به گزارش ایمنا، مهدی رجبی اظهار کرد: سالیانه حدود ۸۰۰ هزار تن کمپوست برای بستر رویش قارچ خوراکی در کشور تولید میشود که نقش اساس برای تولید قارچ در کشور دارد به همین دلیل انجمنی تحت عنوان انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی یا کمپوست ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه ۷۵ واحد تولید بستر قارچ در کشور وجود دارد که ۶۰ واحد آن اکنون با ظرفیت کامل در حال تولید هستند افزود: برای تولید ۹۰۰ هزار تن پروانه تولید در این زمینه صادر شده، اما اکنون ۸۰۰ هزار تن تولید میشود.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی به ازای تولید هر پنج کیلوگرم کمپوست یک کیلوگرم قارچ تولید میشود تصریح کرد: نیاز سالانه حدود ۱۸۰ هزار تن قارچ خوراکی در صنایع و حدود ۲۰ هزار تن در واحدهای غیر مجاز و خانگی تولید میشود.
رجبی گفت: برای تولید کمپوست کاه و کلش باقیمانده از تولید گندم و کود مرغی استفاده میشود که در واقع فعالیت زیست محیطی است.
وی اضافهکرد: اکنون افزون بر ۴۰۰ هزار تن کاه و کلش دور ریز و ۳۰۰ هزار تن کود مرغی گوشتی در واحدهای بستر قارچ استفاده میشود.
این مقام صنفی تصریح کرد: سال گذشته هر کیلوگرم کاه و کلش ۴۲۰ تومان و کود مرغی ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان قیمت داشت که اکنون هر کیلوگرم کاه و کلش با قیمت دو هزار تومان و کود مرغی یکهزار و ۵۰۰ تومان خریداری میشود که به ترتیب بیش از ۳۰ درصد و ۱۲۰ درصد افزایش داشته است.
رجبی اظهار کرد: اکنون این صنعت برای کاهش هزینهها، حجم کار و کمک برای جمع آوری کاه و کلش بیشتر به دستگاههای جدید نیاز دارد تا هزینه تولید کمپوست را ۲۵ درصد کاهش دهد؛ هشت هزار نفر اشتغالزایی مستقیم و ۷۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در این صنف وجود دارد.
کرونا مصرف قارچ را ۳۰ درصد افزایش داد
وی با اشاره به اینکه تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و قزوین، عمده استانهای تولید کننده قارچ خوراکی کشور هستند، افزود: سال قبل حدود شش هزار تن قارچ خوراکی به ارزش ۸.۷ میلیون دلار به کشورهای هدف از جمله امارات، عراق، کویت، روسیه و کشورهای منطقه صادر شده است.
رجبی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی سرانه مصرف در دوران شیوع کرونا، گفت: با شیوع کرونا میزان صادرات به طور تقریبی به صفر رسید و بهتازگی که شیوع این بیماری روند کندتری داشته، صادرات به کشورهای عراق و امارات از سر گرفته شده و چند کشور دیگر نیز در این زمینه به ما پیشنهاد شده است.
قارچ از کنار خیابان نخرید!
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان قارچ خوراکی در ادامه درباره اخبار مربوط به توزیع قارچهای سمی در بازار، تصریح کرد: امکان پرورش قارچ سمی در واحدهای تولیدی وجود ندارد، قارچ سمی به صورت خودرو و تحت تأثیر شرایط جوی ایجاد میشود و به دلیل ظاهرش تا حدودی قابل تشخیص است.
وی افزود: افراد قارچ را از کنار خیابان و دستفروشان خریداری نکنند و این محصول را به صورت بسته بندی شده و دارای نشان یا از فروشگاههای معتبر خریداری کنند.
وی با بیان اینکه در فصل رویش قارچهای سمی، اطلاع رسانی میشود، اظهار کرد: با سازمانهای جهاد کشاورزی استانها نیز هماهنگیهای لازم انجام شده تا اطلاع رسانی درستی در این مدت انجام شود تا مردم قارچ را از دست فروشان نخرند و اقدام به چیدن قارچ از جنگل و مراتع نکنند.
صادرات ۳ درصد کمپوست تولیدی به کشورهای هدف
نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ و کمپوست نیز گفت: سالانه سه درصد قارچ تولید کشور به عراق و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه تولید کمپوست فعالیت کشاورزی به حساب میآید و معاف از مالیات است، اما از این حرفه به اشتباه مالیات اخذ میشود، اظهار کرد: اکنون شاهد هستیم که به صورت سلیقهای در برخی از استانهای کشور از تولیدکنندگان کمپوست مالیات دریافت میشود.
منبع: تسنیم
نظر شما