به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، کتاب «الگوهای علم سیاست در حکمت متعالیه» اثر محمد پزشگی است که در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۲۵۴ صفحه منتشر شد.
هدف این کتاب اتصال حکمت متعالیه به علم سیاست از طریق بازنمایی تصویر گونه و سادهشده پدیدههای سیاسی است.
ادعای کتاب حاضر آن است که آموزهای حکمت متعالیه میتواند برای ورود به علم سیاست نقش، جایگاه و کارکرد داشته باشد و الگوهای سیاسی را برای مطالعه و تحلیل سیاسی فراهم کند و برای انجام این مهم، از روششناسی تحلیل فرآیند استفادهشده است.
این مهم از طریق روش فلسفی انجام میپذیرد که بر اساس آن، قوانین حاکم بر موجودیت اشیا از طریق استعدادهای منتهی به مصادرات (اصول موضوعه) انجام میگردد.
از دستاوردهای این اثر میتوان به فراهم آمدن ابزارهایی برای تحلیل و تبیین سیاسی اشاره کرد. نتایج این کتاب میتواند برای تحلیل و مطالعه موضوعات وسیعی در علم سیاسی کاربرد داشته باشد.
ساختار اثر
این اثر در سه فصل به نگارش درآمدهاست؛ در فصل اول این اثر که با عنوان «آموزههای ممیز حکمت مدنی متعالیه» تألیف شده، در ابتدا ضمن بیان پیشینه اصطلاح حکمت متعالیه و تعریف این اصطلاح، شمول تعریف حکمت متعالیه به امر مدنی موردبررسی قرارگرفته و در ادامه، تعریفی از حکمت مدنی متعالیه تبیین و سپس ویژگیهای ممیزه حکمت متعالیه تشریح شده است.
«حکمت متعالیه و علم سیاست» عنوان دومین فصل از این کتاب است که نویسنده در این فصل، ضمن سنخ شناسی واقعیت سیاسی از منظر فرازبان حکمت متعالیه، رابطه هستیهای عینی با هستیهای اعتباری را بررسی کرده است.
در سومین و آخرین فصل از اثر حاضر، «الگوهای حکمت متعالیه برای علم سیاست» برشمرده شده و ضمن تعریف الگوهای فلسفی علم سیاست، تفاوت جایگاه و کار ویژه مبانی حکمی و الگوهای فلسفی در علمشناسی تشریح شده و فلسفه نظری بهمثابه منبع الگوهای فلسفی تبیین و ساختار الگوهای فلسفی در حکمت متعالیه و الگوهای فلسفی در حکمت متعالیه بهتفصیل موردبحث و بررسی قرارگرفته است.
نظر شما