فتوشاپ چیست؟
اما پاسخ دیگری نیز برای این سوال وجود دارد. به عبارت کلی این نرمافزار فرشته نجات افراد در بسیاری از مشاغل و حرفهها است! از عکاسی گرفته تا دورههای آموزش فتوشاپ یکتاکالا و مدیریت سایت و تولید محتوا همه و همه برای تولید تصاویر جذاب آن هم در جهان امروز که جهان دیجیتال است به نرمافزاری برای ادیت عکس و فایلهای تصویری احتیاج دارند و این موضوعی اجتناب ناپذیر است. البته که نرمافزارهای دیگری نیز برای این منظور وجود دارند اما به جرأت میتوان گفت محبوبترین گزینه در میان کاربران همین نرمافزار میباشد.
تاریخچه فتوشاپ
از دیرباز تمایل انسان در به تصویر کشیدن تخیلاتش بخشی جدایی ناپذیر از زندگی فعالان این حوزه و هنرمندان بوده است. این موضوع را از نقاشیهای روی دیوارهای غارها مربوط به دوران هجر تا به امروز که شاهده ادیتها و طراحیهای فوق حرفهای و چشمنواز هستیم میتوان دید. اما موضوع ادیت و تغییرات در تصاویر از زمانی آغاز شد که دوربین اختراع گشت.
Adobe Photoshop نرمافزاری گرافیکی جهت ایجاد، ترکیب، ویرایش، بازسازی و یا دگرگونی عکسها و نگارهها به کار میرود؛ فتوشاپ برای سیستمعامل ویندوز و مکینتاش به کار میرود. در ابتدا فتوشاپ برای ویرایش عکسها جهت چاپ روی کاغذ طراحی شده بود، اما به دلیل تنوع ابزارهایی که در اختیار کاربرد میگذارد به طور فزایندهای برای تولید و ویرایش عکسها در فرمتهای دیجیتال استفاده میشود.
به طوری که امروزه عکسهای غیرعادی مربوط به دهههای اخیر به نمایش در میآیند و همگی هم با استدلال به این موضوع که در آن زمان فتوشاپ وجود نداشته آن عکسها را باور میکند اما باید به خدمتتان عرض کنیم که از همان ابتدای دوران اختراع دوربین تکنیکها و کلکهای فراوانی برای عکسبرداری به شکل غیرعادی ظهور کرد که حاصل تکامل تمام این تکنیکها به نرمافزارهای ادیت عکس امروزی رسید.
گرچه این روزها متخصصان و افراد زیادی در شرکت ادوبی برای توسعه نرمافزار فتوشاپ تلاش میکنند اما باید بدانید که این نرمافزار توسط دو برادر در تقریباً ۲۵ سال پیش بنیانگذاری شد. مدل اولیه نرمافزار تفاوتهای بسیاری با نرمافزار فوق قدرتمندی که امروز میبینیم داشت.
این دو برادر که هردو علاقهمند به عکاسی بودند در زیرزمین خانهشان تاریکخانهای راه انداخته و عکسهای مختلف را چاپ میکردند اما هدف آنها بیشتر از تنها چاپعکس بود و همین هدفها با عکس جرقه ایده ساخت نرمافزار فتوشاپ شد. پدر این دو برادر یعنی گلن نول یکی از اولین افرادی بود که به رایانه Apple II Plusدسترسی داشت و همین موضوع باعث شد تا توماس بتواند اولین ایده خودش را بر روی کامپیوتر پدر ش پیادهسازی کند. این برنامه تصاویر تک رنگ را به تصاویر سیاه و سفید تبدیل میکرد و روی مانیتوریش میدهد تا در مدت زمان کوتاهی توماس توانست فرآیندهایی مختلف که جلوههای را بر عکسها میانداختند بسازد.
توماس که اولین نویسنده برنامه این نرمافزار بود کار خود را انجام داده و مابقی راه به برادرش جان نول سپرده شد که در یک کمپانی معتبر کار میکرد و به توماس پیشنهاد داد که برنامهاش را به افراد حرفهایتر بسپارد و با نظارت خودش مشغول به توسعه این نرمافزار شود. اولین نرمافزار رسمی که به عنوان جد بزرگ فتوشاپ شناخته میشود یعنی نرمافزار Image Proتحت همین فرایند به وجود آمد. فکر میکنم مابقیاش را هم بتوانید خودتان حدس بزنید. تحت فراز و نشیبهای بسیار در مدت زمان ۲۵ سال به صورت رسمی این نرمافزار توسعه پیدا کرد تا به چیزی که امروز هست تبدیل شد. در صورتی که علاقه دارید به طور کامل تاریخچه این نرمافزار را بشناسید در بستر وب میتوانید اقدام به سرچ تاریخچه این نرمافزار کنید.
