شناسایی ویروس کرونا با کمک ردیاب بمب/هشدار اشتباه اپل واچ در مورد سلامت کاربران

یک استارت آپ کالیفرنیایی مشغول تبدیل یک ربات بمب‌یاب به ردیاب ویروس کرونا به وسیله استنشاق بو است که سریع‌تر از روش تست معمولی عمل می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فاش شدن مشخصات آیفون ۱۳، شناسایی پروتئین عامل کاهش استرس و افسردگی در مغز، شناسایی ویروس کرونا با کمک ردیاب بمب و اشتباهات اپل واچ را در بسته خبری تکنولوژی ایمنا بخوانید.

مشخصات آیفون ۱۳ فاش شد

یک گزارش جدید مشخصات آیفون ۱۳ و آیفون SE۳ را فاش کرده است. تمام دستگاه‌های سری آیفون ۱۳ به فناوری تشخیص چهره و ۵G مجهز است. شرکت اپل در رویدادی که ماه سپتامبر برگزار کرد، فقط از تبلت‌ها و ساعت‌های هوشمند جدید رونمایی کرد. این در حالی است که این غول دنیای تکنولوژی هنوز سری آیفون ۱۲ را معرفی نکرده و حتی تاریخ عرضه آن را اعلام نکرده، اما اکنون گزارشی درباره مشخصات آیفون ۱۳ و آیفون SE۳ منتشر شده است.

طبق توئیت رأس یانگ از شرکت DSCC، مدل‌های آیفون ۱۳ با نمایشگرهایی در ابعاد سری ۱۲ ساخته می‌شود و هر چهار دستگاه این سری دارای پنل‌هایی قابلیت لمسی یکپارچه (Y-Octa) است. اندازه دقیق دستگاه‌های این سری شامل آیفون ۱۳ با نمایشگر ۵.۴۲ اینچی، آیفون ۱۳ با نمایشگر ۶.۰۶ اینچی، آیفون ۱۳ پرو با نمایشگر ۶.۰۶ اینچی و آیفون ۱۳ پرومکس ۶.۶۷ اینچ است.

هر چند تمام مدل‌ها پنل نمایشگر او ال ای دی دارند، اما تأمین کننده آن‌ها مختلف است و به عنوان مثال شرکت سامسونگ پنل‌های نمایشگر برای پرومکس را می‌سازد. از سوی دیگر ال جی دیسپلی پنل‌هایی برای تمام مدل‌های آیفون (به استثنای نسخه رده بالا) تهیه می‌کند. همچنین شرکت BOE نمایشگر برای آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ استاندارد را فراهم می‌کند.

هر چهار دستگاه مجهز به فناوری ProMotion (رفرش ریت بالا) است، اما مدل پرو مکس با فناوری LTPO عرضه می‌شود که رفرش ریت آن متغیر و مانند گلکسی نوت ۲۰ اولترا است. در کنار این موارد آیفون ۱۳ استاندارد مجهز به تنظیمات دوربین پشتی دو تایی است و از سوی دیگر دو مدل پرو تنظیمات دوربین پشتی سه تایی دارند.

همچنین تمام دستگاه‌های سری آیفون ۱۳ به فناوری FaceID و ۵G مجهز و علاوه بر آیفون ۱۳ مشخصات آیفون SE نیز فاش شده است. طبق این گزارش آیفون مذکور در بهار ۲۰۲۲ میلادی عرضه می‌شود و دارای نمایشگر ال سی دی ۶.۰۶ اینچی خواهد بود که در شرکت شارپ یا JDI ساخته می‌شوند.

پشت آیفون SE دو دوربین نصب می‌شود، احتمالاً از فناوری ۵G پشتیبانی می‌کند و در این نسخه از آیفون از فناوری Touch ID نیز استفاده می‌شود.

