به گزارش خبرگزاری ایمنا، ۱۱ مستند که در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر حضور خواهند داشت، روز دوشنبه، بیستوچهارم دی معرفی شدند؛ این آثار توسط هیئت انتخاب متشکل از محسن برمهانی (مدیر فرهنگی و مستندساز)، مهرداد زاهدیان (کارگردان مستند و رئیس صنف کارگردانان سینمای مستند)، سعید رشتیان (تهیهکننده فیلم مستند)، محمد صوفی (تهیهکننده فیلم مستند)، پژمان مظاهریپور (کارگردان و تهیهکننده مستند)، میترا مهتریان (مستندساز و روزنامهنگار) و پروین صدر ثقةالاسلام (مدیر فرهنگی و پژوهشگر) انتخاب شدهاند؛ در ادامه نگاهی اجمالی به این مستندها خواهیم داشت.
خط القعر
این مستند به کارگردانی فرشاد اکتسابی و تهیهکنندگی حمید مهندسی و فرشاد اکتسابی، پیشتر در هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» نمایش داده شد و موفق به کسب دیپلم افتخار بهترین پژوهش فیلم مستند و تندیس برنزی جایزه شهید آوینی شد. «خط القعر» با استفاده از اسناد تاریخی، دلایل وقوع جنگ ایران و عراق را بررسی میکند.
خیابان سوم سئول
مستندی به کارگردانی و تهیهکنندگی محمودرضا رضایی که در هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» نیز حضور داشت؛ این اثر به بررسی ماجراهای مدیریتهای مختلف فدراسیون فوتبال و تغییر مربیان تیم ملی میپردازد و با گفتوگو با رؤسای فدراسیون، سنگاندازیها و سهمخواهیهایی که گاه به ضرر منافع ملی تمام شده است را روایت میکند.
درباره مهرداد بهار
این مستند به کارگردانی و تهیهکنندگی پیام مستوفی، در بخش نمایش ویژه جشنواره «سینماحقیقت» هجدهم حضور داشت. این اثر به زندگی مهرداد بهار، نویسنده و پژوهشگر برجسته اسطوره و تاریخ که بهعنوان پدر اسطورهشناسی ایران شناخته میشود و پنجمین فرزند ملکالشعرای بهار بود، میپردازد. افرادی چون ژاله آموزگار، ابوالقاسم اسماعیلپور، پروانه بهار، محمود دولتآبادی، علی رواقی، حمید سهیلی، بدرالزمان قریب، نصرالله کسراییان، جمال میرصادقی و منیژه محامدی در این مستند به ابعاد مختلف شخصیت مهرداد بهار اشاره میکنند.
رُخ
مستندی به کارگردانی سام کلانتری و تهیهکنندگی آرش صادقی و سام کلانتری که در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» حضور داشت و دیپلم افتخار و جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند را برای سام کلانتری به ارمغان آورد. این اثر برداشتی آزاد از زندگی علیاکبر صادقی، نقاش و هنرمند معاصر ایرانی است و با تمرکز بر رویاها و خوابهای این هنرمند، به بررسی زندگی فردی و آثار او میپردازد.
روزگار احمد
مستندی به کارگردانی محسن اردستانی رستمی و تهیهکنندگی ساسان فلاحفر که در جشنواره فیلم مستند ایران نیز به نمایش درآمد. این اثر روایتی از زندگی مبارزاتی و مقاومتی شهید احمد کاظمی از دوران پیش از انقلاب تا دوران دفاع مقدس و شهادت او ارائه میدهد.
شاهین لیل
مستندی به کارگردانی و تهیهکنندگی نصرالله محمدی ایازی که در گونه حیاتوحش و محیط زیست قرار دارد. این اثر به زندگی پرنده شاهین لیل و فراز و فرودهای مرتبط با آن میپردازد.
شگرد
مستندی به کارگردانی و تهیهکنندگی جعفر صادقی که در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درآمد و جایزه فیلم برگزیده شبکه مستند را کسب کرد، این اثر تلاشهای نوجوانان گلستانی برای کسب قهرمانی در رقابتهای کشتی را به تصویر میکشد.
ضد قهرمان
مستندی به کارگردانی و تهیهکنندگی عارف افشار که در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» رونمایی شد. این اثر به تصمیمات جنجالی صادق خلخالی در دوران تصدی او میپردازد.
کیمیا
مستندی به کارگردانی زهره احمدزاده و تهیهکنندگی محمدحسین حیدری که داستان دختری از زابل را روایت میکند که در کودکی قربانی خشونت خانگی شده و زندگیاش از مسیر عادی خارج شده است.
مرزهای خاموشی
مستندی به کارگردانی و تهیهکنندگی امید هاشملو که به زندگی همایون مجدزاده، لیدر و مغز متفکر گروه متال کَهَتمَیان، از پیشگامان سبک هوی متال در ایران، میپردازد. این اثر هم بر فعالیتهای حرفهای او و هم بر چالشها و ناکامیهای شخصیاش متمرکز است.
یک وجب خاک
مستندی به کارگردانی و تهیهکنندگی نیما مهدیان که تصویری واقعی از سختیهای زندگی افراد شرافتمند را به نمایش میگذارد. این اثر در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» حضور داشت و جایزه ویژه دبیر در بخش شهید آوینی به زهرا فتاحیان، شخصیت اصلی فیلم، اهدا شد.
چهلوسومین جشنواره فیلم فجر بهمن سال جاری به دبیری منوچهر شاهسواری برگزار خواهد شد.
نظر شما