به گزارش خبرنگار ایمنا، شهرهای شیعهنشین «نبل» و «الزهراء» که در ۲۰ کیلومتری حومه شمالی حلب و ۴۰ کیلومتری مرز ترکیه در راه «حلب اعزاز» در شمال سوریه قرار دارد، بیستوسوم جولای سال ۲۰۱۲ میلادی (دوم مردادماه ۱۳۹۱) توسط گروههای تکفیری مورد حمله قرار گرفت و به صورت کامل به محاصره آنها در آمد. ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اواسط بهمنماه سال ۱۳۹۴ طی عملیاتی محاصره این دو شهرک را که به مدت چهار سال در محاصره تروریستها بود، شکستند. تعدادی از نیروهای مقاومت در این عملیات به شهادت رسیدند که برخی از آنان نامشان در روز سیزدهم بهمنماه جاودانه ماند.
سیزدهم بهمنماه یادآور شهادت ۱۱ دلاورمردی است که برای دفاع از حریم اهل بیت (ع) و جبهه مقاومت اسلامی راهی سوریه شدند و در این راه به شهادت رسیدند. شهید مدافع حرم سید سجاد روشنایی، شهید مدافع حرم محمدحسین سراجی، شهید مدافع حرم احمد مجدی، شهید مدافع حرم مرتضی ترابیکمال، شهید مدافع حرم محمدعلی قلیزاده، شهید مدافع حرم حجت باقری، شهید مدافع حرم مصطفی قاسمپور، شهید مدافع حرم علیاکبر عربی، شهید مدافع حرم جواد سنجهونلی، شهید مدافع حرم اسماعیل شجاعی و شهید مدافع حرم سید احسان حاجیحاتملو شهدای سیزدهم بهمن را تشکیل دهند.
شهید مدافع حرم سید سجاد روشنایی
شهید سید سجاد روشنایی، فرمانده گردان سوم امام حسین (ع) از لشگر ۱۷ علی ابن ابیطالب (ع) استان قم بود که در عملیات آزادسازی نبل و الزهرا در سیزدهم بهمن ۹۴ به شهادت رسید. متن وصیتنامه این شهید در ادامه آمده است:
«امروز روز اعزام بود مقداری هیجان و تردید در دلم بود از این روی خواستم از قرآن مددی بگیرم در دلم توسل به آقا امام زمان (عج) نمودم و این آیه آمد از خواندن این آیه پشتم لرزید و اشک از چشمانم سرازیر گشت چون من خود را هرگز لایق این آیه نمیدانم ولی دلم قرص و محکمتر از گذشته گردید. انشاالله که فردای قیامت که در خون خود غوطهور در رستاخیز محشور گردم. باشد تا شرمنده آقا امام زمان (عج) و رهبر عزیزتر از جانم امام خامنهای عزیز نباشم.
ای برادران و خواهران گرامی من، بدانید که من به اختیار و داوطلبانه به جنگ با دشمنان اسلام رفتهام. این جنگ، جنگ کفر با اسلام عزیز است و تا روزی که خداوند به بندگان صالحش وعده داده است، ادامه خواهد داشت. این زندگی چند روزه دنیا زر و زور و تزویر برای سیاه نمودن چهره اسلام عزیز و رحمانی و ناب محمدی دست به دست هم دادهاند تا بر ما فرزندان سید علی خامنهای تکلیف است که جان ناقابل خود را فدای اسلام عزیز کنیم تا بلکه با جان ناقابل خود بتوانیم برای اسلام عزیز ذرهای خدمت کنیم و ولی سخنی با کسانی که با رهبر عزیزمان فاصله گرفتهاند و… های ای یاران دیروز و آشنایان غریبه شده به گوش باشید که فردای قیامت باید جوابگوی خون شهدا و امام شهدا باشید. مگر نشنیدید که امام خمینی (ره) آن معمار کبیر انقلاب فرمود چه من در میان شما باشم و نباشم نگذارید این انقلاب و کشور به دست نااهلان بیافتد به خود بیایید و توبه کنید باشد که رستگار شوید.
آخرین درخواست حقیر این است که سلام مرا به آقا و رهبرم برسانید و بگویید که این سرباز کوچک خود را در نماز شبهایش دعا کند تا بلکه خداوند به واسطه دعای ایشان از سر تقصیرات و گناهان من درگذرد.»
شهید مدافع حرم محمدحسین سراجی
شهید محمدحسین سراجی اصالتاً اهل استان بوشهر و شهرستان گناوه بود که در جریان عملیات آزادسازی شهرکهای نبل و الزهرا در نبرد با تروریستهای تکفیری به شهادت رسید. شهید سراجی ۳۵ ساله و اهل خانوادهای گناوهای و ساکن شهر مقدس قم بود و دو فرزند پسر پنج و دو ساله دارد.
