به گزارش ایمنا، در این روش پلاستیکهایی که بازیافت آنها سخت است به سوخت آماده استفاده تبدیل میشود. محققان در این روش از دو مادهای که در محصولات معمول خانگی یافت میشود، برای تجزیه پلاستیک استفاده کردند؛ این تجزیه تنها در مدت چند ساعت صورت میگیرد.
پس از اینکه کاتالیزورها، پلاستیک را به مولکولهای کربن تجزیه کردند، مولکولهای هیدروژن اضافه میشوند تا نتایج را برای استفاده به عنوان سوخت جت و دیزل تثبیت کنند. به گفته محققان، این روش سریع است، در جریان آن کربنی تولید نمیشود و تقریباً ۵۰ درصد انرژی کمتری نسبت به سایر فن آوریها نیاز دارد.
همچنین این رویه روی پلاستیکهای مختلف و حتی زمانیکه با هم مخلوط شده باشند نیز عملی است. پلی الفینها پلاستیکهای همه کارهای هستند که تا ۷۰ درصد کل پلاستیکهای ساخته شده امروز را شامل میشوند. از جمله آنها میتوان به کیسههای خرید، دستمال مرطوب، فنجانهای قهوه و ظروف یکبار مصرف اشاره کرد.
اما بازیافت آنها نیز سخت است و باعث میشود که هر ساله میلیونها تن پلاستیک در محل دفن زبالهها جمع شوند. اکنون محققان «مرکز نوآوری پلاستیکهای دانشگاه دلاور (CPI) دریافتند که چگونه این پلاستیکهای یکبار مصرف را به مولکولهای سوخت تبدیل کنند.
این کار تنها در عرض چند ساعت و در دمای حدود ۴۸۰ درجه فارنهایت انجام میشود؛ کمی گرمتر از پخت سیب زمینی و بر روی پلاستیکهای مختلفی کار میکند. دیون والکوس، استادمهندسی شیمی و زیست مولکولی در دانشگاه دلاور و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: تبدیل شیمیایی متنوعترین و قویترین رویکرد برای مبارزه با زبالههای پلاستیک است.
وی و همکارانش از یک فرایند شیمیایی به نام هیدروکراکینگ استفاده کردند که باعث تجزیه مواد جامد پلاستیکی به مولکولهای کوچکتر کربن شده و سپس مولکولهای هیدروژن اضافه میشود تا ماده حاصل را برای استفاده تثبیت کند. این محققان واکنش یاد شده را با ترکیب زئولیت ها و اکسیدهای فلزی مخلوط برانگیختند.
مشروح این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.
نظر شما