به گزارش ایمنا، مصطفی سالاری، در این باره اظهار کرد: طرح کاهش هزینههای درمان در بخش بستری در سال جاری مصوب و به سراسر کشور ابلاغ شد که بر اساس آن هر کجا سازمان تأمین اجتماعی بیمارستان ملکی ندارد، درمان بیمه شدگان ما در بیمارستانهای دولتی رایگان است و بیمه شدگان ما همان فرانشیز ۱۰ درصدی را هم دیگر نمیپردازند.
وی افزود: برخی دانشگاههای علوم پزشکی این طرح را اجرا و برخی دیگر اجرا نکردند؛ این در حالی است که ما آمادگی داریم آن ۱۰ درصد فرانشیز را همان روزی که بیمار ترخیص میشود به صورت نقد بپردازیم و الباقی را هم سر ماه تسویه کنیم، زیرا به سامانه نسخه الکترونیک ما هم متصل هستند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه اما در بخش درمان سرپایی، کار بسیار پیچیدهتر است گفت: در سطح دنیا تقاضای القایی در بخش بستری بسیار کم است اما در بخش سرپایی بالاست و نمیتوان به این موضوع بی توجه بود. اجرای طرح کاهش هزینههای درمان در بخش سرپایی، تابع اجرای نظام ارجاع است.
سالاری ادامه داد: ضوابط نظام ارجاع را تدوین کرده ایم و احتمالاً تا پایان هفته تقدیم هیئت امنا خواهد شد. اگر نظام ارجاع مصوب و اجرایی شود، ما آمادگی داریم که فرانشیز سهم بیمار را هم در درمانگاه سرپایی و هم در بخش خدمات پاراکلینیک مانند داروخانهها، مراکز تصویربرداری و غیره تقبل کرده و پرداخت از جیب بیمه شده را شدیداً کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه شش هفت ماهی است که روی پیش نویس ضوابط طرح مذکور کار کرده و برآورد هزینه هم انجام داده ایم عنوان کرد: اجرای این طرح گرچه سرجمع هزینه درمان ما را کمی بالا میبرد، ولی اثرات اجتماعی آن برای بیمه شدگان بسیار قابل توجه است و سازمان وظیفه دارد آن را انجام دهد. این طرح مبتنی بر نظام ارجاع است و اگر ضوابط آن توأم با نظام ارجاع، اجرایی شود، شاهد کاهش محسوس هزینه درمان بیمه شدگان خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه زمان اجرای طرح، بستگی به تصمیم هیئت امنا دارد گفت: شاید بهتر باشد با توجه به تغییر دولت، در آینده کسان دیگری آن را اجرا کنند و ما اجرای آن را بی هنگام شروع نکنیم. به هر صورت کار اساسی انجام شده، ضوابط تدوین و محاسبات و برآوردها انجام شده است. حتی در بخشهایی سه تا چهار برابر پرداخت از جیب بیمه شدگان را کاهش میدهد و اگر به عنوان مثال در یک بخشی تا ۵۰ درصد هزینه با بیمه شده باشد تا ۱۰ درصد کاهش مییابد، منتها مبتنی بر نظام ارجاع و پزشک خانواده است و باید زمان و شرایط اجرا مناسب باشد.
منبع: ایسنا
نظر شما