تصویب سند سلامت روانی-اجتماعی دانشجویان در سال جاری

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم از تصویب و ابلاغ سند سلامت روانی- اجتماعی دانشجویان در سال جاری خبر داد و گفت: تصویب جایگاه دفاتر مشاوره در هیاتهای امنای دانشگاهها، فعالیت مراکز مشاوره، موجب تحولی اساسی در این عرصه خواهد شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، مجید صفاری نیا ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: ارایه آموزش‌های تخصصی به کارشناسان مراکز مشاوره به صورت منظم و مستمر در هشت سال گذشته پیگیری شد، به صورتی که تعداد کارگاه‌های آموزشی از ۳۶ هزار و ۳۰۷ نفر ساعت در سال ۹۳ به ۴۶ هزار و ۶۴۲ نفر ساعت در سال ۹۹ افزایش یافت.

وی افزود: این دفتر همواره برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی (مشاوره دانشجویی) ویژه دانشجویان را دنبال کرده است. در سال ۱۳۹۳ تعداد ۵۷۶ هزار و ۹۷۲ نفر ساعت کارگاه و برنامه آموزشی توسط دفتر مشاوره و سلامت در دانشگاه‌ها برگزار شد که تعداد این کارگاه‌ها در سال ۹۹ به ۶۳۵۷۹۶ نفر ساعت افزایش یافت.

صفاری نیا با تاکید بر نقش دانشجویان در پیشبرد برنامه‌های دفتر مشاوره و سلامت گفت: در همین راستا در سال ۹۵ تعداد ۱۰۰ کانون همیار سلامت در دانشگاه‌ها شکل گرفت که با استقبال دانشجویان، در سال ۹۹ تعداد این کانون‌ها از ۴۸۸ کانون پیشی گرفت.

وی تاکید کرد: در بخش بهداشت نیز استفاده از ظرفیت دانشجویان مورد پیگیری قرار گرفت و در سال ۹۷ تعداد ۴۰ کانون همیار بهداشت در دانشگاه‌ها تاسیس شد که در کمتر از سه سال بیش از دو برابر رشد کرد و در سال ۹۹ تعداد ۸۷ کانون همیار بهداشت در دانشگاه‌ها فعال بود.

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه در صورت مراجعه به مراکز مشاوره، دانشجویان به صورت رایگان مورد معاینه و تحت درمان (ویزیت) قرار می‌گیرند گفت: در سال‌های اخیر به صورت میانگین سالانه ۱۴۰ هزار دانشجو توسط پزشکان مورد معاینه قرار گرفتند.

وی افزود: مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مشاوران مراکز را از برنامه‌های دایمی خود می‌دانند و از سال ۹۲ تاکنون به صورت میانگین سالانه ۱۳۳ هزار نفر ساعت کارگاه آموزشی برگزار کرده‌اند.

صفاری نیا با اشاره به رسالت سنگین مراکز مشاوره در دوران کرونا گفت: علاوه بر مشاوره‌های تلفنی و مجازی متعددی که در دانشگاه‌ها انجام شد؛ دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با همکاری دفاتر مشاوره و مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها، طرح‌های سراسری، کمپین در خانه می‌مانیم، مسابقه ملی سایکوماسک، نوروز کرونایی، احوالپرسی از دانشجویان و غربالگری و تب سنجی دانشجویان را انجام داد.

وی ابراز امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۰ با تصویب و ابلاغ سند سلامت روانی – اجتماعی دانشجویان توسط وزارت علوم و تصویب جایگاه دفاتر مشاوره در هیات‌های امنای دانشگاه‌ها، فعالیت مراکز مشاوره شاهد تحولی اساسی شود.

کد خبر 488157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.