به گزارش ایمنا، مهدی ولی پور اظهار کرد: ۴۳ تیم عملیاتی هلالاحمر در ۱۳ روستای خسارت دیده استان خراسان شمالی در حال امدادرسانی به زلزلهزدگان هستند که تا روز دوم وقوع زلزله ۱۱۹۶ نفر امدادرسانی و ۲۹۹ چادر، ۳۰ تخته پتو، ۱۶۶ تخته موکت، ۲۷۳ بسته غذایی ۷۲ ساعته و همچنین ۱۸۰۰ قوطی کنسرو از سوی ۱۵۱ امدادگر حاضر در عملیات، میان زلزلهزدگان توزیع شد.
زمین لرزهای به بزرگی ۵.۵ ریشتری ساعت ۳.۳۴ دقیقه بامداد روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت مناطقی از جنوب خراسان شمالی و شهر سنخواست و روستاهای اطراف را لرزاند و با گذشت حدود پنج ساعت از نخستین زمین لرزه، ۲ زمین لرزه ۵.۴ و ۴.۲ ریشتری دیگر در بخشهای سنخواست و شوقان در شهرستان جاجرم به ثبت رسید.
بر اساس گزارش مرکز لرزه نگاری کشور وابسته به مؤسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران، از زمان وقوع زلزله ۵.۵ ریشتری بامداد روز دوشنبه تاکنون بیش از ۲۳ پس لرزه با بزرگی ۲.۵ تا بیش از چهار ریشتر شهرستانهای گرمه و جاجرم خراسان شمالی را لرزانده است.
وقوع پس لرزهها در خراسان شمالی به خصوص شهر سنخواست کانون اصلی زمین لرزه موجب شد تا مردم برخی از مناطق شهرستانهای گرمه و جاجرم از ترس زلزله منازل خود را ترک کردند و به خیابانها و پارکهای شهری پناه آوردند.
استان خراسان شمالی از دیدگاه لرزه زمین ساختی در زون کپه داغ قرار دارد که در این زون گسلهای فعال و مهمی وجود دارد، این گسلها برخی مواقع با حرکاتی که انجام میدهند موجب وقوع زمین لرزههای مخرب میشوند.
مهمترین گسلهای خراسان شمالی گسل اسفراین است که این گسل با درازای حدود ۱۷۰ کیلومتر و راستای شمال باختری- جنوب خاوری واقع شده که از حاشیه شمال خاوری شهر اسفراین گذر میکند؛ گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای ۵۵ تا ۵۰ کیلومتر و راستای شمال، شمال باختری – جنوب، جنوب خاوری واقع است.
بر اساس آمارهای موجود در سده اخیر ۱۳ زمین لرزه با قدرت بیش از ۵.۵ ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است.
منبع: ایرنا
نظر شما