حمیدرضا یوسفی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه استرس اکسیداتیو مسئله بسیار مهمی است، اظهار کرد: پیری سلول یا همان استرس اکسیداتیو هنگامی در بدن رخ میدهد که DNA آسیب ببیند.
وی افزود: DNA تحت شرایط خاصی مورد آسیب قرار میگیرد؛ هنگامی که شخص بیش از حد در معرض نور خورشید باشد، دخانیات مصرف کند، استرس داشتهباشد و با اشعههای رادیو اکتیو در تماس باشد مستقیماً دچار پیری سلول میشود.
این دکترای شیمی آلی ادامه داد: درواقع عامل اصلی که موجب آسیبرسانی به سلولها و DNA میشود، رادیکالهای آزاد است. نیتروژن و اکسیژن جفت نشده همان رادیکالهای آزاد محسوب میشود که برای جبران مقدار کمبود خود به سلول حمله کرده و الکترون مورد نیاز خود را دریافت میکند.
وی اشاره کرد: در این میان مبحثی تحت عنوان آنتیاکسیدان مطرح میشود که میتواند بدن را از ایجاد استرس اکسیداتیو نجات دهد و از آنجایی که یکی از دلایل مهم ایجاد بیماریهای صعبالعلاج، همین استرس اکسیداتیو است، پیشگیری از آن بسیار اهمیت دارد.
یوسفی در رابطه با اهمیت آنتیاکسیدانها گفت: افرادی که مدت زیادی در معرض تابش نور خورشید قرار دارند به پیری پوست دچار میشوند و پزشکان در مرحله نخست برای پیشگیری از استرس اکسیداتیو استفاده از آنتیاکسیدانها را تجویز میکنند.
وی افزود: هنگامی که سلول دچار استرس اکسیداتیو میشود، مانند میوهای است که خراب شده و ظاهر خود را از دست داده است. در این هنگام سلول پیر شده و به مرور تبدیل به توده میشود به همین دلیل استفاده از آنتیاکسیدانها و بهخصوص انواع طبیعی آنها مانند انگور، زردچوبه، انار، بلوبری و دارچین در این هنگام بسیار توصیه میشود.
این دکترای شیمی آلی ادامه داد: امروزه آبرسانهای بسیار مهمی نیز تولید شده است که بهنوعی یک ایده بسیار خوب محسوب میشود و علاقهمندان میتوانند با استفاده از کرفس، دارچین و دیگر مواد اولیه آنتیاکسیدانهای مناسبی ایجاد کرده و ترکیبات آرایشی بهداشتی تولید کنند.
وی اشاره کرد: به دلیل اینکه چشم بیش از دیگر نقاط بدن در معرض استرس اکسیداتیو قرار دارد، آنتیاکسیدانهای چشم و پوست نیز بسیار مطرح شده است. به تازگی نیز دانشمندان ایرانی توانستهاند از شیر شتر آنتیاکسیدان استخراج کنند و از آنجایی که تصور میشد، این مواد تنها از گیاه بهدست میآید، کشف دانشمندان ایرانی بسیار حائز اهمیت است.
نظر شما