میانبرهای صفحه کلید فتوشاپ
آیا خوب نیست اگر بتوانید فقط یک دکمه را فشار دهید و به طور جادویی، فتوشاپ همان کاری را که میخواهید انجام دهد؟ تعداد زیادی میانبر فتوشاپ وجود دارد که دقیقاً این کار را انجام میدهد. ما در ادامه به صورت کامل مهمترین و کاربردیترین کلیدهای میانبر فتوشاپ را به شما دوستان عزیز آموزش خواهیم داد.
- تغییر اندازه تصویر: Control + Alt + i (Command + Option + i )
- زوم کردن: Control + + (Command + + )
- نمایش خطکش: Control + r (Command + r)
- سیو کردن: Control + Shift + s (Command + Shift + s)
- ایجاد لایه جدید: Shift + Control + n (Shift + Command + n)
- انتخاب همه لایهها: Control + Alt + a (Command + Option + a)
- برگشت به مرحله قبل: Control + z
- گروه بندی لایهها: Control + g
- یکی کردن لایهها: Control + e
- کپی کردن لایهها: Control + j
کلیدهای میانبر در فتوشاپ برخی به شما در کنترل لایههای خود، تغییر سریع براش ها، ویرایش متن و همچنین اعمال تنظیمات سریع کمک میکنند. همچنین میتوانید تعدادی میانبر برای کمک به بهبود مدیریت فایل، انتخاب و کمک به کار سه بعدی پیدا کنید. هنگامی که این میانبرها را به اندازه کافی یاد گرفتید و تمرین کردید، میتوانید به راحتی در سریعترین زمان کارهای خود را در فتوشاپ انجام دهید.
فتوشاپ چیست؟
حال که رابطه با تاریخچه این نرمافزار اطلاعاتی پیدا کردید زمان آن رسیده تا فتوشاپ امروزی که از نظر فعالان حوزه گرافیک و بسیاری صنایع دیگر یک نرمافزار جادویی میباشد را بشناسید. این نرمافزار امروزه با نسخههای اولیه خود تفاوتهای بسیار دارد و به همین واسطه دامنه کاربرد این نرمافزار بسیار گسترده شده و تقریباً میتوان در حرفهای ردپایی از آن پیدا کرد.
نرمافزار فتوشاپ نرمافزاری نیست که بگوییم تنها یک قشر خاص باید کار کردن با آن را بدانند بلکه امروزه میتوان گفت هر شخصی که با دنیای دیجیتال سر و کار دارد باید حتماً از این نرمافزار سر در بیاورد. به طور کلی کاربردهای این نرمافزار طراحی و ویرایش فایلهای تصویری میباشد اما اگر وارد جزئیات آن شوید خواهید دید که چقدر در فعالیت حرفهای شما حائز اهمیت است. حال اینکه تا چه حد باید در کار کردن این نرمافزار حرفهای باشید بستگی به کار شما دارد.
به عنوان مثال در صورتی که یک متخصصی گرافیک و یا یک عکاس حرفهای هستید باید از تک تک فیلدها و ابزارهای این نرمافزار سر در بیاورید و بتوانید به شکلی حرفهای از آن استفاده کنید. اما در صورتی که تنها یک تولیدکننده محتوای غیر تصویری هستید تنها داشتن اطلاعات اولیه برای شما کفایت میکند که همین موضوع از مهمترین مزایای این نرمافزار به شمار میرود که شما میتوانید بسته به نیازتان از آن استفاده کرده و یاد بگیرید.
کاربردهای فتوشاپ
همانطور که پیشتر نیز گفته شد این نرمافزار کاربردی تقریباً در هر کجای جهان دیجیتال کاربرد دارد اما اگر قصد داشته باشیم تا زمینههایی کلی را برای کاربردهای در نظر بگیریم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنعت گرافیک
- صنعت تبلیغات
- صنعت سینما
- تولید محتوای دیجیتال
- طراحی سایت و برنامه نویسی
- کاربردها و طراحی و ویرایشهای عمومی
البته باید این را در نظر بگیرید که نرمافزار فتوشاپ برای صنعت و کاربرد خاصی توسعه پیدا نکرده و به دلیل نیاز گسترده به ویرایش فایلهای تصویری در هر زمینهای نرمافزار به صورت عمومی توسعه پیدا کرده و ابزارهایی را برای هر کاربردی در آن قرار دادهاند.
