علیرضا ایزدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: اصفهان با ۶۴۳ نشان ملی و جهانی مرغوبیت صنایع دستی بالاترین عناوین ملی و جهانی در این عرصه را دارد و در دنیا سرآمد است.
به گفته وی، ۶۰ هزار هنرمند صنایع دستی و هنرهای سنتی در استان اصفهان فعالیت دارند و بیشتر آنها مجوزهای سهگانه را هم دریافت کردهاند.
وی تصریح کرد: ۴۲ هزار و ۴۰ نفر پروانه تولید انفرادی و ۱۰۳۶ کارگاه، پروانه تولیدات کارگاهی صنایع دستی را دریافت کردهاند. همچنین ۱۰۹۱ هنرمند نیز کارت شناسایی صنایع دستی از این ادارهکل دریافت کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان افزود: اصفهان در هشت رشته خاتمسازی، قلمکاری، کاشی هفترنگ، قلمزنی، کاشی معرق، منبت چوب، پاپیه ماشه و گرهچینی دارای نشان ملی جغرافیایی است و در رشته میناکاری نیز عنواندار نشان بینالمللی است.
ایزدی با بیان اینکه چهار روستا و شهر این استان پهناور شهرهای ملی صنایع دستی هستند، ادامه داد: کاشان شهر ملی نساجی سنتی، شهرضا شهر ملی سفال و گلپایگان شهر ملی منبت در کنار روستای مهرگرد سمیرم بهعنوان روستای ملی بافتههایداری ثبت شدهاند.
وی اظهار کرد: این عناوین برتر نشانهای افتخار استان و سرمایههای هنری و فرهنگی هستند که جایگاه اصفهان را در ایران و جهان سرآمد کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان ادامه داد: ۱۰۶ استاد دارای درجه هنری یک و دو در اصفهان داریم و ۵۶ رشته صنایع دستی و هنری نیز بهعنوان میراث ناملموس این استان به ثبت رسیده است.
استان اصفهان بهعنوان قطب گردشگری کشور بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که ۱۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن شامل میدان امام اصفهان (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان، مسجد جامع و سه قنات به ثبت جهانی رسیده است.
نظر شما