کتاب "تاریخ شفاهی هیات‌های مذهبی اصفهان" رونمایی شد

معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار اصفهان گفت: زنده نگه داشتن یاد هیئت‌های مذهبی در راستای جاودان نگه داشتن تاریخ شهر اصفهان است، بنابراین روایت هیئت‌های مذهبی روایت این شهر محسوب می‌شود، چراکه بسیاری از فعالیت‌های شهری در راستای کنش‌های مذهبی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد عیدی در مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفائی هیئت‌های مذهبی اصفهان، اظهار کرد: هیئت‌های مذهبی تأثیر به سزایی در تحکیم بن‌مایه‌های هویتی ایرانیان ایفا کرده است، گسترده جغرافیای هیئت‌های مذهبی در چهارچوب جغرافیای فرهنگی ایران بزرگ است.

وی افزود: هیئت‌های مذهبی در حوزه‌های ملیت و شریعت مجاهدت‌های فراوانی را انجام دادند، چراکه اشعاری پارسی که در این هیئت‌های مذهبی ایراد شده باعث حفظ دستگاه‌های اصیل ایرانی شده است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار اصفهان تاکید کرد: آموزه سترگ دشمن ستیزی با توجه به جغرافیای خاص ایران مهمترین آموزه‌ای بوده است که هیئت‌های مذهبی در فرهنگ جامع پذیری به مخاطب خود انتقال دادند.

عیدی تصریح کرد: زندگی عاشقانه در چهارچوب آموزه‌های هیئتی یکی از مهمترین ویژگی‌های این مسئله به شمار می‌رود، کاری که هیئت‌های مذهبی در جهت پاسداشت هویت‌های ملی انجام دادند کمتر از دستاوردهای مذهبی نیست.

وی ادامه داد: زنده نگه داشتن یاد هیئت‌های مذهبی در راستای جاودان نگه داشتن تاریخ شهر اصفهان است، بنابراین روایت هیئت‌های مذهبی، روایت این شهر محسوب می‌شود، چراکه بسیاری از فعالیت‌های شهری در راستای کنش‌های مذهبی است.

هیئت‌های مذهبی اصفهان از وجه بین‌المللی برخوردار است

منوچهر مهروی‌پور، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: مردمی بودن و حضور روحانیون و مداحان از جمله ویژگی‌های شاخص هیئت‌های مذهبی است که نقش مؤثری را در طول تاریخ ایفا کردند.

وی افزود: هیئت‌های مذهبی در شرایط عادی در مناسبت‌ها مراسم‌های خود را برگزار می‌کنند و در برخی شرایط بحرانی مانند شیوع بیماری کرونا نیز در عرصه خدمت رسانی فعال شدند و مکان حسینه خود را به پایگاه خدمت رسانی به مردم تبدیل کردند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: هیئت‌های مذهبی اصفهان از یک وجه بین المللی برخوردارند، یکی از مهمترین ویژگی‌های هیئت‌های مذهبی اصفهان حضور انسان‌های وارسته در آن است در این راستا از معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان به خاطر این تاریخ نگاری شایسته نهایت تشکر را داریم.

مهری پرور تاکید کرد: طبق رویکرد شورای اسلامی ششم شهر اصفهان و شهردار قطعاً برنامه‌ها در خصوص تاریخ نگاری هیئت‌های مذهبی ادامه پیدا خواهد کرد.

هیئت‌های مذهبی به عنوان پیشینه مردم اصفهان تلقی می‌شود

مهدی ابوالحسنی، نویسنده کتاب تاریخ شفاهی هیأت‌های مذهبی اصفهان در مراسم رونمایی اظهار کرد: طی یکصد سال اخیر هیئت‌های مذهبی نقش مؤثری در زندگی مردم ایفا کردند، بنابراین امروز هیئت‌های مذهبی به عنوان پیشینه مردم شهر اصفهان تلقی می‌شود، در این راستا مکتوب کردن تاریخ شفاهی هیئت‌های مذهبی باعث ماندگاری نام و یاد بزرگان این شهر می‌شود.

وی افزود: پروژه تاریخ شفاهی هیأت‌های مذهبی اصفهان از سال ۹۷ همزمان با مراسم پیر غلامان آغاز شد و در طی سه سال گذشته مصاحبه‌هایی با چهره‌ها و هیئت‌های شاخص اصفهان انجام شد و داده‌های زیادی در خصوص تاریخ و فرهنگ هیئت‌های مذهبی این شهر استخراج شد.

نویسنده کتاب تاریخ شفاهی هیأت‌های مذهبی اصفهان تاکید کرد: در راستای این پروژه صوت و بخشی از منش حسینی بزرگان هیئت‌های مذهبی اصفهان ضبط شد، این پروژه با سختی‌های متعددی در خصوص هماهنگی بین هیئت‌های مذهبی اصفهان روبرو بود، اما خوشبختانه به ثمر نشست.

ابوالحسنی تصریح کرد: سعی شد در راستای این پروژه یاد و خاطر بسیاری از بزرگان هیئت‌های مذهبی اصفهان که امروز در جمع ما نیستند، حفظ شود.

کد خبر 526766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.