به گزارش خبرنگار ایمنا، «شبکه مخفی زنان» عنوان تازهترین محصول نمایشی نماوا است که هر جمعه ساعت ۱۲ از این پلتفرم پخش میشود. کارگردانی این مجموعه را افشین هاشمی بر عهده دارد و محمدحسن شانهساز زاده تهیهکننده آن است. این سریال قرار است در ۳۰ قسمت ۴۶ دقیقهای پخش شود.
داستان سریال درباره چیست؟
شبکه مخفی زنان را محمد رحمانیان بر اساس طرحی از محسن قرایی و افشین هاشمی به نگارش درآورده است. این مجموعه، مضمونی کمدی تاریخی دارد و در خلاصه داستان آن آمده است: «وزارت فرهنگ و هنر در سال ۱۳۱۰ تصمیم به تشکیل کانون بانوان گرفته تا با تشکلهای مشابه رقابت و سپس آنها را حذف کند. میرزا محمود زنبورکچی، کارمند عالیرتبه اداره سجل احوال، دعوت میشود تا در کنار دلبرجان تاجرباشی مسئولیت انتخاب اعضا و سپس فعالیت کانون را بر عهده بگیرد و…»
محمد رحمانیان که بهعنوان یکی از مطرحترین و باتجربهترین نویسندگان و کارگردانان تئاتر شناخته میشود و پیش از این نیز دستی در نوشتن فیلمنامه از جمله «کتاب قانون» به کارگردانی مازیار میری و «شیرین» ساخته عباس کیارستمی داشته است، در نوشتن «شبکه مخفی زنان» سنگ تمام گذاشته است. او سعی کرده است در اثنای دیالوگها، با تکیه بر دانش و قریحهاش در ادبیات فارسی، شوخیهای متنوعی را خلق کند. از بازی با اشعار و مثلها گرفته تا دیالوگهای شخصیتهای مختلف. اگرچه اغلب این شوخیها آنقدر غلیظ نیستند که مخاطب را به خنده بیندازند اما درنهایت برای متعادلسازی فضای داستان به کار میروند. درست به همین علت است که «شبکه مخفی زنان» بیش از آنکه طنز و یا کمدی باشد، فضای مفرحی دارد که مخاطب را بهخوبی با خود همراه میکند.
کارگردانی سریال چگونه است؟
افشین هاشمی پیشتر بهعنوان بازیگر تئاتر و سینما شناخته میشد اما چند سالی است که وارد وادی کارگردانی شده است. فیلمهای سینمایی «خسته نباشد» (مشترک با محسن قرایی)، «گذر موقت»، «خاله قورباغه»، «خداحافظ دختر شیرازی» و «پسران دریا» (مشترک با حسین جامی) آثار او در زمینه کارگردانی هستند. «شبکه مخفی زنان» نخستین تجربه هاشمی در عرصه سریالسازی است.
تسلط کامل او و رحمانیان بر تئاتر و قوانین آن، برنگارش و ساخت این سریال مؤثر بوده و باعث شده است تا رد پای تئاتر در آن کاملاً مشهود باشد. «شبکه مخفی زنان» به لحاظ کارگردانی از استاندارد قابلقبول و رو به بالایی برخوردار است. میزانسنها غیرتکراری و نوآورانه هستند. هاشمی از کارگردانی صحنههای شلوغ، ابایی ندارد و بهراحتی این سکانسها را رهبری و هدایت میکند. او حتی از سکانسهای کوتاه و کم دیالوگ و در بعضی مواقع بدون دیالوگ هم سرسری نگذشته است. سکانسهایش پر پلان است و همین باعث شده است تا سریال از ریتم تند و قابلقبولی برخوردار باشد که البته نباید از نقش تدوین درست آن بهسادگی عبور کرد.
معمولاً دوربین همچون یک راوی پویا در میانصحنهها در حال حرکت است و بهجز در گفتوگوهای دونفره، ثابت نیست. «شبکه مخفی زنان» قاببندیهای چشمنواز و نوآورانهای دارد که البته بخشی از آن مرهون هنر علیرضا زریندست است؛ فیلمبردار نامدار ایرانی که این سریال، دومین تجربه او در فیلمبرداری کامل یک سریال بعد از «دایی جان ناپلئون» است.
