به گزارش خبرنگار ایمنا، کمال حیدری، در حاشیه اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، درخصوص شیوع سرخک در کشور، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته موفق به اخذ گواهی حذف سرخک از سازمان جهانی بهداشت شد، اما متأسفانه همزمان با این رویداد، در کشور همسایهمان افغانستان بیماری سرخک شایع شد و از طرفی، با توجه به مسائل سیاسی کشور افغانستان و مهاجرت عده زیادی از شهروندان افغانستانی به کشورمان و پراکندگی آنها در نقاط و شهرهای مختلف، برای ما دغدغه خاطر ایجاد کرده است، زیرا در استانهای مختلف مواردی از این بیماری گزارش شد و به دلیل حساسیتی که در مورد این بیماری وجود دارد، به طور ویژه به آن پرداختیم.
وی ادامه داد: در این راستا، به تمام دانشگاههای علوم پزشکی هشدار دادیم که در جهت مقابله با این موضوع که تهدیدکننده موفقیتمان در عرصه ریشه کنی سرخک در کشورمان است، اقدامات لازم را انجام داده و در زمینه تکمیل واکسیناسیون اتباع غیر ایرانی حتماً برنامهریزی کنند، مخصوصاً در مناطقی که محل تجمع تبعه غیر ایرانی است، پوشش واکسیناسیون ام ام آر فراهم شده و به صورت فعال واکسیناسیون صورت میگیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین به بخش دولتی و خصوصی دستور آمادگی دادهایم تا در صورت مراجعه افراد مبتلا مراقبت و آزمایشات لازم سریعاً انجام شود.
حیدری گفت: تبعه افغانستانی که قصد رفت و آمد به کشورشان را دارند، توجه داشته باشند که حتماً واکسیناسیونشان را کامل کرده باشند، زیرا در حال حاضر در کشور افغانستان این بیماری شایع است.
وی در خصوص شمار مبتلایان به سرخک در کشورمان، اظهار کرد: تاکنون حدوداً ۱۶۴ نفر در کشورمان به این بیماری مبتلا شدهاند، باید توجه شود که این بیماری واگیردار است و احتمال اینکه به افراد بیشتری سرایت کند، زیاد است. لذا، هر کسی که روند واکسیناسیون ام ام ار را تکمیل نکرده، حتماً به مراکز بهداشت در سراسر کشور مراجعه کند. امیدواریم که با وجود تلاشها برای مهار این بیماری، مجدداً درگیر نشویم.
به گزارش ایمنا، بیماری سرخک یکی از مسریترین بیماریهای عفونی است، به طوری که بیش از ۹۰ درصد افراد حساس در تماس نزدیک با بیمار آلوده میشوند. حدود ۱۰ درصد کل مرگ و میر قابل پیشگیری کودکان زیر ۵ سال در جهان به علت سرخک است و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت سالیانه ۲۰۰ هزار کودک را به کام مرگ میکشد.
نظر شما