بهتر است بدانید که آزمایش LDL به روش نمونهگیری از خون انجام میگیرد و انجام آن بسیار ساده است. اگر قصد دارید تا نکات مهم در ارتباط با آزمایش LDL را بدانید، ادامه مطالب را از دست ندهید.
LDL چیست؟
در بدن ما دو نوع لیپوپروتئین وجود دارد که با عنوان HDL و LDL شناخته میشوند. LDL مخفف لیپوپروتئینهای با چگالی کم است. این چربی را ما با نام کلسترول بد نیز میشناسیم. زمانی که سطح LDL افزایش پیدا میکند و به سطح بحرانی میرسد، کلسترول در شریانها تجمع میکنند و بیماری انسداد عروق بروز میکند. بنابراین میتوان دریافت که دلیل بررسی سطح LDL چیست. HDL مخفف لیپوپروتئینهای با چگالی بالا است. گاهی اوقات به آن کلسترول خوب میگویند زیرا کلسترول را از سایر قسمتهای بدن به کبد شما برمیگرداند. سپس کبد شما کلسترول را از بدن شما خارج میکند.
مقدار نرمال LDL در آزمایش خون
- محدوده نرمال یا طبیعی LDL در هر دسی لیتر باید تا ۱۰۰ میلی گرم باشد و میزان کمتر از ۱۰۰ بهینه است.
- ۱۰۰ تا ۱۲۹ میلی گرم در دسی لیتر نزدیک یا کمی بالاتر از حد مطلوب است.
- ۱۳۰ تا ۱۵۹ میلی گرم در دسی لیتر بالا مرزی است.
- ۱۶۰ تا ۱۸۹ میلی گرم در دسی لیتر بالاست.
- ۱۹۰ میلی گرم در دسی لیتر و بالاتر بسیار زیاد است.
علائم بالا بودن LDL در آزمایش
بهتر است بدانید که علائم بالا بودن LDL در آزمایش خون چیست، چراکه افزایش سطح این لیپوپروتئین میتواند منجرب به بروز بیماریها جدی شود و حتی حیات بیمار را به خطر بیاندازد. شایعترین علائم بالا بودن LDL خون عبارتند از:
- آنژین صدری، درد قفسه سینه
- حالت تهوع
- خستگی مفرط
- تنگی نفس
- احساس درد در گردن
- احساس درد در فک
- احساس درد در بالای شکم یا پشت
- احساس بی حسی یا سردی در اندامهای مختلف
LDL پایین در آزمایش خون به چه معناست؟
برخی میپرسند که دلیل کاهش LDL چیست و آیا پایین بودن سطح این لیپوپروتئین در آزمایش خون خطرناک است؟ با توجه به اینکه LDL کلسترول بد خون است، اعداد کمتر آن خیلی بهتر است. زیرا سطح بالای LDL میتواند خطر ابتلاء به بیماری عروق کرونر و مشکلات مربوط به آن را افزایش دهد. بنابراین اگر سطح این لیپوپروتئین در آزمایش خون پایین بود در صورتی که پزشک به شما اطمینان داد، نباید درمورد آن نگران باشید.
علائم پایین بودن LDL در آزمایش خون
کاهش سطح LDL میتواند علائم و عوارض زیر را به همراه داشته باشد:
- گیجی
- تحریک پذیر شدن
- عدم تمرکز در تصمیم گیری
- عصبی بودن
- ناامیدی
- برهم خوردن الگوی خواب
- برهم خوردن الگوی غذایی
- بروز تغییرات چشمگیر در خلق و خو
چه چیزهایی بر سطح LDL مؤثر هستند؟
- سن و جنس
- وزن
- سیگار کشیدن
- رژیم غذایی
- داروها
- نژاد
نکاتی که در کاهش LDL خون مؤثر هستند
تغییر سبک زندگی
تغییر سبک زندگی به سه بخش تقسیم میشود:
- تغذیه سالم: یک برنامه غذایی که حافظ سلامت قلب باشد تنظیم کنید. این برنامه غذایی باید میزان چربیهای اشباع شده و ترانس را محدود کند. رژیم DASH از جمله برنامههای غذایی است که میتواند به افراد در مدیریت کلسترول بد و کاهش آن کمک کند.
- مدیریت وزن: کاهش وزن میتواند به کاهش کلسترول LDL شما کمک کند.
- فعالیت بدنی: داشتن هر روز ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی.
درمان دارویی
اگر تغییر سبک زندگی به شما در کاهش کلسترول بد کمک نکند، لازم است تحت درمان دارویی قرار بگیرید. برای کاهش کلسترول بد پزشکان داروهای متفاوتی تجویز میکنند، که از میانشان میتوان به استاتینها اشاره نمود.
مجموعه هومکا و آزمایش LDL در منزل
مجموعه هومکا با همکاری مجهزترین آزمایشگاهها در تهران، کرج، شیراز، اصفهان، رشت، اهواز، تبریز و مشهد، همواره بهترن خدمات آزمایش در منزل را ارائه میدهد. از همین رو، برای انجام خدمات آزمایش در منزل میتوانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا از طریق مراجعه به وبسایت هومکا به نشانی www.homeca.ir، درخواست خود را ثبت کنید.
نظر شما