به گزارش ایمنا و به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، اعلام کرد: بر اساس تعریف سند ملی سالمندی، افراد دارای سن ۶۰ سال و بالاتر، سالمند نامیده میشوند. جمعیت ایران نیز در حال حاضر در مرحله انتقال ساختار سنی از جوانی به سالخوردگی است. با رشد سریع سالمندی پیش بینی میشود نزدیک به یک چهارم از جمعیت ایران در دهههای آتی در این رده سنی قرار گیرند. بنابراین، توجه به بهبود سبک زندگی سالمندان یکی از الزامات سلامتی و کاهش هزینههای بهداشت و درمان در این گروه آسیب پذیر است. وضع تغذیه (از جمله دریافت غذایی و فعالیت بدنی)، سلامت روان و کیفیت خواب از مهمترین اجزای سبک زندگی مؤثر بر سلامت سالمندان محسوب میشود.
طبق یافتههای آخرین مطالعهای که در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، با هدف تعیین وضعیت سبک زندگی سالمندان شهر تهران انجام شد، کیفیت و تنوع دریافت غذایی اکثر سالمندان نیاز به بهبود داشت و میانگین کفایت دریافت برخی مواد مغذی آنها کمتر از مقدار توصیه شده بود و حدود یک سوم از سالمندان در معرض خطر سوءتغذیه و حدود یک چهارم آنها در معرض افسردگی قرار داشتند و فراوانی ناامنی غذایی شدید در سالمند سنین بالاتر افزایش مییافت.
به نظر میرسد برنامهریزی و توجه مسئولان به برنامههای مداخلهای در جهت ارتقا سبک زندگی و از جمله تدوین سبد مطلوب غذایی متناسب با نیاز سالمندان و تهیه و توزیع سبد غذایی حمایتی برای سالمندان آسیب پذیر از نظر اقتصادی و اجتماعی مناسب باید در اولویت قرار گیرد.
منبع: مهر
نظر شما