به گزارش ایمنا، مرغ شکم پر یکی از غذاهای مجلسی سفره ایرانیان است که طرفداران بسیاری دارد. این غذای لذیذ به همراه سبزیجات و مخلفات متنوعی معطر میشود. این غذای سنتی خاصیت بسیاری دارد که به روش یکسانی در نقاط مختلف ایران طبخ میشود. همچنین این غذای مجلسی را میتوان با استفاده از فر برای پذیرایی در انواع مهمانیها سرو کرد.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر مجلسی
مرغ متوسط | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
آلو خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
قیصی | ۱ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۱ قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
کشمش | ۱ قاشق غذاخوری |
هویج بزرگ | ۱ عدد |
روغن زیتون | ۲/۱ پیمانه |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۳ قاشق چایخوری |
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
لیمو ترش، جعفری، گوجه فرنگی و قارچ | برای تزئین |
طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی
مرحله اول
مرغ کامل را به خوبی بشویید و درون آن را با آب تمیز کنید. سپس پیازها را ریز خرد کنید و نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه را به پیازهای خرد شده اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله دوم
در این مرحله روغن را به ترکیب پیاز و ادویه اضافه کنید و مجدد مواد را با هم به خوبی مخلوط کنید. برای بهتر مخلوط شدن پیازها میتوانید پیازها را رنده کنید.
مرحله سوم
ظرفی را که دیوارههای کوتاهی دارد، انتخاب کنید. حالا به سراغ پر کردن مواد داخل مرغ بروید.
مرحله چهارم
در ظرف دیگری مرغ را قرار دهید و کشمش، گردو های خرد شده، قیصی، زرشک و آلو خشک را داخل شکم مرغ قرار دهید و شکم مرغ را با نخ و سوزن بدوزید. سر بال رانهای مرغ را هم با نخ ببندید.
مرحله پنجم
مخلوط روغن و ادویهها را با برس به خوبی روی مرغها بمالید. آنقدر روغن را با مواد اضافه کنید تا کاملاً هردو سطح مرغ به خوبی با مواد آغشته شوند.
مرحله ششم
در این هنگام هویج را بشویید و پوست آن را بکنید. سپس آن را لایه لایهای خرد کنید. پس از آن کف ظرفی را که میخواهید درون فر قرار دهید با هویج خرد شده پر کنید. سپس مرغ را روی هویجها قرار دهید و اطراف آن را با سبزیجات دلخواه مانند جعفری پر کنید.
مرحله هفتم
سپس در این مرحله دمای فر را روی ۱۸۰ درجه قرار دهید و ظرف مرغ را داخل فر قرار دهید. یک ربع صبر کنید تا کمی مرغ شما پخته شود.
مرحله هشتم
پس از گذشت یک ربع از پخت مرغ، آن را از فر خارج کنید و مجدداً با برسی از ادویه و روغن سطح مرغ را آغشته کنید و دوباره مواد را داخل فر قرار دهید تا مرغ شما کاملاً پخته شود.
مرحله نهم
در این مرحله دوباره مرغ را خارج کنید و با برس مواد روغنی ریخته شده در سینی را دوباره روی مرغ بمالید و اجازه دهید تا آن به خوبی پخته شوند.
مرحله دهم
در این مرحله بهتر است کمی آب لیموی تازه را روی مرغ بریزید تا عطر خوبی به غذای مجلسی داده شود.
مرحله یازدهم
پوست مرغ خود را حتماً طلایی نگه دارید و اجازه ندهید که پوست آن خشک و سوخته شود. میتوانید مرغ خود را با فلفل دلمهای، گوجه فرنگی، انواع سبزیجات و قارچ تزئین کرده و سرو کنید. در این هنگام مرغ شکم پر مجلسی شما آماده سرو است.
نکات کلیدی برای تهیه مرغ شکم پر مجلسی
- بهتر است مرغ متوسطی را تهیه کنید تا به خوبی پخته شود. مرغ درشت ممکن است که دیرتر پخته شود و به خوبی مغز پخت نشود.
- مرغ متوسط باید حدود ۲ ساعت به خوبی پخته شود بنابراین هر یک ربع یک بار آن را از فر خارج کنید، با مواد آغشته کنید و آن را مجدداً داخل فر قرار دهید.
- برای تست کردن میزان پختگی، سینه و رانهای مرغ را با نوک چاقو تست کنید.
- میتوانید روی مرغ را با فویل آلومینیوم بپوشانید.
- توجه کنید که در هنگام سرو مرغ باید نخها را بیرون بکشید و سپس آن را با مواد مورد پسند خود تزئین کنید.
- میتوانید در صورت تمایل رب انار و سیر را هم به مواد داخل مرغ قرار دهید.
- حتماً کف مرغها را با هویج پر کنید تا به خوبی برشته و پخته شوند.
- این مواد اولیه برای تهیه مرغ شکم پر برای چهار نفر است.
نظر شما