علیرضا آقادوست در گفتگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: نویز زیاد محیط صنعتی و شغلی باعث تخریب سلولهای مویی حلزون گوش و آسیب بر عصب شنوایی میشود که نتیجه آن کم شنوایی فرد شاغل در این گونه محیطهاست.
وی افزود: آلودگیهای صوتی و مواجه شدن با سروصدای زیاد عواملی است که باعث آسیب دیدن گوش و ایجاد کم شنوایی میشود. افرادی که در معرض فرکانسهای بالای صدا هستند، مستعد کم شنوایی و احساس وزوز گوش میشوند.
این کارشناس ارشد شنوایی سنجی گفت: میزان و نوع افت شنوایی در این موارد بستگی به شدت صدای نویز محیط و همچنین مدت زمان قرارگیری در معرض صدا دارد، هرچقدر این دو عامل بیشتر باشد، میزان افت شنوایی و احساس وزوز گوش فرد نیز بیشتر میشود.
وی افزود: وقتی فردی در معرض دریافت نویز محیطی قرار میگیرد در چند روز ابتدایی میتوان جلوی عوارض حاصل از کم شنوایی ناشی از این پدیده را گرفت، اما اگر زمان بگذرد و فرد هنوز در مواجهه با نویز باشد، این کم شنوایی ماندگار و دائمی میشود و نیاز است فرد برای بهبود شنوایی از سمعک استفاده کند.
وی تاکید کرد: توصیه میشود افرادی که در کارخانه و محیطهای پر سر و صدا کار میکنند از محافظهای شنوایی استفاده کنند و حتماً هر ۶ ماه یکبار شنواییسنجی شوند.
آقا دوست با اشاره به نقش اثرات مخرب دیگر عوامل بر سطح شنوایی افراد خاطر نشان کرد: گوش کردن به موسیقی با صدای بلند به خصوص با استفاده از هندزفری و هدفون به حلزون و عصب گوش آسیب زده و در طولانی مدت باعث بروز کم شنوایی و وزوز گوش میشود. در صورت الزام به استفاده از هدفون باید صدا کم و مدت استفاده نیز محدود باشد.
وی ادامه داد: صدای ترقه یا شنیدن صدای شلیک اسلحه به خصوص در افراد نظامی باعث ایجاد مشکلی به نام ضربه صوتی میشود. این حالت باعث ضعف شنوایی و سوت کشیدن گوش شده و فرد را آزار میدهد.
نظر شما