نجار: ایران دهمین کشور پر حادثه جهان است

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به حوادث طبیعی که سالانه در ایران رخ می دهد، گفت: ایران دهمین کشور پر حادثه جهان است.

به گزارش ایمنا، اسماعیل نجار روز دوشنبه در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان بازار بزرگ ایران و سازمان مدیریت بحران کشور افزود: ایران در آسیا نیز مقام چهارم در وقوع حوادث طبیعی را دارد.

وی گفت: سال گذشته قانون دائمی مدیریت بحران ابلاغ شد که اساس آن بر پیشگیری است و ما به آن سمت حرکت می‌کنیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور توضیح داد: در تهران حدود ۲۰ درصد آمادگی حوادث طبیعی وجود دارد، ولی در حال حاضر به سمت بهبود شرایط در حال حرکتیم و اقدامات زیادی در این خصوص انجام شده است.

نجار اضافه کرد: امیدواریم اتفاقی رخ ندهد و اگر اتفاقی نیز رخ داد با امضا این تفاهم نامه می‌توانیم از این مجموعه کمک بگیریم. مدیریت بحران بر پایه پیشگیری و مقابله با حوادث بنا شده است و بعد از حادثه غمبار بم که ۳۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند، اساس کار مدیریت بحران کشور بر پایه پیشگیری بنا نهاده شد.

وی ادامه داد: یکی از کشورهای پیشرو در زمینه مدیریت بحران، کشور ژاپن است که این کشور با تکیه بر خرد، عقل و علم خود را نسبت به حوادث طبیعی ایمن کرده است.

وی با تاکید بر اینکه باید قبل از وقوع حادثه برنامه‌های پیشگیرانه طراحی و به اجرا دربیاید، یادآور شد: بعد از وقوع حادثه پلاسکو، باید صاحبان املاک، در زمینه ایمن سازی اقدامات قابل توجهی انجام دهند و این در حالی است که در تهران ساختمان‌هایی وجود دارد که بخشی از آن‌ها در حریم رودخانه ساخته شده‌اند و احتمال دارد در آینده این ساختمان‌ها با مشکلاتی مواجه شوند.

نجار بیان کرد: شرایط مدیریت بحران کشور در حال حاضر مطلوب است و روز به روز این شرایط بهتر خواهد شد، اما این موضوع به معنای آن نیست که مشکلی در کشور وجود ندارد.

وی گفت: در حال حاضر از ظرفیت بخش‌های مختلف کشور همچون نیروهای مسلح و بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف سازمان مدیریت بحران کشور استفاده می‌شود.

نجار با اشاره به شرایط شهر تهران، گفت: با توجه به گسل‌های شهر باید برنامه‌ریزی به روزی برای این شهر داشت که در جدیدترین اقدام، مرکز مدیریت بحران تهران با به قسمت شمالی حرم حضرت امام منتقل کردیم تا از زیرساخت‌های منطقه و دسترسی‌های آن به بهترین شکل استفاده شود.

این مقام مسئول ادامه داد: در حالی که بیش از ۲۵ سال از دوره ۱۵۰ ساله زلزله تهران گذشته است و باید برای هر حادثه‌ای در این شهر برنامه‌ریزی دقیقی داشت، هر کدام از استان‌های کشور به عنوان معین منطقه خاصی از تهران انتخاب شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: تهران شرایط بسیار خاصی دارد و اگر در تهران اتفاق خاصی رخ دهد به طور مستقیم ۲ میلیون نفر و به طور غیرمستقیم ۸ میلیون نفر تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

کد خبر 467952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.