به گزارش ایمنا، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: این آزمایش در ۲۵ ماه اوت گذشته -چهارم شهریورماه- در صحرای نوادا انجام شده است؛ ارتش آمریکا در این آزمایش به محک زدن توانایی جنگنده پیشرفته اف -۳۵ به منظور حمل سلاح اتمی و پرتاب آن در سرعتی مافوق صوت، پرداخت.
تصاویر این آزمایش که به تازگی انتشار یافته نشان میدهد که ارتش آمریکا بمب اتمی کوچک «بی ۶۱-۱۲» مدل بهینه شده از خانواده بمبهای اتمی بی ۶۱، بمبی که با پرتاب توسط بمبافکنها امکان ایجاد انفجار هستهای را دارند را با این مدل از جنگنده پیشرفته در سرعتی مافوق صوت پرتاب کرده است.
آمریکا در حالی در شهریور دست به این پرتاب آزمایشی زد که بنا بر پیمان سال ۱۹۹۶ میلادی که آزمایش هرگونه سلاح هستهای در جهان را منع میکند؛ ارتش آمریکا با انجام این آزمایش اکنون توانایی آن را دارد که پرتاب بمب اتمی را توسط جنگنده رادار گریز خود و با حین پرواز با سرعت مافوق صوت انجام دهد.
بیانیهای که از سوی «آزمایشگاه ملی سندیا» (Sandia National Laboratories) - یک مرکز تحقیقات نیمه سری دولت فدرال واقع در ایالت نیومکزیکو – در این خصوص انتشار یافت، آمده است: این نخستین آزمایشی بود که برای سنجیدن و تست تمامی سیستمهای مرتبط بین جنگنده اف -۳۵ مدل «ای» (F-۳۵A) و بمب (اتمی) بی ۶۱-۱۲ به عمل آمد، در این آزمایش تمامی سیستمهای مکانیکی، الکترونیکی و ارتباطی بین این جنگنده و این بمب برای پرتاب آزموده شد.
بیانیه آزمایشگاه ملی سندیا میافزاید: این آزمایش حساسترین بخش از برنامه آزمایشی بین جنگنده اف -۳۵ مدل ای با بمب اتمی بی ۶۱-۱۲ بود که اکنون با این آزمایش این دو جنگ افزار به یکی از تسلیحات مهم در راهبرد بازدارنده هستهای برای آمریکا و متحدان آن به حساب میآید.
تنها جنگنده اف -۳۵ مدل ای امکان پرتاب بمب اتمی در صورت مافوق صوت را ندارد، چراکه دو جنگنده دیگر آمریکا، اف -۱۵ و اف -۱۶ نیز قابلیت حمل و پرتاب این نوع از بمب اتمی در چنین سرعتی را دارند، اما اف -۳۵ قادر است از مزیت رادار گریزی خود نیز بهره برد.
برای این نوع مدل از بمب اتمی جدید و حمل آن توسط این جنگنده، چهار گزینه با قابلیت انفجاری «۰.۳» (سه دهم) کیلوتن، ۱.۵ کیلوتن، ۱۰ کیلوتن و ۵۰ کیلوتن (تی. ان. تی) برای اف -۳۵ مدل ای وجود دارد.
منبع: ایرنا
نظر شما