طرز تهیه مرصع پلو با ماهی + نکات کلیدی و خواص مرصع پلو

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ مرصع پلو با ماهی به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا، مرصع پلو یکی از غذاهای محلی استان فارس به شمار می‌رود که خواص بیشمار آن در تقویت سیستم عصبی و جلوگیری از آلزایمر محسوس است. همچنین منیزیم فراوان آن در پیشگیری از بیماری‌های قلبی بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه قرار گرفته است. سرو ماهی در کنار مرصع پلو برای آن دسته از افرادی که میل به خوردن ماهی ندارند توصیه می‌شود چرا که طعم ماهی در کنار این پلو کمتر احساس می‌شود.

مواد لازم برای تهیه مرصع پلو با ماهی

فیله ماهی ۳ تکه
برنج ۴ پیمانه
پیاز متوسط ۲ عدد
زرشک ۱۰۰ گرم
ماست ۲ قاشق غذاخوری
خلال بادام ۱۰۰ گرم
هویج ۳ عدد
کره ۵۰ گرم
خلال پسته ۱۰۰ گرم
خلال پوست پرتغال ۱۰۰ گرم
روغن زیتون به میزان لازم
گلاب به میزان لازم
لیموترش ۱ عدد
شکر ۳ قاشق غذاخوری
نمک، پودر سیر، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه مرصع پلو با ماهی + نکات کلیدی و خواص مرصع پلو

طرز تهیه مرصع پلو با ماهی

مرحله اول

برنج‌های پاک کرده را در آب ولرم بشویید و ۲ الی ۳ ساعت در آب آنها را خیس کنید.

مرحله دوم

در ابتدا شما می‌توانید برای راحتی کار خود، پوست پرتقال شکری که به جوشاندن نیازی ندارد را از بازار تهیه کنید اما برای تهیه آن در منزل باید پوست پرتقال‌های خلال شده را سه بار در آب بجوشانید. این کار تلخی پوست پرتقال را می‌گیرد.

مرحله سوم

درون قابلمه‌ای کمی آب، کره و شکر را بریزید و پس از آن هویج‌های خلال شده را اضافه کنید. پخت هویج‌ها تا زمانی باید ادامه پیدا کند که شیرین و نرم شده باشند. برای آنکه ظاهر مجلسی خلال‌های هویج حفظ شود باید توجه کنید که له و خمیر نشوند. پس از آن پرتقال‌های خلال شده نیز باید اضافه شوند.

مرحله چهارم

در این مرحله ابتدا باید برنج‌ها را آبکشی کنید و پس از آن درون یک قابلمه مقداری روغن زیتون، کره و همچنین مقدار کمی ماست بریزید.

مرحله پنجم

سپس به آرامی با کفگیر مقداری از برنج‌های آبکشی شده را درون قابلمه بریزید و بعد از این کار یک لایه هویج‌های خلالی شده را روی برنج‌ها بریزید و دارچین را هم روی آن اضافه کنید. سپس دوباره لایه بعد را برنج بریزید. این لایه‌ها را چندین بار انجام دهید تا مواد شما تمام شود.

مرحله ششم

بعد از آن باید مقدار کمی آب و روغن روی برنج‌ها بریزید و دم کنی روی در قابلمه بگذارید. شما برای این کار می‌توانید پارچه‌ای را به دور در قابلمه بپیچید.

مرحله هفتم

فیله های شسته شده ماهی را با پیاز، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر برای مزه بهتر آن آغشته کنید. برای این کار از لیموترش نیز می‌توانید استفاده کنید.

مرحله هشتم

داخل ماهیتابه کمی کره بریزید و ماهی‌ها را درون آن سرخ کنید. آنقدر اطراف ماهی را بچرخانید تا کاملاً سرخ شود.

مرحله نهم

برنج را درون ظرفی بریزید و روی برنج را با خلال پوست پرتقال، خلال بادام، خلال پسته و همچنین زرشک تزئین کنید. همچنین ماهی‌ها را در ظرفی دیگر به همراه جعفری تزئین کنید. در این هنگام مرصع پلو با ماهی شما قابل سرو است.

طرز تهیه مرصع پلو با ماهی + نکات کلیدی و خواص مرصع پلو

نکات کلیدی برای تهیه مرصع پلو با ماهی

  • برای صرفه‌جویی در زمان ابتدا باید زرشک‌ها را از قبل پاک کنید و آنها را بشویید، سپس خلال‌های پسته و بادام را هم به مدت ۳ الی ۴ ساعت درون آب خیس کنید.
  • مقدار زمان پخت هویج‌ها در مرحله سوم حدوداً ۲۰ دقیقه است.
  • در مرحله پنجم باید حفره‌هایی را تا ته قابلمه با ته قاشق ایجاد کنید تا به خوبی برنج دم بکشد و خمیر نشود.
  • زمان پخت برنج حدوداً ۴۰ تا ۴۵ دقیقه است.
  • برای شستن ماهی‌ها می‌توانید از گلاب استفاده کنید که ماهی را سفید می‌کند و به آن عطر می‌دهد.
  • برای سرخ کردن ماهی می‌توانید از روغن زیتون در کنار کره استفاده کنید. این کار از سوختن کره جلوگیری می‌کند.

طرز تهیه مرصع پلو با ماهی + نکات کلیدی و خواص مرصع پلو

خواص مرصع پلو

  • کلسیم و فسفر موجود در این غذا به تحکیم استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
  • ویتامین B۱۲ و اسید فولیک موجود در این غذا به افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون در بدن کمک می‌کند.
  • این غذا برای جلوگیری از اضطراب، افسردگی و آب مروارید مناسب است و همچنین منجر به طراوت پوست و مو می‌شود.
  • خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن به علت وجود ویتامین‌های C و E به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از انواع سرطان‌ها منجر می‌شود.
کد خبر 482235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.