مسائل و مباحث را به زبان امروز به جوانان منتقل کنیم

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه اساس ساختار قرآن، حفظ حرمت و امنیت افراد است گفت: باید بتوان با نسل جوان که خود را نسبت به اقتضائات جهانی می‌سنجد، گفت و گو و مباحث و مسائل را به زبان امروز به آنان منتقل کرد.

به گزارش ایمنا، معصومه ابتکار با تاکید بر اینکه حجاب به عنوان موضوع روز جامعه است، اظهار کرد: امروزه موضوع تن، پوشش، جنس و جنسیت در رسانه، اقتصاد، مباحث فضای مجازی، پزشکی، مد و لباس و بسیاری زمینه‌های دیگر اختلاط پیدا کرده است اما متأسفانه نه در سیاست‌ها و نه در رویکردها، تفکیک لازم صورت نگرفته و روی آن کار نشده است.

وی ادامه داد: هنوز افراد نه تنها در سبک زندگی آشنایی کافی با این حوزه ندارند بلکه با نگرش قرآن در این حوزه و همچنین با چالش‌هایی که فرد در یکی دانستن حوزه جنس و جنسیت با آن مواجه می‌شود، آشنایی ندارند غافل از اینکه برای مناسبات بین زن و مرد چه در داخل خانواده و چه در سطح جامعه، یک مجموعه، ساختار و حریم و قوانینی در قرآن وجود دارد.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه اساس ساختار قرآن، حفظ حرمت و امنیت افراد است، تصریح کرد: متأسفانه نگاه‌های یکسویه و مقررات سخت گیرانه و برخوردهای فیزیکی و سلبی باعث شده این نگاه به روز و مترقی قرآن نسبت به مساله پوشش و مناسبات اجتماعی میان زنان و مردان لطمه بخورد و از این بابت دچار آسیب هستیم و نسل جوان ما سوال‌های بسیاری برای پرسیدن دارند که بی پاسخ مانده است.

ابتکار با یادآوری اینکه طیف وسیعی از جامعه به دلیل وجود مناسباتی که در دنیا مطرح است و با ورود به فضای مجازی و شهروند جهانی شدن، جور دیگری فکر می‌کنند، خاطرنشان کرد: امروزه در همه جای دنیا، با مطرح شدن بحث ( me too) مناسبات و خشونت علیه زنان تغییر کرده و قوانین جدیدی در جهت مانع شدن از سوءاستفاده مطرح شده است اما متأسفانه در جامعه ما در نبود و فقدان آموزش و مهارت عزت نفس، حریم‌ها یک جور دیگری شکسته و آسیب‌ها وارد می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات بسیار مورد توجه معاونت امور زنان در این دوره، بحث مهارت‌های خوب زیستن و خودشکوفایی است؛ چیزی که با نگرش‌های دینی توأم با امر و نهی و برخوردهای سخت، خیلی فرصت آن را به جوانان نمی‌دهیم و کم اجازه می‌دهیم گفت و گوی واقعی شکل بگیرد.

معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه فرصت و امکانی فراهم نشده تا کسانی که امروز با مسئله حجاب بخصوص با نوع برخوردهایی که می‌شود مشکل دارند از دغدغه‌های خود بگویند، گفت: متأسفانه سیاست غالب در خیلی از دستگاه‌های حاکمیت، انکار، نادیده گرفتن یا ترد این مباحث با این بهانه که شکل شرعی و سازگاری با دین ندارند، بوده است.

وی تاکید کرد: ما مکلف به پاسخگویی هستیم و باید برای این مباحث، ادله کافی و برگرفته از قرآن کریم جهت استدلال داشته باشیم. اگر قرار است جامعه‌ای بسازیم که اتکا آن بر تعالیم قرآن استوار باشد باید درک درست را آموزش دهیم اما اینکه صرفاً به یک آیه اتکا کنیم و صرفاً از یک نگاه و زاویه‌ای خلاف نگاه جامع قرآن کریم به این امر بپردازیم اشتباه است.

معاون رئیس جمهوری گفت: بیشترین تاکید و برخورد قرآن با آزاردهنده‌ها است اما متأسفانه امروز شاهدیم بیشترین برخورد با دخترانی می‌شود که ظواهر هنجارها را رعایت نمی‌کنند اما با کسی که متلک می‌گوید و آزاردهنده است برخوردی نمی‌شود.

ابتکار به لایحه حفظ کرامت و امنیت زنان در برابر خشونت علیه زنان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این لایحه به بخش مهمی از این موضوعات می‌پردازد و امیدوارم این موضوعات و بحث اذیت و آزار در مجلس مورد توجه قرار گیرد.

وی با یادآوری اینکه خشونت انواع دارد و ممکن است با یک نگاه، رفتار یا برخورد در داخل خانواده یا جامعه شکل بگیرد، تاکید کرد: متأسفانه در رویکردها و سیاستگذاری‌ها، صرفاً نگاه سخت افزاری به حجاب وجود دارد و همین امر باعث شده چالش‌ها و سوالات بسیاری مساله شود.

ابتکار اضافه کرد: تصور این شده که اجباری برای موضوعی وجود دارد و نسل جوان به اندازه کافی در مورد آن توجیه نشده‌اند. ضمن اینکه این باور جا افتاده که مخاطب فقط دختران و زنان هستند در حالی که در موضوع کلان روابط اجتماعی بین زن و مرد هر دو مخاطب هستند بلکه حتی مردان بیشتر مورد خطاب هستند.

وی با تاکید بر اینکه باید در سیاست گذاری‌ها و رویکردها و نوع آموزه‌هایی که ارائه می‌شود بازنگری انجام شود، افزود: باید اجازه دهیم نسل جوان دغدغه‌های خود را مطرح کند و به سراغ آموزش درک مفاهیم عمیق قرآن با زبان امروز برویم و از دل آیه‌های بسیار زیبای قرآن، پاسخ پرمعنا برای جوان استخراج کنیم.

ابتکار خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم این مفاهیم را برای جوان دهه هشتادی و شهروند جهانی که خود را نسبت به اقتضائات جهانی می‌سنجد بشکافیم دچار مشکل خواهیم شد. باید بتوان با نسل جوان گفت‌و گو کرد و مباحث و مسائل را به زبان امروز به آنان منتقل کنیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 506550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.