به گزارش ایمنا به نقل از رادیو گفتگو، مجتبی بیگدلی، رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان با اشاره به وضع نامطلوب اقتصاد گفت: موتور پیشران هر اقتصادی، صنعت مسکن و ساختمان است که متأسفانه به دلیل برخی بی کفایتیها، هفت سال در این حوزه کم کاری بزرگی در این حوزه شد و منجر به تعطیلی آن شد.
بیگدلی با بیان اینکه با توجه به حجم ترکیب جمعیتی جوان، محکوم به تولید بودیم اذعان کرد: مسکن پروسه تولید و نرم افزاری دارد که متولی آن انبوه ساز است و۱۲۰۰ گروه شغلی با موتور پیشران مسکن به گردش در میآید.
وی ۷۰ درصد اشتغال کشور را مربوط به بخش مسکن دانست و تصریح کرد: با توجه به علم اقتصاد که پایین آمدن عرضه، تقاضا را بالا میبرد و طرحهای خوب بانک مسکن در چند ماه اخیر، اقداماتی انجام شده است.
بیگدلی گفت: ما حاضریم سالی بین یک تا یک و نیم میلیون مسکن را عملیاتی کنیم که کمتر از دو ماه تجهیز کارگاه آن طول میکشد و با توجه به آنکه قسمت بزرگی از مجوزها در اختیار دولت است، اما شاهد هستیم که سازمانها و ارگانهایی که در پایین آوردن قیمت مسکن دخیلاند، هر روز قیمت آن را بالا میبرند و دولت باید در این زمینه با دادن یارانه، تولید کننده را حمایت کند تا بازار با ورودی متناسب با تقاضا مواجه شود.
رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور خاطرنشان کرد: بازار مسکن با توجه به بازار ارز به صورت حبابی، در شش ماه گذشته عکسالعمل کاذبی داشت اما از اواخر سال گذشته تا الان میتوان گفت این بازار مبنای منطقی و تعادل و آرامش نسبی به خود گرفته است.
وی در مورد طرح مالیات بر عایدی سرمایه تشریح کرد: در این طرح برای دلالان آن مقدار از سرمایه که به صورت کاذب حاصل شده مالیات در نظر گرفته شده است اما در این قانون آن طور که باید از تولید کننده حمایت نکرده و همچنین دولت نیز از تولید پایدار مسکن حمایتی ندارد.
بیگدلی اذعان کرد: در یک سال گذشته مصالح ساختمانی تا ۳۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است در حالی که تمام کشورهای در حال توسعه برای صنعت ساختمان یارانه و تضمین قیمت میدهند اما دولت در این زمینه به هیچ عنوان عملکرد مطلوبی نداشته و بازار پریشانی داریم.
نظر شما