مسعود دهقانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص مصرف نان سبوسدار اظهار کرد: مصرف نان سبوسدار موجب کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، چاقی و همچنین انواع سرطانها میشود، بنابراین باید سعی شود بر اساس یک برنامه کوتاه مدت ذائقه افراد را به طرف مصرف نانهای سبوسدار و تیره سوق دهیم.
وی ادامه داد: ارزش غذایی نانی که از آرد سبوسدار تهیه میشود، بسیار بیشتر از نانهایی است که با آرد سفید پخت میشوند، مانند نان سنگک سنتی و سایر نانهای سبوسدار که رنگ تیرهتر و ارزش غذایی بیشتری دارد و طبق تحقیقات انجام شده نانهایی که از آرد سبوسدار تهیه شده و با خمیر مایه، بدون استفاده از جوش شیرین و با حرارتی ملایم و یکنواخت پخته میشود سالمترین نانها هستند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان خاطرنشان کرد: فیبر موجود در نانهای تهیه شده از آرد سبوسدار میتواند کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع و از ایجاد بیماری پیشگیری کند و نانهای سبوس دار به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و سبوس نسبت به نانهای سفید بدون سبوس دارد.
وی با اشاره به کم بودن کیفیت نانهای سفید، تأکید کرد: سفید بودن نان به معنای بالا بودن کیفیت آن نیست و در سالهای اخیر عموم مردم به استفاده از آرد سفید بدون سبوس روی آوردهاند، چرا که نان تولید شده از این آرد، ظاهری سفید و مشتریپسند دارد.
دهقانی حذف سبوس از آرد و پخت نان با آرد سفید را یک مشکل اساسی دانست و گفت: استفاده مردم از این نان مشکلات و بیماریهایی از جمله دیابت، مشکلات گوارشی، چاقی و در درازمدت سرطان روده را ایجاد میکند که در کنار تبعات جبران ناپذیر آن هزینههای زیادی را برای خانوادهها به همراه دارد.
نظر شما