به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی، عباس مسجدی آرانی، اظهار کرد: علم پزشکی قانونی در ایران بیش از صد ساله سابقه دارد و این سازمان با پیشرفتهای مستمر و توسعه خدمات هم اکنون محل گردش بیش از یک سوم پروندههای قضائی است.
وی عمدهترین عرصه فعالیت پزشکی قانونی را حوزه معاینات بالینی عنوان کرد و افزود: پزشکی قانونی سالانه حدود دو میلیون گواهی صادر میکند که بخش قابل توجهی از آن مربوط به حوزه معاینات بالینی و در رأس آن معاینه مصدومان نزاع و تصادفات است.
مسجدی آرانی با اشاره به تنوع و گستردگی خدمات سازمان در معاینات بالینی، ادامه داد: معاینات روانپزشکی مانند ارزیابی از جهت محجوریت، معاینات خاص مردان و زنان، معاینات تحمل کیفر و… نیز از دیگر علل مراجعه به بخش معاینات پزشکی قانونی است که در مجموع حدود ۹۰ درصد خدمات سازمان در حوزه معاینات بالینی به مراجعین ارائه میشود.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور، کمیسیونهای پزشکی، تشریح و آزمایشگاه را از دیگر بخشهای ارائه خدمت در سازمان عنوان و تصریح کرد: حوزه امور تشریح سازمان با وجود آنکه حدود پنج درصد خدمات سازمان را شامل میشود اما از مهمترین و تخصصیترین بخشهای سازمان است؛ حوزه کمیسیون نیز با بهرهمندی از متخصصان و کارشناسان متعهد و زبده به پروندههای ارجاعی در موضوعات مختلف از جمله قصور پزشکی رسیدگی میکند.
مسجدی آرانی با بیان اینکه حوزه آزمایشگاه نیز از جمله مهمترین بخشهای سازمان است، افزود: طی سالهای اخیر شاهد پیشرفتهای فوقالعادهای در حوزه آزمایشگاه بودهایم به نحوی که امروز و در بسیاری از بحرانها و نیز در حل بسیاری از پروندهها، نظرات حوزه آزمایشگاه سازمان فصلالخطاب محسوب میشود.
وی بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران را که با اتکا به نیروهای متخصص داخلی و نرمافزارهای بومی ایجاد شده است از افتخارات کشور عنوان کرد و گفت: بومیسازی تجهیزات و مواد مصرفی موضوعی مهم و اولویت اساسی برای سازمان است که متخصصان و نخبگان جوان ما در این مسیر وارد شده و دستاوردهای خوبی نیز داشتهاند و تلاش ما تبدیل تحریمها به فرصت با حرکت در این مسیر است.
وی با اشاره به سخنان رئیس قوه قضائیه در آئین رونمایی از کیت ژنتیک ساخت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، اعتماد به محققین و دانشمندان داخلی را امری به مراتب مهمتر از تولید این محصولات و صرفهجوییهایی ارزی ناشی از آن دانست.
مسجدی به فعالیت بانک سلول و بافت در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی نیز اشاره کرد و گفت: فرآوری بافت از دیگر دستاوردها و فعالیتهای سازمان است که سالانه حدود ۴۰۰ هزار بیمار از محصولات آن بهره میبرند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه تکریم ارباب رجوع و برخورد مناسب با مراجعین اولویت سازمان است خاطرنشان کرد: تکریم مردم، اتقان آرا و نظرات کارشناسی و مبارزه جدی با فساد از سیاستهای جدی قوه قضائیه و مورد تاکید رئیس قوه است که در پزشکی قانونی نیز مورد توجه قرار دارد.
مسجدی گفتمان غالب در قوه قضائیه را خدمت رسانی و رسیدگی عادلانه به درخواستهای مردم عنوان و ابراز امیدواری کرد: با تلاش زحمتکشان قوه و پیگیری و حمایت مسئولان شاهد گسترش بیش از پیش این گفتمان و تحقق دادرسی عادلانه به پروندهها باشیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در وقوع بحرانها و حوادث غیرمترقبه، نظرات کارشناسی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی در تعیین هویت و شناسایی قربانیان، فصلالخطاب است.
نظر شما