یک ماده پرمصرف ضد سرطان را بشناسیم

متخصص طب سنتی با اشاره به خواص ضدسرطانی و ضددیابتی ماده غذایی پیاز، ‌گفت: این ماده که در بیشتر غذاهای ایرانی به‌عنوان چاشنی استفاده می‌شود، ‌می‌تواند موجب جریان بهتر خون و پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نعمت‌الله مرادی مصرف پیاز را دارای فواید باورنکردنی بسیار دانست و اظهار کرد: یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در سراسر دنیا به ویژه ایران، پیاز است که خوردن آن در طب سنتی نیز توصیه شده است؛ چون باعث جریان بهتر خون می‌شود و با کلسترول بالا مقابله می‌کند.

وی با اشاره به اینکه پیاز از ابتلاء به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و حتی می‌تواند جلوی رشد سلول‌های سرطانی را بگیرد، ادامه داد: نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که پیاز در پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش مؤثر است.

این متخصص طب سنتی پیاز را حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند آنتوسیانین و کرستین با خواص ضدسرطانی دانست و ادامه داد: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد عصاره پیاز می‌تواند جلوی تکثیر سلول‌های سرطانی را بگیرد.

وی با اشاره به این‌که در فرهنگ آشپزی ما همیشه پیاز برای طعم‌دار کردن خوراکی‌ها استفاده می‌شود، افزود: پیاز سفید در مقایسه با پیاز قرمز یا زرد حاوی آنتی‌اکسیدان‌های کمتری است و بهتر است با مواد غذایی دیگری که سرشار از آنتی‌اکسیدان است مانند سبزی‌های رنگی مصرف شود.

مرادی پیاز را دارای خواص ضدکلسترولی دانست و گفت: این خاصیت پیاز به دلیل وجود آنتی‌اکسیدانی و امگاسه‌های موجود در آن است که به کمک امگاسه‌های خود به کاهش میزان تری‌گلیسیرید خون کمک می‌کند.

خواص شگفت‌انگیز پیاز خام

وی افزود: برای استفاده بیشتر از آنتی‌اکسیدان‌ها از پیاز قرمز یا زرد استفاده شود و افزود: بهتر است از پیاز خام برای تهیه انواع سالادها استفاده شود و زمانی که می‌خواهید پیاز را بپزید یا سرخ کنید از روغن زیاد استفاده نکنید چون پیاز خام آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارد و پخت‌وپز میزان آنتی‌اکسیدان‌های این ماده غذایی را به میزان کم کاهش می‌دهد.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه پیاز به تنهایی معجزه نمی‌کند، افزود: زمانی خواص این ماده غذایی بیشتر می‌شود که در چهارچوب یک تغذیه سالم و متنوع، همراه با میوه و سبزی‌های سرشار از آنتی‌اکسیدان مصرف شود.

وی با اشاره به فواید پیاز برای رگ‌های خونی، ادامه داد: این خاصیت پیاز به پای سیر نمی‌رسد اما باید بدانید که پیاز به گردش خون کمک زیادی می‌کند به‌طوری که مطالعات نشان داده است افرادی که روزانه سوپ پیاز می‌خورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگ‌های خونی‌شان می‌شوند.

مفید برای مبتلایان به دیابت

مرادی، پیاز را حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات سولفیدی دانست که برای همین برای رگ‌ها مفید است و گفت: این ماده غذایی مفید حاوی امگا سه بوده که میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد و پتاسیم موجود در آن، نمک بیش‌از اندازه بدن را دفع می‌کند و برای همین قلب و رگ‌های خونی را در سلامت نگه می‌دارد.

وی با اشاره به اینکه پیاز یک ماده غذایی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت است، گفت: به باور برخی از متخصصان نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد؛ زیرا حاوی میزان قابل ملاحظه‌ای گلوسید است، اما همین پیاز تری‌گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد، همان کاری که انسولین به ویژه در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام نمی‌دهد.

کد خبر 556736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.