بخشی از وصیتنامه شهید:
«ای عزیزانم متقی باشید و مطیع ولایت فقیه تا راه را گم نکنید. در انجام واجبات الهی سهلانگاری و کوتاهی نکنید و از محرمات اجتناب و دوریکنید. عزیزانم نماز خود را با خضوع و خشوع و با توجه بخوانید. عزیزان سعی کنید نماز خود را در اوّل وقت شرعی به جای آورید. عزیزان نماز خود را سبک نشمارید که مورد سخت و خشم خدا واقع خواهید شد. عزیزان در امر دینتان متعصب باشید و نسبت به احکام دینی خود بی تفاوت نباشید. عمر خود را بیهوده تلف نکنید. عزیزان در شب و روز جمعه از گناهان خود توبه کنید و از خدا با تضرع و زاری بخواهید که او شما را بیامرزد. عزیزان مرگ را همیشه در پیش چشم خود داشته باشید. عزیزان به تعهدها و وعدههایی که به دیگران میدهید، عمل کنید. عزیزان شما را سفارش میکنم به حقالناس. عزیزان یار و مددکار یکدیگر باشید، و به یکدیگر احترام بگذارید. عزیزانم پاسدار خون شهیدان و ارزشهای والایی که شهیدان خون پاکشان را برای آن ریختهاند، باشید. عزیزانم شمارا سفارش میکنم که قرآن زیاد بخوانید. عزیزانم درگذشتگان و اموات خود را فراموش نکنید. عزیزان در مراسمهای عزای ائمه اطهار (ع) بهویژه سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله (ع) شرکت کنید. عزیزان شب، هنگام رفتن به رختخواب با نفس خود این چهار امر (مشارطه، مراقبه، محاسبه، معاتبه استیفا) را عهد کنید. عزیزانم همیشه شکرگزار نعمتهای الهی باشید و کفران نعمت نکنید.»
شهید مدافع حرم احمد مجدی
سردار شهید احمد مجدی فرزند حسینعلی از شهدای مدافع حرم خوزستان است که در عملیات آزادسازی شهرهای شیعهنشین نبل و الزهرا سوریه به شهادت رسید. او در پانزدهم اردیبهشتماه سال ۱۳۴۶ دیده به جهان گشود.
این شهید مدافع حرم در فرازهایی از وصیتنامه خود نوشته است:
«دفاع از ولایت فقیه، ماندن در خط انقلاب، زندگی سالم و به دور از تجملات و مدگرایی، ادای فریضه نماز، دستگیری از افراد مستمند و ناتوان، دوری از غیبت و تهمت خدای ناخواسته از جمله اموری است که باید به آن اهتمام بورزیم که به امید خدا مورد رحمت و مغفرت خداوند سبحان قرار بگیریم...
از آنجا که برخی افرادی شایعه میکنند که کسانی که به سوریه و عراق برای دفاع از حرمین به جهاد میروند انگیزه مالی دارند، بدانید که این حرف توطئه دشمنان برای بیارزش قلمداد کردن این جهاد مقدس است و والله که هیچیک از رزمندگان برای پول نیامدهاند… ادای تکلیف بر همه چیز ارجحیت دارد. دعا برای همه رزمندگان را فراموش نکنید و بیتابی نکنید که این راه عشق من بود.»
شهید مدافع حرم مرتضی ترابی کمال
شهید مدافع حرم مرتضی ترابی کمالی در خانوادهای مذهبی در همدان به دنیا آمد. پدرش باغدار بود و در کنار آن نانوایی هم میکرد. در سنین جوانی وارد کمیته انقلاب اسلامی شد و با اشرار و کسانی که سلب آسایش میکردند به شدت برخورد میکرد. در سال ۶۶ وارد سپاه پاسداران شد زیرا کمیته برچیده شد و نیروی انتظامی نام گرفت.
در عملیاتهای والفجر هشت و مرصاد حضور داشت. بارها بر اثر اصابت گلوله و خمپاره مجروح شد. سال ۱۳۶۰ ازدواج کرده و صاحب سه فرزند شد. بعد از بازنشستگی فرماندهی گردان قدس رو به عهده گرفت و در آن گردان، آموزشهای جنگی و تاکتیکی را در مانورها به نیروها انتقال میداد. در ۲۹ آذرماه سال ۹۴ برای دفاع از حرم به سوریه رفت. در آزادسازی دو شهر نبل و الزهرا فعالیت زیادی داشت. بعد از ۴۵ روز جنگ و انجام عملیات در حال آزاد کردن چند ایرانی که در محاصره نیروهای داعش قرار گرفته بودند بر اثر اصابت تیر و ترکش به پهلو به شهادت رسید.
