زهرا شیخی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص نشست روز گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از استماع گزارش دیوان محاسبات در مورد نحوه هزینه کرد بودجه ۱۴۰۰ بخش سلامت (دارو و تجهیزات) توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خبر داد و اظهار کرد: متأسفانه مسئولان تصمیمگیر در حوزههای مختلف از جمله غذا و دارو در نشست امروز کمیسیون حاضر نشدند.
وی افزود: بر اساس گزارش دیوان محاسبات، سازمان غذا و دارو هنوز اساسنامه ندارد که در نشست امروز تاکید کردیم هر چه سریعتر تهیه شود. همچنین عدم دسترسی مناسب به سامانه بانک مرکزی هم یکی از مواردی است که در گزارش دیوان آمده است و این عدم دسترسی عدم نظارت دقیق را در پی دارد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان ادامه داد: بر اساس گزارش دیوان محاسبات، سامانه تیتک با نواقصی مواجه است و نمیتوان به خوبی روند تحویل و توزیع دارو را نظارت کرد. این موضوع قابل تأمل است و باید ساماندهی آن در اسرع وقت در دستور کار قرار گیرد.
شیخی یادآور شد: همچنین بحث نیروی انسانی متخصص در حوزه غذا و دارو از جمله مباحثی بود که در گزارش دیوان محاسبات مطرح و تاکید شد. بسیاری از نیروهای سازمان نیروهای دستگاههای دیگر هستند که مأمور به کار شدهاند و باید بررسی شود که این نیروها چه کسانی هستند؛ عدم شناسهگذاری و گران فروشی دارو و همچنین انباشت برخی داروها از جمله مباحثی بود که در گزارش دیوان آمده بود و به طور قطع از بحث نظارتی مجلس دور نخواهند ماند و با جدیت آنها را پیگیری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: نکتهای که در گزارش وزارت بهداشت در مورد بدهی هزینههای دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاههای علوم پزشکی قابل تأمل بوده این است که علیرغم اینکه یکی از اصلیترین منابع پایدار وزارت بهداشت در مورد برنامههای مهم آن مانند پزشک خانواده، طرح تحول بهداشت در حاشیه شهرها و مناطق محروم ارزش افزوده است اما متأسفانه کمتر از هشت درصد آن در سال ۱۴۰۰ پرداخت شده که این موضوع نگران کننده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان خاطر نشان کرد: تخصیص ردیفهای بودجه متفرقه وزارت بهداشت صفر است و سازمان برنامه و بودجه باید پاسخگو باشد که مسئولان آن در نشست امروز در زمان مقرر حاضر نشدند و باید در این رابطه به کمیسیون پاسخگو باشند؛ به طور قطع کمیسیون بر اساس گزارشها، بررسیها را به صورت دقیق انجام خواهد داد.
نظر شما