به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی در دیدار با نخبگان ایثارگر و داوران جشنواره علمی شهید پیشرفت اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) میفرمایند که بخشی از روز را برای گفتوگوی علمی با صاحبان علم و اندیشه قرار دهید. پدیدهها در جهان دارای علامتهایی است و برای رسیدن به باطن پدیدهها نیاز به گفتوگو با اهل علم و فضل وجود دارد.
وی گفت: متأسفانه از گذشته نظام اجرایی در کشور علمی نیست و به صورت شخصی و سلیقهمحور است و قانون که یک قرارداد اجتماعی و میثاق مشترک است، هم محترم شمرده نمیشود و هر جا منفعتی باشد از قانون عبور شده است و این مشکل به بازگشت به گذشته و خنثیسازی دستاوردهای گذشته منجر میشود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) پس از صدها سال حکومت اسلامی تشکیل دادند و انقلاب اسلامی را به ثمر رساندند، اما مسائلی مانند رعایت نکردن اخلاق در جامعه این حرکت بزرگ را خنثی میکند. شروع اصلاحات در جامعه باید با صداقت باشد و شفافیت برقرار و آگاهی کامل شود، در غیر این صورت هیچ نظامی اصلاح نمیشود. اول باید گفتوگو ایجاد و بعد نقد شود و نقد نیز باید منصفانه و بر اساس علم باشد.
قاضیزادههاشمی افزود: اگر میخواهیم به عنوان مروجان فرهنگ ایثار و شهادت کاری انجام دهیم، باید همانند نظام و باور عملی شهدا عمل کنیم، زیرا شهدا جایزه صداقت را دریافت کردند. طبق فرمایش مقام معظم رهبری شهادت اعطایی است و بر اساس حادثه نیست و شهدا مراتبی را طی کردند که به این مقام رسیدند.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشور برای دست یافتن به دانش و فناوری، گفت: آنچه ما را برای رسیدن به پیشرفت زنجیر کرده است، تنها اقتصاد بیمار و روابط ما با کشورهای دیگر نیست. دوگانگی درون ما میجوشد و طبق مطالعات یکی از جامعهشناسان افکار عمومی در ایران چند نوع است و واحد نیست. این مسئله در تاریخ کشور ما ریشه دارد و راهحل این است که اگر به موضوعی باور داریم به آن عمل کنیم، مثلاً در خصوص بنگاهداری اقتصادی همه معتقد هستند که دستگاه حاکمیت نباید وارد بنگاهداری اقتصادی شود، اما عملکرد همه دولتهای گذشته این موضوع را نقض میکند که باید اصلاح لازم در این خصوص صورت گیرد.
معاون رئیسجمهور خطاب به نخبگان ایثارگر در این نشست، گفت: وظیفه شما معرفی فعالیتهای علمی ایثارگران است و مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر باید ایثارگران را به عنوان الگوی گذشته، امروز و آینده به افکار عمومی و جامعه معرفی کند.
نظر شما