خوشاخلاق و مهربان بود و هرگز خنده از لبانش نمیرفت. به نماز اول وقت بسیار اهمیت میداد و بیشتر وقتها به جماعت ادا میکرد. پیرو خط رهبری و ولایت فقیه بود و حاضر بود سرش را فدای رهبرش سید علی خامنهای کند. به سرکشی از خانواده سادات و شهدا بسیار علاقه داشت. باگذشت بود و اهل دستگیری از یتیمان و مستمندان. دروغ و ریاکاری در زندگی او راهی نداشت. عاشق شهادت بود و همیشه از خانواده و دوستانش میخواست که برای شهادت او دعا کنند. هرگز برای انجام کاری به دیگران دستور نمیداد.
شهید مدافع حرم محمدعلی قلیزاده
شهید حجتالاسلام محمدعلی قلیزاده در چهارمین روز از سومین ماه پاییز ۱۳۴۹ به دنیا آمد. مهرماه سال ۱۳۵۶ در یک مدرسه سیار عشایری در ایل نام نویسی کرد. مردمان قشقایی از دیرباز با حوزهها علمیه رابطه ناگسستنی داشتهاند. شهید قلی زاده نیز در جوانی به طلبه شدن اظهار علاقه کرد. او وارد حوزه علمیه فرخشهر شد و با علاقه و پشتکار مثالزدنی به تحصیل علوم دینی پرداخت. پایه شش دروس حوزوی را به پایان رساند و سپس برای ادامه تحصیل به شهر مقدس قم عزیمت کرد.
شهید محمدعلی قلیزاده در حال گذراندن پایه ۱۰ دروس حوزوی در شهر مقدس قم بود که پیشنهاد خدمت در سپاه پاسداران را دریافت کرد. زمانی اندکی از ورودش به لشکر عملیاتی حضرت علی ابن ابیطالب (ع) نگذشته بود که داوطلبانه خدمت در تیپ سه لشگر مالکاشتر را برگزید و راهی شهر خمین شد. چندین سال به عنوان مربی و مسئول معاونت آموزش عقیدتی سیاسی در تیپ مالکاشتر درخشید. به لحاظ شایستگیهایی فراوان در سمت مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در ناحیه امام رضا (ع) به مدت چهار سال حضور داشت و در آبانماه سال ۹۴ به عنوان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در یگان امنیت سپاه علی بن ابیطالب (ع) معرفی شد. در اول دیماه سال ۹۴ با گروهی از تکاوران زبده برای دفاع از حرم راهی سوریه شد که در عملیات آزادسازی شهرهای نبل و الزهرا به شهادت رسید.
شهید مدافع حرم حجت باقری
شهید «حجت باقری» متولد اول خردادماه سال ۶۴ در فراشبند شهرستان کازرون استان فارس است. او پس از ورود به سپاه پاسداران در مأموریتهای مختلفی در نقاط مرزی کشور و درگیری با اشرار، قاچاقچیان مواد مخدر و گروهکهای ضد انقلاب در مناطق شمال غرب کشور و سیستانوبلوچستان رشادتهای زیادی از خود نشان داد و سرانجام در سیزدهم بهمنماه سال ۹۳ در حین عملیات آزادسازی شهرهای نبل و الزهرا (س) در سوریه بر اثر اصابت ترکش خمپاره ۱۲۰ به سر و پهلو به درجه رفیع شهادت نائل شد.
شهید مدافع حرم مصطفی قاسمپور
شهید مصطفی قاسمپور یکم آذرماه سال ۶۷ در روستای علی کندی محال نازلو ارومیه در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. مصطفی تحصیلات ابتدایی خود را تا مقطع دبیرستان ادامه داد و موفق به اخذ مدرک دیپلم شد، سپس خدمت سربازی خود را در سپاه گذراند و سپس به عنوان بسیجی در سپاه مشغول شد. بیستودوم اردیبهشت سال ۹۰ ازدواج کرد و صاحب یک فرزند دختر شد. او در اکثر مناطق کردستان و مناطق مرزی حضور فعال داشت. مصطفی در سال ۹۴ به عنوان مدافع حرم به کشور سوریه اعزام شد و مدت ۴۳ روز در کشور سوریه با گروههای تکفیری مبارزه کرد. سیزدهم بهمنماه همان سال حین درگیری با دشمن در عملیات نبل و الزهرا (س) در سوریه در اثر اصابت تیر مستقیم دشمن به فیض شهادت نائل آمد و پیکر پاکش در محل زادگاهش به خاک سپرده شد.
