عرفان تمنده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، ضمن اشاره به اینکه سیاره مریخ چهارمین سیاره منظومه شمسی است، اظهار کرد: این سیاره در زبان عربی و یونانی به نام مریخ، زبان لاتین mars و در زبان ایرانی بهرام شناخته میشود.
وی افزود: اسم لاتین این سیاره یعنی Mars برگرفته از خدای جنگ روم است و نام دیگر آن که سیاره سرخ است به دلیل رنگ قرمز سطح آن انتخاب شده است؛ قرمزی سطح مریخ نیز به دلیل وجود بسیار اکسید آهن در سطح، سنگ و خاک این سیاره است.
این کارشناس فضایی مجموعه آسمان سرای سُها ویژگیهای این سیاره را اینگونه شرح داد: این سیاره دارای دو قمر به نامهای فوبوس و دیموس است و بلندترین کوه منظومه شمسی به نام آتشفشان Olympus Mons که سه برابر قله اورست است و حدود ۲۴ کیلومتر ارتفاع دارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم مریخ را با سیاره زمین مقایسه کنیم باید گفت که جرم آن حدود یک دهم زمین، قطر آن ۶ هزار و ۷۹۱ کیلومتر برابر با حدود نصف کره زمین، هر روز آن ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه و هر سال آن ۶۸۷ روز است.
تمنده ادامه داد: تا فوریه سال ۲۰۲۱ حدود پنج ربات مریخنورد به صورت موفقیتآمیز در این سیاره فعال بوده که در سال ۱۹۹۷ مریخنورد سوجورنو، سال ۲۰۰۴ دو مریخنورد اسپریت و آپورچونیتی، سال ۲۰۱۱ مریخنورد معروف کیوراسیتی و در سال ۲۰۲۰ آخرین مریخنورد که پرسیورنس یا استقامت نام داشت به این سیاره پرتاب شد.
وی افزود: سردی بسیار سیاره مریخ باعث شده بود که برخی ادعا کنند آبی در این سیاره وجود ندارد زیرا دمای بیشتر نقاط سیاره مریخ از قطبهای زمین بسیار سردتر است و در قطب مریخ دما به منفی ۱۳۰ درجه سلسیوس نیز میرسد.
این کارشناس فضایی مجموعه آسمان سرای سُها تاکید کرد: به دلیل شرایط اقلیمی آب و هوای مریخ، تمامی افراد منتظر بودند ناسا اعلام کند مریخ خالی از آب است، ولی در سال ۲۰۱۵ ناسا اعلام کرد که آب در مریخ وجود دارد و در ماههای گرم سیاره آب در این سطح جاری نیز میشود.
وی تصریح کرد: جاری شدن آب در دمای بسیار سرد مریخ به دلیل وجود ناخالصی و نمکهای بسیار خاص در آب آن است که باعث میشود در دمای منفی ۵۰ درجه نیز به راحتی حرکت و در سطح مریخ جاری شود.
نظر شما