به گزارش خبرنگار ایمنا، امین خانجانی امروز -یکشنبه ۱۲ اردیبهشتماه-، در نشستی که با حضور خبرنگاران با محوریت احداث اولین شهرک رمز ارز کشور در استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: برای فعالیت شهرک استخراج رمز ارز فریدن، توافقات اولیه با شرکت توزیع برق استان اصفهان انجام شده است تا در ساعات اوج مصرف برق، این مزرعه فعالیت نکند.
وی افزود: یکی از محاسن قانونی کار کردن تعامل با اداره برق است؛ این در حالی است که اکنون حجم زیادی از استخراج رمز ارز غیرقانونی است، تفاوت قابل توجه قیمت برق مزارع استخراج رمز ارز و سایر بخشهای مصرف کننده موجب شده است که استخراج غیرقانونی آن برای افراد جذابیت بیشتری داشته باشد.
این سرمایه گذار بخش خصوصی گفت: درآمد دستگاههای رمز ارزها از جمله بیت کوین، هر ۱۰ دقیقه یک بار واریز میشود و الزامی برای فعالیت ۲۴ ساعته آن وجود ندارد. تعاملاتی نیز برای احداث نیروگاه بادی شده است تا شهرک بتواند برق مورد نیاز خود را تولید کند.
خانجانی درباره میزان آلایندگی این شهرک، افزود: دستگاههای ماینر فقط آلایندگی صوتی دارد که اکنون محل این شهرک از منطقه مسکونی فاصله دارد علاوه بر این برای استفاده هدفمند از گرمای تولید شده توسط دستگاههای ماینر توافقاتی با فرمانداری شده تا آب گرم پیست اسکی و گلخانههای منطقه تأمین شود.
وی تصریح کرد: با احداث این شهرک در ابتدا بیش از ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم در منطقه ایجاد میشود و ایجاد این زیرساخت موجب میشود که به پشتوانه این سخت افزار، توانایی تولید نرم افزارهای این حوزه را کسب کنیم و این موضوع میتواند اشتغال قابل توجهی در آینده ایجاد کند.
صدور ۵۸ مجوز تأسیس مزرعه رمز ارز در استان اصفهان
همچنین محمد زینلی پور، معاون برنامهریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت استان اصفهان در این نشست اظهار کرد: تا کنون ۵۸ فقره جواز تأسیس مزرعه رمز ارز استان اصفهان صادر شده است که برای ۶۸۵ نفر اشتغال ایجاد کرده و ۱۳ هزار و ۵۵۷ میلیارد و ۵۷۶ میلیون ریال نیز در آن سرمایه گذاری خواهد شد.
وی افزود: تا کنون هیچ پروانه بهره برداری صادر نشده و همه مزارعی که مجوز آن صادر شده در حال احداث است بنابراین دغدغه مصرف برق در تابستان امسال را نداریم. در فریدن نیز هوا خنکتر است و مصرف انرژی برای خنک کردن ماینرها کاهش مییابد.
معاون برنامهریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت استان اصفهان با بیان اینکه یکی از الزامات صدور جواز تأسیس، موافقت شرکت برق بر اساس زیرساختها و توانمندیهای موجود است، گفت: مهمترین چالش این روزهای صنعت رمز ارز، ایجاد مزارع غیر قانونی است؛ بسیاری از افراد از تعرفههای کشاورزی، صنعت و یا صنف بهره برداری کرده و به زیرساختهای برق استان ضرر میزنند.
زینلی پور افزود: بخش صنعت با چالش مبادلات ارزی رو به رو است، بنابراین تولید قانونی رمز ارز میتواند به واردات ماشین آلات، تکنولوژی و مواد اولیه صنعت کمک کند.
وی تصریح کرد: پیش از این موانع قانونی بسیاری برای احداث مزارع استخراج رمز ارز وجود داشت که منجر به ترغیب افراد به احداث غیر قانونی این مزارع میشد. اما اکنون دستورالعمل احداث مزارع استخراج رمز ارز تعدیل شده است و افراد با محدودیتهای پیشین مواجه نیستند.
نظر شما