ادب و نزاکت مصطفی زبانزد عام و خاص بود. همیشه خوشاخلاق و خوشخلق و خو بود و رفتارش با مردم توأم با مهر و محبت بود. شهید به هیچ روی اهل تجملات نبود و در طول پنج سال زندگی مشترک خود به همراه برادرش در همان خانه پدری زندگی میکردند و حتی جهیزیه همسرش در این مدت باز نشد. تنها دخترش یسنا دنیای جدیدی به او هدیه داد ولی باز هم دفاع از حرم را واجبتر از یسنا دید و راهی سوریه شد.
شهید مدافع حرم علیاکبر عربی
او متولد تیرماه سال ۱۳۵۵ است و سابقه فرماندهی گردان بیتالمقدس لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع) قم و همچنین فرماندهی پایگاه بسیج شهید زینالدین را در کارنامه دارد. شهید عربی در هنگام شهادت، جانشین فرماندهی گردان سه امام حسین (ع) لشکر ۱۷ بود. او مدتها آرزو داشت تا به سوریه برود و به عنوان مدافع حرم اهل بیت (ع) بجنگد و حرفش این بود که اگر به مبارزه با این تکفیریها در سوریه نشتابیم، باید با آنها در درون کشور بجنگیم. آنگونه که همسرش، مریم رضایی از خاطرات مشترکشان میگوید؛ علیاکبر همیشه دعا میکرد که شهید شود. به سختیها عادت داشت و پدرش را در مقام آزاده و جانباز دفاع مقدس دیده بود. مانند بسیاری از شهدای مدافع حرم، اعزامهای متعددی را تجربه نکرد و در نخستین و آخرین بار در پانزدهم دیماه سال ۱۳۹۴ راهی سوریه شد و در سیزدهمین روز از بهمن ماه ۹۴ و در جریان عملیات آزادسازی شهرهای شیعهنشین نبل و الزهرا در سوریه به شهادت رسید.
بخشی از وصیتنامه شهید علیاکبر عربی:
«خدایا پرواز را به ما بیاموز تا مرغ دستآموز نشویم و از نور خویش آتش در ما بیفروز تا در سرمای بیخبری نمانیم، خون شهیدان را در تن ما جاری گردان تا به ماندن خو نکنیم و دست آن شهیدان را بر پیکرمان آویز تا مشت خونینشان را برافراشته داریم. خدایا چشمی عطا کن تا برای تو بگرید، دستی عطا کن تا دامانی جز تو نگیرد، پایی عطا کن که جز راه تو را نرود و جانی عطا کن برای تو برود....»
شهید مدافع حرم جواد سنجهونلی
"جواد سنجه ونلی" از پاسداران گروه مهندسی رزمی و پدافند غیرعامل ۴۵ جوادالائمه (علیهمالسلام) براثر انفجار مین در اطراف فرودگاه تیفور در استان «حمص» سوریه به فیض شهادت نائل شد.
شهید مدافع حرم اسماعیل شجاعی
شهید اسماعیل شجاعی اولین شهید اهل تسنن مدافع حرم از آذربایجان غربی «اسماعیل شجاعی» از اهالی بوکان پس از انجام آموزشهای نظامی به دلیل عشق و علاقه فراوانی که به رهبر و اهل بیت پیامبر داشت در دیماه ۹۴ عازم سوریه شد. او پس از ۲۵ روز جنگ مسلحانه با تروریستهای داعش در عملیات آزادسازی نبل الزهرا (س) در سیزدهم بهمنماه ۹۴ به درجه رفیع شهادت رسید و لقب نخستین شهید مدافع حرم اهل سنت را گرفت. این شهید بزرگوار صاحب دو فرزند پسر و دو فرزند دختر است و فرزندانش از اینکه پدرشان به چنین افتخاری دست یافته است حس غرور دارند. خانواده شهید شجاعی معتقدند شهادت پدرشان درس بزرگی است برای کسانی که فکر میکنند میتوانند با اختلاف بین شیعه و سنی اسلام را تضعیف کنند.
شهید مدافع حرم سیداحسان حاجیحاتملو
سید احسان حاجیحاتملو متولد اول فروردین ماه سال ۶۳ در گرگان بود. او عضو رسمی سپاه پاسداران و جمعی تیپ ۴۵ جوادالائمه (ع) گرگان بود که بهمنماه ۹۳ در دفاع از حریم اهلبیت و مبارزه با تکفیریهای جنایتکار در حلب سوریه به شهادت رسید. شهید سید احسان حاجیحاتملو، سیوسومین شهید دانشگاه جامع علمی کاربردی در گرگان بود که در مقطع کارشناسی رشته مدیریت امور فرهنگی مرکز آموزش علمی کاربردی امام حسین (ع) گلستان درس میخواند. شهید حاتملو از کودکی پسری مؤمن بود و همیشه سعی میکرد حق کسی را پایمال نکند. همیشه زیارت عاشورا میخواند و در طول زندگی بدون ادعا به افراد بیبضاعت کمک میکرد.
نظر شما