شاید بتوان تنها ایراد کارگردانی هاشمی را در این مجموعه، نگاه سرسری او به هنرورها یا همان سیاهی لشگرها دانست. توجه بیشتر به بازی، گریم و ادای دیالوگهای آنان میتوانست «شبکه مخفی زنان» را به یک اثر بینقص یا کم نقص تبدیل نماید.
چرا باید «شبکه مخفی زنان» را ببینیم؟
دلایل زیادی وجود دارد که اگر تاکنون به تماشای سریال «شبکه مخفی زنان» ننشستهاید، به دیدن آن ترغیب شوید. مهمترین آنها تفاوت این سریال است. «شبکه مخفی زنان» با تمام مجموعههایی که از شبکه نمایش خانگی منتشرشده، تفاوت دارد، این تفاوت را نخست میتوان در مضمون و محتوای آن جستوجو کرد که نمایش یک سریال تاریخی طنز بسیار کمسابقه بوده است. سپس شیوه روایت آن است، این مجموعه روایت مبتکرانهای دارد که پیش از این نمونهاش را ندیدهایم.
طنز موجود در «شبکه مخفی زنان» بهدور از لودگی و لمپنیسم موجود در کمدی رایج این روزها است و طنز آن کاملاً انتقادی است. موارد طرح شده در این سریال تاریخی را میتوان به بستر اکنون تعمیم داد و کنایه پنهان در آن را کاملاً درک کرد.
لیست پرشمار بازیگران این مجموعه میتواند دلیل دیگری برای تماشای این سریال باشد. بازیگران شناختهشدهای همچون لیلا حاتمی، مهدی هاشمی، سیامک انصاری و حمید فرخنژاد در این سریال ایفای نقش میکنند که کارگردان در بازی گرفتن از آنها بسیار موفق عمل کرده است.
نوآوریهای این سریال در چیست؟
مهمترین ابتکار «شبکه مخفی زنان»، تیتراژ جذاب و متفاوت آن است. طرحها و نقاشیهای بریدهشدهای به همراه یک توضیح کوتاه و خودمانی و البته تااندازهای محاورهای در کنار هرکدام از اسامی و عناوین که تیتراژ ابتدایی این سریال را بسیار مفصل و البته جذاب و متفاوت کرده است.
یکی دیگر از نوآوریهای «شبکه مخفی زنان» حضور تعدادی از بازیگران در چندین نقش است. برای مثال باران کوثری تاکنون در نقش پروین اعتصامی، پرخیده، دختر تیمورتاش (ایران بانو)، رضا بهبودی در نقشهایی همچون صادق رضازاده شفق، جهانگیرخان صوراسرافیل، محمدحسین لقمانادهم و احسان کرمی در نقش دکتر حسابی و کلنل علینقی وزیری ظاهر شدهاند.
از دیگر خلاقیتهای این مجموعه میتوان به معرفی بازیگران سرشناس آن در تیتراژ پایانی هر قسمت و با عنوان «با ورود هنرمندانه…» دانست.
آنچه گذشت را در ابتدای هر قسمت از این سریال، راوی که خود افشین هاشمی است روایت میکند و جالب است بدانید که قسمت اول آنهم دارای آنچه گذشت بود! آنچه گذشت قسمت اول، به روایت وقایع تاریخی در ابتدای دوران پهلوی میپرداخت تا مخاطب یک آمادگی ذهنی نسبت به وقایع آن دوران داشته باشد.
کدام بازیگران در این سریال ایفای نقش کردهاند؟
شبکه مخفی زنان سریال پربازیگری است. نقش اصلی این سریال را سیامک انصاری در نقش میرزا محمودخان زنبورکچی بر عهده دارد. مهدی هاشمی، لیلا حاتمی، شبنم مقدمی، حمید فرخنژاد، باران کوثری، شقایق دهقان، امیرحسین رستمی، رضا بهبودی، احسان کرمی، مونا فرجاد، بهآفرید غفاریان، یلدا عباسی، محمدرضا آزادفرد و اصغر سمسارزاده از دیگر بازیگران اصلی این مجموعه هستند. «شبکه مخفی زنان» بازیگران بسیار دیگری دارد که نقشهای فرعی آن را بر عهده دارند و اکثر آنان را بازیگران تئاتر تشکیل میدهند.
نظر شما