به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در نشست مشترک با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ضمن قدردانی از حضور نمایندگان در این نشست اظهار کرد: به پشتوانه و حمایت این مجلس انقلابی و ولایی افتخار میکنم که مطالبهگری را جزء اولویتهای خود قرار داده، امیدوارم با اتکا به ظرفیت موجود مجلس و دولت مردمی، محیط زیست کشور را نجات دهیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای خوب موجود در کشور افزود: سازمان در سالهای اخیر کارهای فوقالعاده ارزشمندی انجام داده که به تفصیل در جلساتی خدمت شما ارائه میشود.
سلاجقه در بخش دیگر سخنان خود با ذکر این نکته که مقام معظم رهبری در بیانات خود در حوزه محیط زیست به مدیریت جامع در این حوزه اشاره فرمودهاند، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست نقشههای توان اکوسیستمی کشور را طراحی میکند و پس از این درخواستهای دستگاههای اجرایی کشور بر اساس این نقشهها اجرایی میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تکلیفها بر دوش سازمان حفاظت محیط زیست بسیار سنگین است بر همین اساس طرحهای ما برای محیط زیست کشور طرحهای کلان خواهد بود که با ظرفیت مجلس انقلابی قطعاً به ثمر خواهد نشست.
وی ادامه داد: به عنوان دستگاهی نظارتی از دولت مطالبهگری میکنیم اما در مقابل مجلس پاسخگو خواهیم بود تا اهداف مشترک ما به سرانجام برسد.
سلاجقه با انتقاد از کمبود بودجه و اعتبارات اندک برای محیط زیست کشور خواستار حمایت مجلس از افزایش اعتبارات سازمان شد و گفت: همچنین امیدواریم با حمایت شما عوارض و جرایم پسماند در اختیار سازمان قرار گیرد که این موضوع میتواند ظرفیت بزرگی برای ما باشد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از اولویتهای اصلی سازمان بحث مدیریت پسماند استانهای شمالی کشور است، تصریح کرد: برای این موضوع طرح و برنامه اجرا شده و دستگاههای اجرایی آمادهاند که این طرح را به انجام برسانند.
معاون رئیس جمهوری حضور در جوامع بینالمللی را امری مهم و بنیادین در شرایط امروز عنوان کرد و گفت: با حضور در جوامع بینالمللی و با طرح برنامه میتوانیم قابلیتها و چالشهای خود در بحث آلودگی هوا و دریا را مطرح کنیم، همچنین باید با ترسیم نقشه راه از اتفاقات احتمالی پیشگیری کنیم.
وی بحث تغییر اقلیم را از مباحث اصلی کشور و همه جهان دانست و خواستار توجه بیشتر به این موضوع به خصوص در جوامع بینالمللی شد.
نیاز امروز محیط زیست کشور، مدیریت اکوسیستمی است
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست در سخنانی ضمن استقبال از انتخاب دکتر سلاجقه به ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، از وی خواست سازمان حفاظت محیط زیست را از کلیشهها خارج کرده و در بطن اجرا قرار دهد.
سمیه رفیعی با تاکید بر حمایت کمیسیون و فراکسیون از مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مشکلات و چالشهای موجود راهحلهایی مشخص دارد و اغلب با خوش سلیقگیهای مدیریتی مسائل قابل حل است.
وی با بیان این نکته که مدیریت تکجانبه به هیچ وجه موفق نیست و برای بهبود شرایط نیاز به مدیریت اکوسیستمی است، خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نیاز است شما برای حل مسائلی مانند آلودگی هوا و مدیریت پسماند، کنسرسیومی از دستگاههای اجرایی برای پیشبرد سریع امور بهره ببرید.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم هم چنین با تاکید بر ضرورت بازگشت جرایم و عوارض محیط زیستی به صندوق ملی محیط زیست، خواستار تجدید نظر در برخی ارزیابیهای زیست محیطی شد و گفت: ما در کنار حفظ محیط زیست و منابع طبیعی ملزم به پیشرفت و توسعه هستیم و در این مسیر باید رویکرد ارزیابی اثرات استراتژیک زیست محیطی را در دستور کار قرار داد.
وی در ادامه از مدیریت سازمان خواست تا بیش از همیشه از شرکتهای دانش بنیان حمایت کند و این موضوع را چاره حل بسیاری از چالشها و بحرانهای امروز کشور دانست.
سازمان حفاظت محیط زیست باید بر اساس نقشه راه حرکت کند
در ادامه این نشست، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حال محیط زیست خوب نیست، خطاب به سلاجقه گفت: شرایط کار برای شما و همکارانتان بسیار خطیر و سنگین است و باید از تمام ظرفیتها استفاده شود تا شرایط به حالت طبیعی و پس از آن به شرایط مطلوب بازگردد.
محمدجواد عسگری با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست باید بر اساس نقشه راه و برنامه حرکت کند، تصریح کرد: نگاه کمیسیون و مجلس این است که دکتر سلاجقه و سازمان حفاظت محیط زیست در تدوین برنامه هفتم توسعه نقش مؤثری داشته باشند. هم چنین در بحث بودجه ۱۴۰۱ این آمادگی وجود دارد تا اعتبارات محیط زیست با تعامل دوجانبه بررسی و بازنگری شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به ارائه سیاههای از چالشهای موجود و پیش روی محیط زیست کشور پرداخت و گفت: کمیسیون به صورت تمام قد در کنار سازمان حفاظت محیط زیست خواهد ایستاد و با شما همراهی خواهد کرد تا فضا برای تحول و اجرای برنامههای اثربخش فراهم شود.
در ابتدای جلسه نیز اصغر دانشیان معاون حقوقی و امور مجلس سازمان، مدیران مرکز هوا و تغییر اقلیم، ارزیابی زیست محیطی و ستاد ملی مبارزه با پدیده گرد و غبار و مدیریت پسماند به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه مسئولیت خود پرداختند و پس از بیان چالشها و راهکارهای پیشنهادی برای بهبود امور، به سوالات نمایندگان پاسخ دادند.
همچنین در این جلسه مقرر شد که سایر مدیریتهای سازمان در جلساتی اختصاصی با اعضای کمیسیون کشاورزی ادامه مباحث مشترک را مطرح و در مورد مسائل بحث و بررسی صورت گیرد.
نظر شما