محسن الماسی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص روند سنجش سلامت نوآموزان اصفهانی، اظهار کرد: برای سنجش سلامت نوآموزان در استان فعالیت ۶۷ پایگاه اولیه و تخصصی پیشبینی شده است و بالغ بر ۶۰۰ نیروی آموزش دیده همراه اداره آموزش و پرورش استثنایی در این برنامه فعال هستند تا بتوانیم سلامت نوآموزان را مورد سنجش قرار دهیم.
امسال حدود ۹۰ هزار نوآموز سنجش میشوند
وی با بیان این که پیش بینی میکنیم برای سال تحصیلی جدید قریب به ۹۰ هزار نوآموز بدو ورود در استان داشته باشیم، اضافه کرد: تلاش میشود در این برنامه حدود ۳۰ هزار دانشآموزان پیش دبستانی را مورد سنجش قرار دهیم، از امروز شنبه (پنجم تیرماه) افتتاحیه رسمی سنجش نوآموزان در استان است و در شهریورماه این برنامه تمام شده، سپس سنجش پیش دبستانیها را آغاز میشود.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان، تصریح کرد: طرح سنجش از قوانین فرادستی وزارت آموزش و پرورش و مشترک با وزارت بهداشت است، مجری این طرح سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور است، پیشینه طرح سنجش از سال ۷۲ آغاز شده است و از سال ۷۵ به طور رسمی با مصوبه هیئت وزیران، آموزش و پرورش و سازمان استثنایی مکلف به اجرای این طرح شدند.
الماسی ادامه داد: در این طرح اطلاعات نوآموز ثبت شده و نوبتگیری انجام میشود، لازم است والدین برای انجام فرآیندهای مختلف غربالگری به پایگاه اولیه سنجش مراجعه کنند، ابتدا خانواده نوآموز برای ثبت نام به مدرسه مراجعه میکنند و مدیر مدرسه از طریق سامانه «سیدا» اطلاعات نوآموز را وارد میکند، بعد از این که ثبت نام انجام شد از طریق لینک اینترنتی سنجش استان وارد سامانه سنجش شده و فرآیند نوبتگیری را انجام میدهند.
وی خاطرنشان کرد: مدیر مدرسه با هماهنگی والدین نوآموز تاریخ و زمان مراجعه آنها به پایگاه سنجش را در سامانه ثبت میکند و یک برگه چاپ شده از زمان، تاریخ و مکان مراجعه والدین به پایگاه مورد نظر را به آنها ارائه میدهد تا برای انجام فرآیند سنجش فرزندشان مراجعه کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان، گفت: باید والدین نوآموز به تاریخ و زمان مراجعه به پایگاه سنجش توجه کنند، اگر در زمان و تاریخ تعیین شده مراجعه نکنند، علاوه بر لغو نوبت باید جریمه نقدی هم پرداخت کنند تا دوباره نوبتگیری برای نوآموز آنها صورت بگیرد و این اتفاق ایاب و ذهاب زیادتر و هزینههای مضاعف را برای خانواده به دنبال دارد.
حضور چهار تا شش نوآموز در پایگاه سنجش در هر ساعت
الماسی اظهار کرد: امسال هم مانند سال قبل سعی کردیم با فاصله و زمان بندیهای مناسب نوآموزان را به پایگاههای سنجش فراخوان دهیم تا در ادامه روند کار سنجش با ازدحام جمعیت در پایگاهها مواجه نشویم، مطابق برنامهریزی فعلی در هر ساعت حدود چهار تا شش نوآموز در پایگاه سنجش حضور دارند و مقیاس خوبی برای حضور در شرایط کرونایی است.
وی با بیان این که لازم است از والدین نوآموز تنها یک نفر همراه فرزند به پایگاه مراجعه کند، اضافه کرد: همراه داشتن شناسنامه، کارت واکسیناسیون و یکه قطعه عکس از نوآموز و شناسنامه والدین هنگام مراجعه به پایگاه سنجش ضروری است و سنجش هر نوآموز در پایگاهها حدود ۲۰ دقیقه زمان میبرد و هزینه سنجش ۵۰ هزار تومان است که از طریق درگاههای الکترونیکی دریافت میشود بهتر است والدین پول نقد همراه داشته باشند تا به دلیل قطعی سامانه یا برق، اختلالی در سنجش فرزند آنها به وجود نیاید.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان، تصریح کرد: سنجش نوآموزان اصفهانی از پنجم تیرماه آغاز میشود، متولدین نیمه اول ۹۴ و نیمه دوم ۹۳ میتوانند برای سنجش بدو ورود ثبت نام کنند باید حتماً والدین برگه نوبت سنجش را از مدیر مدرسه بگیرند اگر مراجعه انفرادی به پایگاههای سنجش صورت بگیرد اقدامی برای آنها صورت نمیگیرد به دلیل این که با هماهنگی ادارات آموزش و پرورش، مدارس در نواحی و مناطق به پایگاههای سنجش وصل شده است.
راهاندازی پایگاههای تخصصی سنجش پیش دبستانیها
الماسی در خصوص سنجش پیش دبستانیها، اظهار کرد: بعد از این که فرآیند سنجش نوآموزان در مناطق و نواحی آموزش و پرورش استان اصفهان انجام گرفت، اگر شرایط کرونایی اجازه دهد سنجش پیش دبستانیها را هم آغاز میکنیم، به دلیل این که امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا از روند این برنامه عقب هستیم و سال گذشته نتوانستیم سنجش پیش دبستانیها را انجام دهیم امسال اولویت اول، سنجش نوآموزان بدو ورود است و بعد از آن در مرحله بعدی وارد بحث سنجش پیش دبستانیها میشویم.
وی به خانوادهها توصیه کرد: والدین نگران فرآیند سنجش نوآموز خود نباشند، این برنامه یک غربالگری طبیعی است و در آن هیچ نوع سوال استاندارد شده و آزمونی وجود ندارد، فقط رشد جسمی و ذهنی دانشآموز بر اساس نمودارهای معمولی سنجش میشود و هیچ انتظاری از دانشآموز اضافهتر از سن او نداریم.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان، خاطرنشان کرد: پایگاههای سنجش بر اساس فراوانی جمعیت در هر منطقه از یک تا پنج پایگاه است، لازم نیست والدین نگران این برنامه باشند، باید شب قبل از سنجش نوآموز آنها خواب کافی داشته باشد و روز سنجش هم صبحانه و غذای کافی خورده باشد، خانوادهها سعی کنند تنشهای روزانه را به فرزند انتقال ندهند تا با انجام یک سنجش خوب نتیجه مناسبی برای فرزند آنها به همراه داشته باشد.
نظر شما