طرز پخت عدس‌ پلو با کشمش نذری محرم + خواص، نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله

مواد لازم و آموزش مرحله‌ به‌ مرحله‌ طرز درست کردن عدس‌پلو ساده خانگی و نذری ماه محرم به همراه نکات مهم برای پخت عدس‌پلو با گوشت چرخ‌کرده و کشمش در این مطلب آموزش داده‌شده است.

به گزارش ایمنا، عدس‌پلو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است چون یک غذای مقوی و سرشار از آهن است و می‌توان آن را با مخلفات مختلف برای مهمانی‌ها تزئین کرد. این غذای خوشمزه و مقوی در غذای مهمانی‌ها، مجالس و به‌خصوص در مراسم‌های مذهبی و نذری‌های ماه محرم زیاد استفاده می‌شود و معمولاً در ماه محرم پای ثابت اکثر نذری‌ها است.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با کشمش و گوشت چرخ‌کرده

مواد لازم

مقدار لازم

برنج

۳ پیمانه

عدس پلویی

۱،۵ پیمانه

گوشت چرخ‌کرده

۳۰۰ گرم

پیازداغ نگینی خردشده

۳ قاشق غذاخوری

پیاز

۲ عدد متوسط

کشمش پلویی

۱ پیمانه

دارچین

به مقدار لازم

نمک

به مقدار لازم

روغن

به مقدار لازم

زعفران آب کرده

به مقدار لازم

زردچوبه

به مقدار لازم

فلفل سیاه

به مقدار لازم

طرز تهیه عدس پلو با کشمش و گوشت چرخ‌کرده (غذای نذری محرم)

طرز پخت عدس‌ پلو با کشمش نذری محرم + خواص، نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله

مرحله اول

ابتدا عدس‌ها را شسته و داخل یک ظرف ریخته، روی آن آب بریزید و بگذارید تا چند ساعت خیس بخورد. با این کار هم نفخ عدس از بین می‌رود و هم‌زمان کمتری برای پخت نیاز دارد. برنج را نیز به همین صورت در آب بخیسانید.

مرحله دوم

عدس‌ها را آبکشی کنید، داخل یک قابلمه به همراه میزان لازم آب بریزید و بگذارید بپزد. برای وانرفتن عدس مقداری نمک به آن اضافه کنید و اجازه بدهید که در ۵ دقیقه اول با حرارت بالا به جوش بیاید سپس شعله را کم کنید. مراقب باشید عدس‌ها خیلی پخته و له نشود.

مرحله سوم

پیازها را نگینی ریز خردکرده و با مقداری روغن در یک تابه بر روی شعله ملایم تفت دهید. وقتی پیازها کمی نرم شد گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت به‌خوبی از هم باز و یکدست شود. بعدازاینکه گوشت کمی سرخ شد و آب آن جمع شد دارچین، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و باهم مخلوط‌کنید. سپس مقدار کمی از زعفران آب کرده را بر روی مواد بریزید و اجازه دهید گوشت با ادویه‌ها با حرارت ملایم سرخ شود. وقتی گوشت به میزان لازم سرخ شد شعله گاز را خاموش‌کنید.

مرحله چهارم

کشمش‌ها را چند دقیقه در مقداری آب بخیسانید و سپس خوب بشویید. کشمش‌ها ی خیس‌خورده را داخل یک تابه باکمی روغن تفت دهید. کشمش نباید زیاد تفت‌داده شود. برای خوش‌رنگ‌تر شدن آن می‌توانید کمی زردچوبه هم به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم

در یک قابلمه متناسب با اندازه برنج بگذارید آب به جوش بیاید. مقداری نمک و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید برنج به میزان لازم بپزد. قبل از آبکش کردن برنج عدس‌های پخته‌شده را به آن اضافه کنید تا به‌صورت یکدست باهم مخلوط شوند. حالا برنج و عدس را آبکش کنید.

