والفجر ۲؛ ضربه مهلک به گروهک‌های ضدانقلاب

منطقه پیرانشهر در بیست‌ونهم تیرماه سال ۱۳۶۲ شاهد اجرای عملیاتی بود که با مشارکت نیروهای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی و با هدف به‌کارگیری نیروهای اندک، دادن تلفات کم و جلوگیری از وارد کردن ضربات اساسی به یگان‌های عملیاتی انجام شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هم‌زمان با روزهایی که دشمن بعثی تهاجم به مرزهای جنوبی و غربی کشور را در دستور کار خود قرار داده بود، مناطق غربی کشور شاهد حضور گروه‌های معاند و ضدانقلابی بود که به حمایت از بعثی‌ها در حال ضربه زدن به انقلاب نوپای امام خمینی (ره) بودند.

تحرکات متعدد این گروه‌ها موجب شد تا رزمندگان اسلام برای تسلط برای مناطق غربی و پاک کردن این مناطق از لوث وجود گروهک‌های ضد انقلاب دست به یک‌سری عملیات‌های آفندی بزنند و همچنین ضربات اساسی به عراقی‌ها وارد کنند.

عملیات والفجر ۲ از سلسله عملیات والفجر از جمله این عملیات‌های آفندی بود که بیست‌ونهم تیرماه سال ۱۳۶۲ با مشارکت نیروهای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران و البته حضور نیروهای داوطلب مردمی، بسیج و جهاد سازندگی در منطقه پیرانشهر حدفاصل بین ارتفاعات قمطره و تمرچین با هدف به‌کارگیری نیروهای اندک، دادن تلفات کم و جلوگیری از وارد کردن ضربات اساسی به یگان‌های عملیاتی به مرحله این اجرا در آمد.

این عملیات در ساعت ۲۴ با رمز «یاالله یاالله یاالله» آغاز شد. هدف نیروهای خودی، تجزیه و انهدام نیروی دشمن و فتح چندین ارتفاع مهم منطقه به منظور خارج ساختن شهرهای مرزی از آتش سنگین توپخانه و دید دشمن بود.

به این ترتیب «پادگان حاج عمران» آزاد و نیروهای ایرانی بر شهر «چومان مصطفی» عراق مسلط شدند. در این عملیات همچنین تردد افراد ضدانقلاب و نفوذ آنها از سوی خاک عراق به ایران محدودتر و زمینه برای اجرای عملیات نفوذی به قلب دشمن فراهم شد. به‌ویژه آن که شهرهای اربیل و کرکوک عراق و تأسیسات نفتی شهر کرکوک به محل استقرار نیروهای خودی نزدیک بود. در این عملیات ۱۶ گردان از سپاه پاسداران و شش گردان پیاده و یک گردان مکانیزه از ارتش شرکت داشتند و هوانیروز کار پشتیبانی را انجام می‌داد.

طی این عملیات و در همان ساعات نخستین، ضمن آزادسازی چندین روستای منطقه، گمرک پیرانشهر به دست نیروهای ایرانی افتاد و تا پایان دو هفته نبرد و درگیری چندین تنگه مهم و ارتفاعات معروف منطقه و مجموع ۲۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران و عراق آزاد شد.

همچنین پنج فروند هواپیمای روسی عراق، ۱۰ فروند چرخ‌بال، ۴۰ دستگاه‌تانک و نفربر زرهی، ۴۵ دستگاه خودروی مهمات و خودروهای دیگر و چندین قبضه سلاح سنگین و نیمه‌سنگین از ارتش عراق منهدم و شماری از یگان‌های کماندویی، مکانیزه و پیاده آنها متلاشی شد و بیش از ۴۲۰۰ تن از نیروهای بعثی عراقی کشته، زخمی یا اسیر شدند.

در میان غنایم به دست آمده از ماشین جنگی صدام، ۲۰ دستگاه تانک و نفربر، ۱۲ قبضه انواع توپ، ۵۰ دستگاه خودروی نظامی، چندین دستگاه خودروی مهندسی، صدها قبضه سلاح سبک و نیمه‌سنگین، تیربار و خمپاره‌انداز به چشم می‌خورد.

از جمله اتفاق‌های مهم در این عملیات می‌توان به شهادت حجت‌الاسلام مصطفی ردانی‌پور، یکی از فرماندهان دفاع مقدس حین عملیات و شهادت ذبیح‌الله عاصی‌زاده‌، فرمانده تیپ ۱۸ الغدیر اشاره کرد.

کد خبر 589467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.