به گزارش ایمنا، به نقل از روابط عمومی سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر، این مطلب را محمد نصیری در دیدار با بشیر حاج بیگی، مدیرکل حوزه مدیرعامل، روابط عمومی و همکاریهای بینالمللی سازمان انتقال خون عنوان کرد و گفت: در راستای تفاهم نامه منعقده با سازمان انتقال خون، از خیرین در خواست میکنیم که برای تأمین منابع کافی و ایجاد سیستمها، زیرساختهای افزایش جمعآوری خون از اهداکنندگان خون داوطلب و بدون چشمداشت مادی، مشارکت کنند.
وی ابراز امیدواری کرد: که سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر بتواند حرکت فرهنگی پایداری را در میان داوطلبان به ویژه در این برهه حساس زمانی به دلیل شیوع کرونا و افزایش نیاز به خون و فرآوردههای خونی آغاز کند و این همکاری منجر به تغییر نگرش و رفتار در جامعه شود.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر تاکید کرد: فرهنگ خدمات داوطلبانه، فرهنگی حمایت گر و آمیخته با فعالیتهای اجتماعی است و مشارکت داوطلبان در برنامههای اهدای خون، منجر به تأمین ده درصدی نیاز چرخه خونی کشور شده است.
در ادامه این نشست بشیر حاج بیگی ضمن تاکید بر اینکه مراکز انتقال خون کشور در استانهای مختلف، آماده دریافت خونهای اهدایی است، گفت: امیدواریم با توجه به ضرورت تقویت چرخه خونی، روز به روز داوطلبان بیشتری به این حرکت اجتماعی بپیوندند.
پیشتر تفاهم نامه همکاری میان سازمانهای داوطلبان جمعیت هلال احمر و انتقال خون با هدف ترویج فرهنگ اهدای خون در میان اعضا و داوطلبان منعقد شده است.
اهدای خون همولوگ یا اهدای خون به دیگران متداولترین نوع اهدای خون است که در این روش اهداکننده میتواند به منظور حفظ ارزشهای انسانی، کمک به همنوع و هم یاری ملی سالی یک تا چهار بار به مراکز خونگیری مراجعه کرده و تحت معاینه و مشاوره قرار گیرد و در صورت تأیید پزشک بخش اهداکنندگان، خون یا یکی از اجزای آن را به صورت داوطلبانه و بدون هیچ گونه چشم داشتی هدیه کند.
ایران کشوری است که در آن مانند برخی کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان اهدای خون به صورت داوطلبانه و بدون چشمداشت مادی انجام میشود.
افرادی که برای انتقال خون به مرکز خدمات دریافت و اهدای خون داوطلبانه می آیند، افرادی هستند که تعهد اجتماعی دارند، در قبال اجتماع احساس مسئولیت میکنند و با اعتقاد به نوع دوستی، ایثارگرانه خون خود را اهدا میکنند.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمدهای را در سطح ملی و بینالمللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند. این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، احترام به انسانها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملتها و حمایت از زندگی و سلامت انسانها بدون در نظر گرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقهای بیش از ۹۰ سال در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تأسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفتگانه نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.
خدمات داوطلبانه افتخاری است و برای خدمت داوطلبانه وجهی دریافت نمیشود، جنبه بشردوستانه، خیرخواهانه و عامالمنفعه دارد و در ارائه خدمت داوطلبانه بین افراد تبعیض قائل نمیشود، این خدمات داوطلبانه فاقد هرگونه تمایلات منفعت طلبانه است و در آن اهداف خاص سیاسی، اقتصادی و نظایر آن دنبال نمیشود، شرایط و زمان انجام خدمات داوطلبانه، طبق موقعیت و شرایط مختلف مانند زمان جنگ، صلح، بلایای طبیعی و نظایر آن تفاوت میکند، این فعالیتها در اوقات فراغت داوطلب و به صورت غیررسمی انجام میشود.
نظر شما