مرحله ششم

پخت نهایی عدس‌پلو را می‌توانید به دو صورت انجام دهید. هم می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را لابه‌لای برنج و عدس بریزید و بگذارید دم بکشد و هم می‌توانید برنج و عدس را به‌تنهایی دم‌کرده و گوشت چرخ‌کرده را به همراه کشمش و پیازداغ در هنگام سرو بر روی برنج تزئین کنید. برای پخت نذری‌ها معمولاً از روش دوم استفاده می‌شود. در قابلمه‌ای که می‌خواهید برنج را دم‌کنید ته‌دیگ موردنظرتان را باکمی روغن بچینید. اگر می‌خواهید طبق روش اول عمل کنید ابتدا مقداری برنج و عدس سپس مقداری گوشت دوباره مقداری برنج و عدس در قابلمه بریزید و این کار را تا تمام شدن مواد انجام دهید. زعفران دم‌کرده را به همراه کمی روغن بر روی برنج ریخته و برنج را دم‌کنید. عدس‌پلو را روی شعله‌پخش‌کن قرار داده و زیر شعله را کم کنید بعد حدود ۴۵ دقیقه عدس‌پلو آماده است.

مرحله آخر

بعد از آماده شدن عدس‌پلو آن را در ظرف موردنظر بریزید و روی آن را با کشمش سرخ‌شده و پیازداغ تزئین و سرو کنید.

نکات تکمیلی در تهیه عدس‌پلو

  • از زعفران به‌اندازه کافی استفاده کنید تا عدس‌پلو خوش‌رنگ و خوشمزه شود.
  • می‌توانید برای خوش‌طعم‌تر شدن گوشت متناسب باسلیقه خود سیر، پودر سیر، پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز نیز به آن اضافه کنید.
  • برای تزئین عدس‌پلو از خلال پسته و خلال بادام هم می‌توان استفاده کرد.
  • می‌توانید عدس‌پلو بدون گوشت را نیز طبق همین مراحل و فقط با حذف گوشت تهیه کنید و یا به‌جای گوشت از تکه‌های کوچک یا ریش شده مرغ استفاده کنید.
  • میزان عدس را بر طبق ذائقه‌تان می‌توانید کم و یا زیاد کنید.
  • وقتی گوشت را لابه‌لای برنج می‌ریزید می‌توانید با هر لایه کمی دارچین هم به عدس‌پلو اضافه کنید.
  • مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب است و می‌توانید با توجه به تعداد نفرات و با رعایت نسبت‌ها، اندازه‌ها را تغییر دهید.
  • می‌توان عدس‌پلو را با گوشت قلقلی نیز تهیه کرد.
  • می‌توانید از گوشت گوسفندی یا گوساله و یا حتی بجای گوشت از سویا نیز استفاده کنید.
  • کالری عدس‌پلو در هر ۱۰۰ گرم برابر با ۲۲۵ کالری است. عدس‌پلو دارای ۱۶ گرم کربوهیدرات در هر ۱۰۰ گرم است.

طرز پخت عدس‌ پلو با کشمش نذری محرم + خواص، نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله

خواص عدس‌پلو

عدس ازجمله حبوباتی است که خواص فراوانی دارد و برای درمان کم‌خونی و فقر آهن بسیار مفید است. همچنین کالری زیادی ندارد و باعث چاقی نمی‌شود. خواص عدس‌پلو عبارت‌اند از:

  • حفظ سلامت قلب
  • کمک به کاهش وزن
  • بهبود سلامت سیستم گوارش
  • مبارزه با افزایش قند خون
  • منبع غنی فیبر و پروتئین
  • کاهش‌دهنده کلسترول
  • کاهش‌دهنده فشارخون
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • پیشگیری از سرطان
  • پیشگیری از کم‌خونی
  • رمیم سلول‌های بدن
  • حفظ سلامت پوست
  • منبع غنی فسفر، منگنز، مس و پتاسیم
  • افزایش فعالیت سلول‌های مغزی و تقویت حافظه
کد خبر 514476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.