تبعیض‌ نژادی؛ زمینه‌ساز افکار خودکشی میان سیاه‌پوستان

فردریک داگلاس، روزنامه‌نگار و نویسنده آمریکایی، یکی از پرآوازه‌ترین حامیان بردگی بود که دوران زیادی از عمر خود را به عنوان برده به سر برد و سپس در سپتامبر ۱۸۳۸ آزاد شد؛ وی در نوشته‌هایش بارها از اقدام خود به خودکشی سخن گفته و تبعیض نژادی را عامل اصلی آن دانسته است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اگرچه دولت ایالات متحده آمریکا در سال ۱۸۶۵ و بر مبنای اصلاحیه سیزدهم قانون اساسی، رسماً برده‌داری را ممنوع کرد اما همچنان سیاه‌پوستان کشور با شیوه‌های مختلف برده‌داری و نژادپرستی دست و پنجه نرم می‌کنند. در این راستا، گروهی از محققان آمریکایی در یکی از مراکز تحصیلات تکمیلی شیکاگو به بررسی نقش تبعیض نژادی و افسردگی سیاه‌پوستان کشور در تصمیم آن‌ها به خودکشی پرداختند. نتیجه این تحقیق همچون مطالعات مشابه دیگری که پیش از این انجام شده بود نشان داد که سیاه‌پوستان آمریکایی که با تبعیض نژادی و نبود حمایت کافی از سوی جامعه مواجه می‌شوند به مراتب بیش از سایرین دوره‌های افسردگی را تجربه می‌کنند و به اختلال خواب مبتلا می‌شوند که این امر به سهم خود می‌تواند افکار خودکشی میان آنان را تقویت کند.

ارتباط بین تبعیض نژادی و سلامت روان

محققان آمریکایی به نظرسنجی بین بیش از هزار و ۲۰۰ نفر از مردان سن ۱۸ تا ۹۳ سال آفریقایی-آمریکایی پرداختند که در سراسر ایالات آمریکایی سکونت داشتند. آن‌ها در بررسی یافته‌های خود و برای تجزیه و تحلیل پاسخ‌های شرکت‌کنندگان از جیمز جکسون، روانشناس پرآوازه آمریکایی کمک گرفتند که سال‌های متمادی، روانشناسی نژاد و فرهنگ و تأثیر اختلاف نژادی بر سلامت اقلیت‌ها را مورد مطالعه قرار داده است. این تحقیق یکی از معدودترین نمونه‌های مشابه خود به شمار می‌رود که در آن، احتمالات یا انتخاب تصادفی نمونه برای بررسی تجربه‌های سلامت روان بزرگسالان سیاه‌پوست مورد توجه قرار گرفته است. این محققان منحصراً سیاه‌پوستان جنس مردم را مورد مطالعه قرار دادند چرا که از لحاظ تاریخی، مردان آمریکایی بین چهار تا ۶ برابر زنانی از نژاد خود اقدام به خودکشی کرده‌اند.

از شرکت‌کنندگان در تحقیق فوق خواسته شد تعداد دفعاتی را که معمولاً در طول یک روز با تبعیض نژادی مواجه می‌شوند، بیان کنند. محققان پاسخ‌های شرکت‌کنندگان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا به ارتباط بین انواع مختلف تبعیض نژادی و پیامدهای منفی آن بر سلامت روان دست یابند. نتیجه بررسی‌ها نشان داد که مردان سیاه‌پوست هر چه بیشتر در معرض تبعیض از سوی جامعه قرار گرفته‌اند بیشتر علائم افسردگی را نیز تجربه کرده، ضمن اینکه در طول عمر خود افکار خودکشی را بارها در ذهن خود پرورانده و چه بسا مرتکب آن نیز شده‌اند. پژوهشگران آمریکایی در نهایت نتیجه تحقیقات خود را این گونه تفسیر کردند که همیشه نشانه‌های تبعیض نژادی به طور شفاف میان افراد غیرسفیدپوست هویدا نیست، بلکه اغلب این جوامع از اتفاقات به ظاهر پیش‌پاافتاده روزمره در ارتباط با رنگ پوست خود، آسیب‌هایی را متحمل می‌شوند که می‌تواند به مرور زمان به افسردگی شدید آن‌ها منجر شود یا فکر خودکشی را میان آنان پرورش دهد.

سلامت روان کودکان و نوجوانان سیاه‌پوست

محققان مرکز تحصیلات تکمیلی شیکاگو برای اثبات هر چه بیشتر یافته‌های خود، نتیجه تحقیقاتی را که پیش از این انجام شده بود و نشان از ارتباط مستقیم بین تبعیض نژادی و تفکر خودکشی میان سیاه‌پوستان داشت، ضمیمه پژوهش خود کردند. به عنوان مثال، یکی از پروفسورهای دانشکده روانشناسی دانشگاه هیوستون آمریکا به نام Rheeda Walker به کمک گروهی از همکاران خود تحقیقی انجام داده و به بررسی ارتباط بین تجربه نژادپرستی میان ۷۲۲ کودک سیاه‌پوست و ابتلای آنان به افسردگی و بدتر از همه، فکر خودکشی پرداختند. این محققان دو مطالعه جدا از هم، اما با پرسش‌های کاملاً یکسان میان کودکان ابتدا در سن ۱۰ سالگی و سپس در ۱۲ سالگی انجام دادند و متوجه شدند که همه کودکانی که دو سال پیش در نظرسنجی شرکت کرده، طی این مدت زمان کوتاه بارها فکر خودکشی را در سر پرورانده و البته عامل اصلی انگیزه خودکشی را محروم ماندن خود از حمایت اجتماعی و گاهی مورد تمسخر قرار گرفتن توسط کودکانی از سایر نژادها اعلام کرده بودند.

بدیهی است که نتیجه تحقیقات این گروه روانشناس از اعتبار بیشتری نسبت به سایر مطالعات انجام شده در این زمینه برخوردار بود چرا که تجزیه و تحلیل‌ها دو سال طول کشید و در این بازه زمانی، محققان توانسته بودند بهتر تبعیض نژادی تحمیل شده بر کودکان را مورد بررسی قرار دهند و به ارتباط آن با فکر خودکشی میان کودکان مورد مطالعه دست یابند.

پس از پایان این تحقیق، روانشناسان، محققان و رهبران نهادهای مختلف با اعضا فراکسیون سیاه کنگره، سازمانی به نمایندگی از سیاه‌پوستان کنگره ایالات متحده آمریکا که عضویت در آن منحصر به افرادی از همین نژاد است به مشارکت پرداختند تا توجه دولت را به لزوم تأمین سلامت روان جوانان سیاه‌پوست جلب کنند. در سال ۲۰۱۹، این گروه فعالیت‌های خود را تشدید بخشیدند و به مطالعه افراد بیشتری از نژاد غیرسفید پوست پرداختند تا گزارشی مبنی بر افزایش گرایش جوانان نژادهای غیرسفیدپوست به خودکشی منتشر کنند.

در مجموع، نتیجه تحقیقات مختلف در زمینه ارتباط بین تبعیض نژادی و افکار خودکشی نشان داده است که کودکان سیاه‌پوست آمریکایی بین پنج تا ۱۲ ساله به میزان دو برابر بیش از سایر همسن و سال‌های خود اما با نژاد متفاوت، افکار خودکشی را در سر می‌پرورانند و حتی بسیاری از آن‌ها جان خود را در این مسیر از دست می‌دهند.

کد خبر 537113

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.