با وجود اینکه این نرمافزار برای ویرایش فایلهای تصویری استفاده میشود اما لازم به ذکر است که برای طراحی فایلهای تصویری با توجه به منابع تصویری نیز میتوانید از از آن بهره ببرید. به عنوان مثال میتوانید نقاشی دیجیتال بکشید، پوستر طراحی کنید، بستهبندی محصول طراحی کنید، طرحهای بنر بسازید و ایدههای خود را در قالب تصویر پیادهسازی کنید.
مزایای نرم افزار
نرمافزار فتوشاپ دارای مزایای مختلفی میباشد که باعث شده تا در میان رقبا همواره بهترین بوده و بیشترین توجه را از سمت کاربران به خود جلب کند. البته که صحبت در رابطه با قابلیتها و مزایای این نرمافزار تنها در یک مقاله نمیگنجد و خود نیازمند مقالهای جداگانه است اما با این وجود خلاصهای از آن را به خدمتتان تقدیم میکنیم که به شرح زیر است:
رابط کاربری ساده و دلنشین
از مهمترین قابلیتهای هر نرمافزار که میتواند یک مزیت رقابتی به شمار برود رابط کاربری و گرافیکی مناسب بدون پیچیدگیهای بیمورد است به جرأت میتوان گفت نرمافزار فتوشاپ در کنار تمام نرمافزارهای دیگر شرکت ادوبی این زمینه جز موفقترین نرمافزارها در جهان است.
رابط کاربری ساده و در عین حال حرفهای این نرمافزار به شما کمک میکند که علاوه بر یادگیری سریع و بیدردسر بتوانید با کیفیت بهتر و در مدت زمان کمتر کار طراحی و ویرایش را انجام دهید.
قابلیتهای منحصر به فرد
شرکت ادوبی در این زمینه غوغا میکند! هر بار که نسخه جدیدی از نرمافزار فتوشاپ منتشر میشود قابلیتهای جدید و کاربردی بسیاری در کنار آن ارائه میشود. میتوانید در نرمافزار فتوشاپ با اسناد گرافیکی کار کنید و آنها را دستهبندی کنید، با ابزارهای مختلف از مرحله به مرحله پروژهتان با خبر باشید، با لایههای تصویری به خوبی و با نظم کار کنید، تصحیح رنگ را با قابلیتهای فوقالعاده انجام دهید، از فیلترهای مختلف و متنوع استفاده کنید، به شکل حرفهای مونتاژ انجام دهید، تصاویر متحرک یا همان گیف تولید کنید، هر نوع تصویر چاپی بسازید و بسیاری موارد دیگر که به شکل کامل در این مقاله نمیگنجند.
در دسترس بودن نرم افزار
با وجود اینکه در ایران تقریباً هیچ نرمافزاری به شکل رسمی خریداری نمیشود نرمافزار فتوشاپ نیز یک نرمافزار غیر رایگان بوده و در ایران به صورت کرکی ارائه میشود اما باز هم قابلیتهای مختلف و افزونههای متنوعی از سمت شرکت ادوبی به شکل رایگان در اختیار افراد قرار میگیرد و همینطور تمام نسخههای این نرمافزار به شکل کامل کد گشایی شده و کاربران میتوانند از آن استفاده کنند. البته تشخیص اینکه این کار درست است یا نه با ما نیست و خود در این زمینه تصمیم گیرنده هستید که کرک کنید یا نرمافزار را بخرید البته نرمافزار قیمت پایینی ندارد.
بازار کار مناسب
در سطرهای پیشین چندین بار اشاره شد که جهان امروز جهان دیجیتال است و در هر کجای این جهان دیجیتال فتوشاپ کاربرد دارد. بنابراین بدیهی است که بازار کار چنین نرمافزار گستردهای داغ باشد و بتوانید هم به عنوان استخدام سازمانی و هم به عنوان فریلنسر به خوبی کسب درآمد کنید.
یادگیری فتوشاپ
با توجه به مواردی که تا به اینجای کار در رابطه با این نرمافزار اعجابانگیز گفته شد در صورتی که قصد دارید تا شما هم به جمع فعالان این حوزه وارد شده و درآمد بسیار خوبی از آن کسب کنید میتوانید با مراجعه به وب سایت آموزشگاه یکتاکالا به شکلی حرفهای از مقدماتی تا پیشرفته در دورههای آموزشی متنوع نه تنها نرمافزار فتوشاپ بلکه سایر نرمافزارهای شرکت ادوبی را نیز زیر نظر اساتید مجرب متخصص با شرایطایدهآل آموزش ببینید.
نظر شما