به گزارش ایمنا، دکتر محمد عزیزخانی در برنامه تلویزیونی انارستان، اظهار کرد: استرس، تغذیه ناسالم، فستفودها، استفاده از چربیهای اشباع شده، کمتحرکی و مصرف نا بجای داروهای شیمیایی از جمله دلایل بروز "کبد چرب" است.
وی ادامه داد: طبق تحقیقات بهعمل آمده، بزرگترین خطر ابتلاء به کبد چرب، عوارض قلبی و عروقی هست که هر گرید کبد چرب، ۱۰ سال از طول عمر انسان میکاهد و بیماریهای قلبی را جلو میاندازد؛ انسدادها، بیاشتهایی، لاغری، بزرگ شدن شکم، بهم ریختن اندکسهای خون، ریزش مو و آب آوردن شکم از علائم گرید چهار کبد چرب است که باید در این مرحله پیوند کبد انجام شود.
این متخصص طب سنتی با تشریح برخی راهکارهای پیشگیری و درمان کبد چرب گفت: استفاده به قاعده و کم از روغنهای زیتون و حیوانی، پرهیز از غذاهای کارخانهای با مواد نگهدارنده، خودداری از مصرف آب یخ و سرد بهویژه در حالت ناشتا، مابین غذا و هنگام ورزش و نیز خوردن غذا با آرامش و خوب جویدن، ابتلاء به کبد چرب را کاهش میدهند همچنین استفاده از چاشنی ربهای انار، سیب، به، آلو و ازگیل در کنار غذاها توصیه میشود و کسانی که نمیتوانند بین غذا یا ورزش آب ننوشد، بهتر است از آب گرم یا ترکیب آب گرم و گلاب بهصورت جرعه جرعه استفاده کند.
دکتر عزیزخانی برای تقویت و بهبود عملکرد کبد متذکر شد: گیاه " ماریتیغال" یا خارمریم در بازسازی و جوانسازی کبد، دمنوش ریشه باباآدم مقوی فوقالعاده کبد و قلب و مغز، گیاه اکیناسه که شربت و قرص آن هم در بازار موجود است برای تقویت سیستم ایمنی بدن، زنجبیل با استفاده از مصلحات آن در گرممزاجان و نیز مصرف ناشتای ترکیب دارچین و عسل، زرچوبه و عسل، عسل و لیمو که مناسب همه طبعها است برای پاکسازی و دفع عفونتها و بازکننده مجاری کبد از گیاهان مفید بشمار میروند.
وی مصرف هر چیز را طبق طبع مزاج مفید دانست و گفت: سیر با طبع گرم و خشک بالا برای گرممزاجان و کبد گرم خوب نیست اما سیرترشی قهوهای و شیرین معجون و اکسیری با خاصیت درمانی بهویژه پاکسازی جدار کبد و قلب و عروق است که برای همه طبعها توصیه میشود البته سیر سیاه که اخیراً به بازار آمده، خواص سیر ترشی را ندارد؛ چای سبز هم برای مزاج سرد و تر با بلغم و رطوبت بالا مفید است و مصرف آن همانند قهوه، بیشتر از هفتهای ۲ تا ۳ بار موجب خشکی کبد میشود؛ چای سفید هم بهعلت مرغوبیت و خاصیت خونسازی و تقویت معده از چای سبز برتر است که در چین و کشورهای پیشرفته بیشتر مورد توجه است.
مؤسس و مدیرعامل جامعه احیاگران طب سنتی ایران میوههای پاییزی را برای تقویت کبد و سیستم ایمنی بدن مفید خواند و افزود: در پاییز، بیماریها به دلیل غلیظتر شدن خون و تجمع سودا بیشتر میشود و چغندر از میوههایی هست که فلز سنگین و رسوبات بدن را جذب و دفع میکند؛ کدو حلوایی، شلغم، لبو و انار و مصرف به قاعده آجیلها از جمله مغز گردو، بادام، پسته و فندق تأمینکننده امگا ۳ و ۶ و ۹ بدن و تقویتکننده کبد و درمان کبد چرب هستند.
دکتر عزیزخانی توصیه کرد: مصرف انواع سبزیجات بهویژه کاهو، هویج، کلم، توت قرمز و شاهتوت، سیب ناشتا، کنگر فرنگی یا آرتیشو، سبزی جعفری، عناب دم کرده یا خشک یا رب عناب، سرکهشیره، انواع سکنجبین، ترکیبی از آب شلغم و هویج و چغندر و کرفس که ناشتا در ۲۱ روز کاهنده سریع چربی خون و کلسترول هم هست، دمنوش ناشتا گیاه کاسنی و شاهتره در ۲۱ روز، خارخاسک و خارشتر، درمنه، ماءالجبن و ماءالشعیر طبیعی، زعفران، انجیر، فندق، توت سفید، گلاب، مویز و زیتون همه از مقویات کبد و درمان کبد چرب است همچنین مصرف کم شیرینی طبیعی بعد از غذا شامل شیره و عسل و مرباهای بارهنگ، به و سیب کمک به هضم بهتر و عملکرد کبد میکند.
این متخصص طب ایرانی، مصرف عسل یا شیره انگور رقیق شده یا سیب را قبل از خواب مفید دانست و گفت: برای پیشگیری از کبد چرب باید مراقب غذایمان باشیم که هر اقلیم و آب و هوایی، غذای خاص خود را دارد و ژنتیک و مسائل موجود در کشور هم در سلامتی افراد مؤثر است مثلاً در اروپا و آمریکا راحتتر قهوه و شکلات مصرف میشود اما در ایران که اکثراً صفراوی و گرم و خشک هستند و ذاتاً کبدهای مردم ضعیف است با افراط در مصرف قهوه و شکلات حتی شکلات تلخ دچار اختلال و چربی کبد میشوند.
وی درباره مصرف داروهای شیمیایی تاکید کرد: برخی داروها مثل داروی قلب یا فشارخون و داروهای خاص اعصاب نباید بیحساب و کتاب قطع شوند اما با کوچکترین بهانه سراغ مصرف مسکن و آنتیبیوتیک هم نروید و به جای استفاده از داروهای شیمیایی از درمانهای طبیعی، مسکنهای گیاهی، ماساژ، مشتومال، بادکش و دیگر موارد که عوارض خیلی کمتری دارند، بهره گیرید؛ ایجاد آرامش هم در روح و روان و سلامتی افراد نقش مؤثری در حفظ اعضای رئیسه بدن بهویژه کبد دارد.
منبع: تسنیم
نظر شما