به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با وجود اینکه زمینههایی برای ادامه روند تحصیل دانشجویان بینالمللی فراهم شده است، اما ۸۳ درصد از دانشجویان بینالمللی اعلام کردند که هزینههای تحصیلی همچنان یک نگرانی اساسی است. از بین ۵ هزار و ۸۵۱ شرکتکننده در نظرسنجی، ۴۸ درصد به حضور در برنامه تحصیلی کارشناسی ارشد، ۲۱ درصد کارشناسی، ۱۳ درصد دکترا و ۱۲ درصد برنامههای گواهی تحصیلی یا دیپلم علاقهمند بودند.
کاهش تمایل به ادامه تحصیل
یک نظرسنجی از ۸۰۰ دانشجوی احتمالی در اوایل سال جاری نشان داد که ۷۶ درصد از دانشجویان آینده معتقدند تغییر شرایط سیاسی میتواند به بهبود وضعیت دانشجویان بینالمللی و مهاجران منجر شود. این نظرسنجی همچنین نشان داد که ۸۰ درصد از پذیرش دانشجویان بینالمللی مربوط به دو یا چند مؤسسه خواهد بود که نشان دهنده تنگاتنگ بودن فضای رقابتی است.
همچنین محدودیتهای مهاجرتی به ۳۸ درصد، کاهش تمایل نسبت به زندگی و کار در ایالات متحده پس از فارغالتحصیلی را به همراه داشت؛ فرصتهای شغلی در کشور خود پس از فارغالتحصیلی نسبت به کار نیمه وقت دوره کارآموزی به ترتیب با ۳۰ درصد و ۲۸ درصد تمایل را نشان دادند.
ظرفیتهای شغلی و تحصیلی یک عامل بسیار تعیین کننده در جهت دادن دانشجو به سمت مقاصد مهاجرتی است و اکنون با توسعه ظرفیت داخلی تلاش میکنند این ظرفیت بالقوه را بالفعل کنند.
چگونگی تأمین هزینه آموزش آنلاین و در دسترس بودن بودجه موضوعی است که ذهن دانشجویان را درگیر کرده است. توانایی کار و تحصیل همزمان توانایی تأمین هزینه فارغالتحصیلی و چالشهای کارآموزی موضوعی است که دانشجویان بینالمللی به دنبال آن هستند.
نظر شما