به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، فرهنگ ایتالیایی ریشه در دنیای باستان دارد و بر هنر، مد و غذا در سراسر جهان تأثیر گذاشته است، اما آداب و رسوم، سنتها و فرهنگ این کشور، در مناطق مختلف آن با یکدیگر فرق دارد. فرهنگ ایتالیایی ریشه در هزاران سال میراث و سنت این کشور دارد و پیشینه آن به امپراتوری روم باستان بازمیگردد. فرهنگ این کشور در هنر، خانواده، معماری، موسیقی و غذای مردمان آن نهفته است.
ایتالیا که از نظر فرهنگ غذایی غنی، معماری بینظیر و زندگی پرزرق و برق در جهان شهرت دارد، محل سکونت امپراتوری روم و شخصیتهای افسانهای آن زمان مانند ژولیوس سزار و همچنین مرکز اصلی رنسانس بوده است. دوره رنسانس در معماری ایتالیا بهعنوان یک عصر طلایی محسوب میشود و معماران بزرگی نظیر لئون باتیستا آلبرتی، دوناتو برامانت فیلیپو برونلسکی و آندرا پالادیو در این دوران نقش مؤثری در معماری ایتالیا داشتند.
جمعیت ایتالیا
طبق گزارش مؤسسه ملی آمار ایتالیا، جمعیت این کشور از اول ماه ژانویه ۲۰۲۰ حدود ۵۹.۶ میلیون نفر برآورد شده است. به گفته جن گرین، نویسنده کتاب"تمرکز بر ایتالیا"، حدود ۹۶ درصد از جمعیت آن را ایتالیاییهای قومی تشکیل میدهند، اما بسیاری از قومیتهای دیگر نیز در این کشور زندگی میکنند.
مردمان عرب شمال آفریقا، افراد ایتالیایی-آلبانیایی، آلبانیایی، آلمانی، اتریشی و برخی دیگر از گروههای اروپایی، بقیه جمعیت ایتالیا را تشکیل میدهند. کشورهای هممرز فرانسه، سوئیس، اتریش و اسلوونی در قسمت شمال و جزایر مدیترانهای ساردینیا و سیسیل، فرهنگ ایتالیایی را تحت تأثیر قرار دادهاند.
مردان ۴۸.۷ درصد و زنان ۵۱.۳ درصد از ۵۹.۶ میلیون نفر ساکنان ایتالیا را تا اول ژانویه ۲۰۲۰، تشکیل میدهند.
همچنین ۱۳ درصد جمعیت ایتالیا شامل کودکان تا سنین ۱۵ سال، ۶۳.۸ درصد افراد ۱۵ تا ۶۴ سال و ۲۳.۲ درصد افراد بالای ۶۵ سال هستند. حدود ۱۵ هزار نفر از ساکنان ایتالیا نیز صد سال یا بیشتر سن دارند. بیشترین درصد جمعیت این کشور یعنی حدود ۲۶.۸ درصد آن در شمال غربی ایتالیا زندگی میکنند. بزرگترین شهر از نظر جمعیت در ایتالیا، رم با بیش از ۲.۸ میلیون نفر جمعیت است، در حالی که کوچکترین روستا، مورترون با جمعیت ۳۰ نفر است.
زبان مردم ایتالیا
زبان رسمی مردم این کشور ایتالیایی است. به گزارش بیبیسی، حدود ۹۳ درصد از جمعیت ایتالیا به زبان مادری خود صحبت میکنند. لهجههای این زبان شامل ساردینی، فریولی، ناپلی، سیسیلی، لیگوریایی، پیدمونتی، ونیزی و کالابریایی است. لهجه میلانی نیز در شهر میلان صحبت میشود. زبانهای دیگری که توسط ایتالیاییهای بومی صحبت میشود عبارتند از آلبانیایی، باواریایی، کاتالان، سیمبریایی، کورسی، کرواتی، فرانسوی، آلمانی، یونانی، اسلوونیایی و والسر.
زندگی خانوادگی در ایتالیا
تالیا واگنر، درمانگر ازدواج و خانواده مستقر در لسآنجلس، به لایو ساینس گفت: "خانواده در فرهنگ ایتالیا، بسیار باارزش است." ایتالیاییها جلسات خانوادگی دورهای دارند و از گذراندن وقت با اعضای خانواده خود لذت میبرند. به گفته واگنر، کودکان در ایتالیا به گونهای تربیت میشوند که در بزرگسالی به خانواده نزدیک باشند و خانواده آینده خود را در قالب یک شبکه بزرگتر تشکیل دهد.
ساختار خانواده در این کشور در ۶۰ سال گذشته تا حدودی تغییر کرده است. به گفته یک پژوهشگر جمعیتشناسی، میانگین سن ازدواج ایتالیا در حال حاضر برای زنان ۳۱ سال و برای مردان ۳۴ سال است که در مقایسه با سال ۱۹۷۵ هفت سال بیشتر شده است.
هنر و معماری در ایتالیا
ایتالیا محل ظهور تعدادی از سبکهای معماری از جمله رومی کلاسیک، رنسانس، باروک و نئوکلاسیک و منزلگاه بعضی از معروفترین سازههای جهان از جمله کولوسئوم و برج کج پیزا است. قلعههایی مانند قلعه واله دائوستا، قلعه ورس و اوسل در این کشور ایتالیا قرار دارد. شهرهای فلورانس، ونیز و رم موزههای بسیاری را در خود جای دادهاند، اما هنر را میتوان در کلیساها و ساختمانهای عمومی ایتالیا نیز مشاهده کرد. سقف کلیسای سیستین واتیکان که توسط میکل آنژ در فاصله سالهای ۱۵۰۸ و ۱۵۱۲ نقاشی شده، نیز بسیار قابل توجه است.
همچنین این کشور محل پرورش و ظهور نقاشان و مجسمهسازان برجستهای بوده و آثار هنری بینظیر، معروفترین موزهها و نمایشگاههای معروف جهان را در خود جای داده است. عصر طلایی هنر این کشور، دوران رنسانس ایتالیایی است که از قرن چهاردهم تا هفدهم ادامه داشت. از نقاشان معروف این زمان میتوان به لئوناردو داوینچی، پائولو آچلو، ساندرو بوتیچلی، میکل آنژ، رافائل و پیرو دلا فرانچسکا اشاره کرد.
غذاهای ایتالیایی
غذاهای ایتالیایی بر فرهنگ غذایی در سراسر جهان تأثیر گذاشته است و بسیاری به آن به عنوان نوعی هنر نگاه میکنند. پاستا در ایتالیا در شکلها و اندازههای مختلف استفاده میشود. برای مردم ایتالیا، غذا نه تنها تغذیه بلکه به معنای واقعی زندگی است، به طوری که گردهماییهای خانوادگی اغلب حول محور غذا شکل میگیرد.
موضوع قابل توجه اینکه ذائقه غذایی هیچ منطقهای از ایتالیا مانند منطقه دیگر نیست. به عنوان مثال بیشتر غذاهایی که آمریکاییها، آنها را به عنوان غذای ایتالیایی میشناسند، مانند اسپاگتی و پیتزا از مرکز ایتالیا شکل گرفته است.
در شمال ایتالیا، ماهی، سیبزمینی، برنج، سوسیس، گوشت و انواع مختلف پنیر، رایجترین مواد غذایی بوده و پاستا با گوجهفرنگی نیز در این منطقه محبوب است. در جنوب ایتالیا، گوجهفرنگی در اغلب غذاها وجود دارد که به صورت تازه و یا به صورت سس استفاده میشود.
نظر شما