«راه‌اندازی موزه» درخواست پیشکسوت هنر قلمزنی اصفهان از شهردار

پیشکسوت هنر قلمزنی اصفهان دغدغه اصلی خود را راه‌اندازی موزه هنرهای صنایع دستی عنوان کرد و گفت: گرچه اصفهان یک شهر موزه همیشه زنده و شهر جهانی صنایع دستی است، اما جای خالی موزه هنرهای صنایع دستی در آن خالی بوده که امیدواریم در این دوره مدیریت شهری محقق شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، استاد منصور حافظ‌پرست در دیدار با شهردار اصفهان، اظهار کرد: ۷۵ سال پیش در محله شیش خیابان مسجد سید ابتدای خیابان زاهد اصفهان در خانواده‌ای هنرمند به دنیا آمدم و از شش سالگی مرحوم پدرم «استاد رجبعلی حافظ‌پرست» من را به کارگاه خود در سرای تحدید (برج جهان نمای فعلی) می‌برد.

وی ادامه داد: وقتی دوران ابتدایی را در دبستان ایران محله درب کوشک و دبستان محمدرضا شاه محله قبله دعا تمام کردم به خواسته پدرم به کارگاهش رفتم و تمام وقت به قلمزنی مشغول شدم.

پیشکسوت هنر قلمزنی اصفهان تصریح کرد: به طور خانوادگی در هنر قلم‌زنی فعالیت داشتیم و می‌توان گفت ۹۸ درصد هنرمندان ایران از جمله فولادگرها، کوفی‌گرها، زرکش‌ها و طلاکوب‌ها از محله شیش هستند، حتی اساتید ادبیات معاصر اصفهان از این محله بوده‌اند.

وی افزود: پس از چندین سال فعالیت در زمینه هنر قلمزنی، به مرور در این حرفه صاحب احترام و جایگاه شدم و به عنوان عضو هیئت رئیسه اتحادیه صنایع دستی استان منصوب شدم.

استاد حافظ‌پرست دغدغه اصلی خود را راه‌اندازی موزه عنوان کرد و گفت: در جلسات متعدد استانداری یا شهرداری این موضوع را مطرح کردم، اما متأسفانه علیرغم اینکه کارخانه ریسباف خریداری و قول تبدیل آن به موزه داده شد، این خواسته هنرمندان تاکنون محقق نشده است.

وی تاکید کرد: گرچه اصفهان یک شهر موزه همیشه زنده و شهر جهانی صنایع دستی است، اما جای خالی موزه هنرهای صنایع دستی در آن خالی بوده که امیدواریم در این دوره مدیریت شهری محقق شود.

پیشکسوت هنر قلمزنی اصفهان با بیان اینکه اصفهان نه تنها در ایران، بلکه در جهان به عنوان شهری منحصر به فرد در حوزه صنایع دستی شناخته شده است، تصریح کرد: اینکه اصفهان به شهر خلاق و جهانی صنایع دستی شهرت یافته، اهمیت بسیار زیادی دارد، اما نتوانسته‌ایم آنگونه که باید خودمان را به دنیا معرفی کنیم.

وی که از شهردار اصفهان درخواست کرد یکی از بوستان‌های شهر را به نام صنایع‌دستی نامگذاری کند، پیشنهاد داد نام این بوستان «دست‌ها و نقش‌ها» نامیده شود.

استاد حافظ‌پرست ادامه داد: می‌توان در این بوستان غرفه‌های کوچکی برای هنرمندان ایجاد کرد تا در روزهای تعطیل با حضور آنها، شهروندان به ویژه کودکان بیشتر با هنرها و صنایع دستی اصفهان آشنا شوند.

وی با اشاره به ویژگی‌های برجسته اصفهان، گفت: در مقایسه ویژگی‌های اصفهان نسبت به سایر شهرهای ایران باید گفت هر شهری به یکی از رشته‌های هنری شهرت دارد، اما اصفهان را به صنایع دستی جمع بستند زیرا از ۱۲۰ رشته صنایع دستی حداقل ۳۰ رشته در این شهر توسط هنرمندان فعال است.

پیشکسوت هنر قلمزنی اصفهان تصریح کرد: نباید اجازه داد آثار فاخر و ارزشمند هنرمندان از شهر و کشورمان خارج شود زیرا گنجینه‌هایی از گذشته و حال است که باید در موزه هنر صنایع دستی حفظ شود.

وی با اشاره به ساخت اثر هنری «اسطرلاب» که نمونه آن در چهل‌ستون موجود است، گفت: اسطرلاب دستگاه نجومی است که سال، ماه و روز را مشخص می‌کند و برای جهت‌یابی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین بر روی اثر دیگر با نام «کره سماوی» نیز اسامی صور فلکی نوشته شده و از اثری مشابه در موزه ملی ایران نمونه‌برداری شده است.

کد خبر 469811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.