علیخان نصراصفهانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه استخراج معادن درحالحاضر غیراقتصادی خواهد بود، اظهار کرد: هزینههای تأمین و نگهداری برخی تجهیزات و ابزارآلات استخراجی و ماشینآلات بسیار بالا بوده و ساعت فعالیت آنها نیز کمتر از حد استاندارد است.
وی افزود: نگهداری از تجهیزات نیازمند هزینههای زیادی است؛ بیشتر قطعات نیز در بازار وجود ندارد به همین دلیل گروهی از افراد برای تأمین این محصولات از خارج کشور اقدام میکنند تا قطعات جدید را به دستگاههای بسیار قدیمی متصل کنند.
دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: هنگامی که قطعات نامناسب به تجهیزات صنعتی قدیمی متصل میشو قطعاً نمیتوانیم به اندازه دستگاههای مدرن از آن استفاده کنیم و از این نظر در زمینه تجهیزات استخراج با فاجعه روبهرو هستیم.
وی با اشاره به تأمین ماشینآلات دست دوم، گفت: در صنعت معدن نیز مانند بسیاری از فعالیتها برای تأمین ماشینآلات به دلیل تحریمها مشکلاتی ایجاد شد؛ زمانیکه تنها یک شرکت خاص برای تأمین تجهیزات اقدام کرد به دلیل رقابتی نبودن، کیفیت و قیمت نیز مدنظر قرار نگرفت.
نصراصفهانی تاکید کرد: هنگامی که شرایط اینچنینی ایجاد میشود، معدنکاران مجبورند براساس تولیدات شرکت فعالیت کنند که معمولاً این تولیدات به اندازه نیاز این جامه نیست و منجر به ایجاد فساد و دستهای پشت پرده میشود.
وی افزود: برای جلوگیری از این مشکلات، تصمیم بر این شد که ماشینآلات و تجهیزات از خارج کشور وارد شود، اما متأسفانه با این کار به دلیل قوانین سختگیرانه، مشکلات بسیاری از جمله افزایش قیمت تجهیزات وجود دارد که منجر به غیراقتصادیشدن عملیات استخراج میشود.
دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: متأسفانه مشکل بزرگی که در ایران شاهد آن هستیم، فعال شدن بحث «رانت» برای کالاهای دو نرخی است.
وی تصریح کرد: بسیاری از تجهیزات وارد کشور میشود و پس از گذشت مسیری به دست معدنکاران میرسد، اما قوانین بهنحوی است که معدنکاران نمیتوانند محصولات را به قیمت واقعی خریداری کنند.
نصراصفهانی تاکید کرد: این مسئله باعث میشود توانایی مالی و فنی معدنکاران کاهش یابد و مشکلات آنها در زمینه استخراج، مرتفع نشود.
نظر شما