فریناز مقتدری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه شهر سلامتمحور شهری است که در راستای ارتقای سطح سلامت مردم باشد، اظهار کرد: محیط شهری ضامن حفظ سلامت شهروندانش است که در آن تمامی ابعاد زندگی شهروندان واجد کیفیت باشد و شرایط شهروندان هم به لحاظ روانی و هم به لحاظ جسمی مدنظر طراحان، مدیران و برنامهریزان باشد.
وی افزود: وجود ایمنی برای حضور در محیط، نبود اغتشاش بصری و ارتقای کیفیت بصری محیط شهری از جمله فاکتورهایی است که موجب ارتقای کیفیت محیط میشود.
این دکترای طراحی شهری به مفهوم ایجاد ایمنی در یک فضای شهری اشاره و خاطرنشان کرد: منظور از فضای ایمن شهری، فضایی است که شهروندان بتوانند به راحتی در آن حضور پیدا کرده و احساس امنیت کنند.
مقتدری با بیان اینکه غنا و کیفیت بصری محیطهای شهری فاکتورهای متنوع و متفاوتی دارد، تاکید کرد: یکی از فاکتورهای قابل توجه این است که شهروندان بتوانند به راحتی در فضا حضور پیدا کنند و مکانهای جرم خیز و گوشههای ناامن و تاریک در شهر وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: در کنار اینها مسائل دیگری نیز مطرح میشود مثل تأمین امنیت شهروندان که بر اساس آن سلامت فیزیکی و جسمی آنان باید مدنظر قرارگرفته شود که بخشی از آن به تأمین امنیت در محیط شهری و تداخل تردد پیاده و سواره مربوط میشود.
این کارشناس طراحی شهری گفت: همه اینها موجب میشود امکان حضور در محیط شهری به صورت امن و ایمن برای شهروند میسر شود و توجه به این دو شاخص از جمله مسائل مهمی که در شهرهای سلامت محور مطرح میشود.
نظر شما