ذرات ریز موجود در هوا باعث مرگ زودرس ۴ میلیون نفر در سال می‌شود

موسسه ملی مطالعات محیطی مستقر در ژاپن اعلام کرد: بیش از چهار میلیون نفر در سراسر جهان هر ساله به دلیل ذرات ریز موجود در هوا به نام ذرات PM ۲.۵ که وارد ریه‌ها و سیستم قلبی عروقی می‌شوند، جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش ایمنا، در سال‌های اخیر، محققان در مورد تأثیر ذرات PM۲.۵ بر آلودگی هوا و سلامتی انسان‌ها به طور فزاینده ای ابراز نگرانی کرده‌اند.

گروهی از محققان «مؤسسه ملی مطالعات محیطی» در تسوکوبا، همزمان با اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد که در اسکاتلند در حال برگزاری است، مقاله‌ای در این زمینه منتشر کردند.

این محققان که ریاست آنها را کیشوکه ناسامی بر عهده دارد، این ذرات میکروسکوپی را از داده‌های جمع‌آوری‌شده در سال ۲۰۱۰ نقشه‌برداری و سپس اثرات سلامتی آنها را در ۱۹۹ کشور پیش‌بینی کردند.

در این گزارش آمده است: مصرف کالاهای مصرفی ۱۹ کشور از کشورهای گروه ۲۰، عامل مرگ زودرس ۷۸ هزار کودک در سراسر جهان است.

همچنین در این گزارش تاکید شده است: تجارت جهانی در گسترش PM۲.۵ نقش دارد، زیرا «مصرف در یک کشور می‌تواند منجر به آلودگی PM۲.۵ در کشور دیگر» شود. این مؤسسه در مورد این خطرات در صورت عدم اقدام رهبران جهان برای مبارزه با این آلودگی هشدار داد.

در این گزارش خاطرنشان شده است: هیچ مطالعه‌ای مسؤولیت مصرف کشورهای گروه ۲۰ را در قبال اثرات قابل توجه ذرات اتمسفری PM۲.۵ بر سلامتی انسان‌ها تعیین نکرده است. این فقدان دانش علمی، خطر به تأخیر افتادن تلاش‌های مشترک بین‌المللی را برای محافظت از قربانیان آلودگی PM۲.۵ به دنبال دارد.

سازمان جهانی بهداشت هم به طور گسترده آلودگی هوا را عامل «میلیون ها مرگ و از دست دادن سال‌های سالم زندگی» می‌داند.

طبق اعلام سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا، این ذرات در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی هستند و می‌توانند از صدها ماده شیمیایی مختلف ساخته شوند. برخی از آنها به طور مستقیماً از یک منبع منتشر می‌شوند، مانند کارگاه‌های ساختمانی، جاده‌های آسفالت نشده، مزارع، دودکش‌ها یا آتش سوزی‌ها.

بیشتر ذرات در جو در نتیجه واکنش‌های پیچیده مواد شیمیایی مانند دی اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن که آلاینده‌هایی هستند و از نیروگاه‌ها، صنایع و خودروها ساطع می‌شوند، تشکیل می‌شوند.

وزارت بهداشت ایالت نیویورک نیز اعلام می‌کند که ذرات ریز همچنین از واکنش گازها یا قطرات موجود در اتمسفر از منابعی مانند نیروگاه‌ها تشکیل می‌شوند. این واکنش‌های شیمیایی می‌تواند کیلومترها دورتر از منبع اصلی انتشارات رخ دهد.

از آنجایی که ذرات ریز می‌توانند در فواصل طولانی از منبع خود در هوا حرکت کنند، رویدادهایی مانند آتش سوزی‌های جنگلی یا فوران‌های آتشفشانی می‌توانند غلظت ذرات ریز را صدها مایل دورتر از این رویداد افزایش دهند.

گزارشی که مجله The Lancet Journal در ماه سپتامبر (شهریور) منتشر شد، ارتباط بین آتش‌سوزی‌های جنگلی و ذرات PM۲.۵ را مورد بررسی قرار داد. این مطالعه شامل داده‌های ۷۴۹ شهر در ۴۳ کشور و منطقه طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ بود.

در این گزارش آمده است: قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض PM۲·۵ مربوط به آتش سوزی جنگلی با افزایش خطر مرگ و میر همراه بود. برای کاهش خطرات سلامتی ناشی از افزایش آتش‌سوزی‌های جنگلی، لازم است اقدامات فوری اتخاذ شود.

منبع: ایرنا

کد خبر 533148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.