به گزارش ایمنا، گروهی از محققان دانشگاه آلتو فنلاند در مطالعه اخیرشان یک فناوری برای ارائه دقیق اطلاعات جهتدار از دست رفته(missing directional information)، توسعه دادهاند؛ جانانی فرناندز (Janani Fernandez) دانشجوی مقطع دکترا و از محققان این مطالعه، اظهار کرد: بهبود کیفیت فضایی صدا به بهبود کیفیت زندگی فرد منجر میشود.
قسمتهای بیرونی گوش ما نقش مهمی در تعیین اینکه صدا از کجا میآید، ایفا میکند. اما با سمعک گویی به نظر میرسد که منابع صدا به خصوص در موقعیتهای شلوغ، مواقع حواسپرتی و زمان خستگی، سر را پر میکند. این به این دلیل است که صدای ضبط شده توسط میکروفن تقویت میشود و سپس از طریق یک لوله نازک مستقیم به کانال گوش منتقل میشود و اطلاعات جهتی را از دست میدهد. ندانستن این موضوع که صداها از کجا میآیند، تشخیص صداها بین بلندگوهای مختلف را دشوارتر میکند.
پروفسور "ویله پولکی"(Ville Pulkki) از محققان این مطالعه گفت: در این مطالعه محققان یک مدل پردازش سیگنال ارائه کردهاند که دادههای چند میکروفن جمعآوری صدا را از جهات مختلف برای گرفتن اطلاعات مکانی تجزیه و تحلیل میکند. تنها در این صورت است که جهت صدا به یک بخش از سمعک که سیگنال را متناسب با نیازهای شنونده تقویت میکند، منتقل میشود. به گفته محققان پس از این کار سپس صدا با استفاده از اطلاعات مکانی تحلیلشده برای شنونده پخش میشود و یک تصور فضایی طبیعی ایجاد میکند.
در حال حاضر این روش برای اکثر سمعکها مناسب نیست زیرا به قدرت محاسباتی و انرژی زیادی نیاز دارد. سمعکهای گوش چپ و راست نیز باید با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. دستیابی به این امر با سمعکهای کوچک به ویژه از آنجایی که باتری باید برای مدتی طولانی دوام بیاورد، دشوار است.
پروفسور پولکی با بیان اینکه دانستن جهت صدا در برخی مواقع و به خصوص زمانی که یک امدادگر با دید ضعیف وارد ساختمانی پر از دود میشود، بسیار مهم است، تاکید کرد: تعیین جهت صداها یک مسئله ایمنی برای افراد کم شنوا است؛ به عنوان مثال، مهم است که هنگام عبور از یک جاده تشخیص دهند که ماشین از کدام جهت میآید.
منبع: ایسنا
نظر شما