شناسایی پروتئین عامل کاهش استرس و افسردگی در مغز

محققان هلندی و سوئدی با همکاری یکدیگر موفق به شناسایی پروتئینی در مغز شده‌اند که از جمله عوامل کاهش استرس و افسردگی است. شناسایی این پروتئین تولید داروهای جدید ضدافسردگی را ممکن می‌کند.پروتئین یادشده بر کارکرد و عملکرد سروتونین و تنظیم خلق و خوی تأثیر می‌گذارد.

سروتونین نوعی انتقال‌دهنده‌های عصبی از نوع مونوآمینه اسید بیوژنیک بوده و به لحاظ بیوشیمی از مشتقات تریپتوفان است که به طور گسترده در دستگاه گوارش، پلاکت‌ها و سیستم عصبی مرکزی حیوانات و انسان یافت می‌شود. این ماده نزد افکار عمومی به‌عنوان جاری‌کننده «احساس خوب» در انسان شناخته شده است.

پروتئین یادشده روی واکنش بدن در قبال استرس تأثیر می‌گذارد و بر ترشحات نورآدرنالین و آدرنالین هم تأثیرگذار است. با توجه به مقاومت بدن بسیاری از افراد در برابر داروهای ضدافسردگی فعلی، انتظار می‌رود شناسایی پروتئین جدید تولید داروهای تازه‌ای را برای حل این مشکل ممکن کند.

کمبود این پروتئین که پی ۱۱ نام دارد، موجب واکنش منفی شبکه عصبی مغز و انتشار یک هورمون مرتبط با استرس به نام کریستول می‌شود که روی ترشحات نورآدرنالین و آدرنالین تأثیرگذار است؛ بنابراین محققان به دنبال تولید داروهایی هستند که مقدار این پروتئین را در بدن افراد دارای استرس و افسردگی بیشتر کند و در همین راستا آزمایش‌هایی روی موش‌ها در حال انجام است.

ردیاب بمب، ویروس کرونا را شناسایی می‌کند

یک استارت آپ کالیفرنیایی مشغول تبدیل یک ربات بمب یاب به ردیاب ویروس کرونا به وسیله استنشاق بو است که سریع‌تر از روش تست معمولی عمل می‌کند. شرکت کونیکو اعلام کرد ربات کونیکوی این شرکت می‌تواند ترکیبات VOC را در نفس افراد شناسایی کند. به گفته کارشناسان این ترکیبات در بدن افراد مبتلا به ویروس کرونا وجود دارد. این ربات ردیاب بو شبیه یک بشقاب پرنده و مجهز به تراشه‌ای است که بوی خاصی را ردیابی می‌کند و پس از ردیابی بوی مذکور چراغ‌های ربات برای هشدار روشن می‌شود.

"اوشیورنویا آگابی"، مدیر ارشد اجرایی کونیکو در این باره گفت: محصول ما قبل از پایان سال به مشتریان تحویل داده می‌شود. این دستگاه کاربردهای مختلفی دارد و می‌توان از آن در صنایع هتل داری، سرگرمی، حمل ونقل، لجستیک، دفاعی و صنایع غذایی استفاده کرد. در اصل این ربات با همکاری ایرباس برای شناسایی مواد منفجره در هواپیما و فرودگاه توسعه یافته، اما شرکت کونیکو آن را طوری تغییر داد تا ترکیبات مرتبط با ویروس کرونا را در تنفس افراد شناسایی کند.

اپل واچ کاربران را اشتباهی به مطب پزشک می‌فرستد

هرچند اپل تبلیغات زیادی درباره قابلیت رصد ضربان قلب ساعت هوشمند خود کرده است، اما کارشناسان معتقدند ویژگی مذکور سبب می‌شود کاربران بدون دلیل به پزشک مراجعه کنند. گزارشی جدید نشان می‌دهد از میان کاربران ساعت هوشمند اپل که با دریافت پیام هشدار ضربان ناهماهنگ قلب به پزشک مراجعه کردند، فقط ۱۰ درصد به طور واقعی دچار این عارضه بودند.

این اشتباه پزشکی کوچک هزینه‌های پزشکی غیر ضروری بر کاربران تحمیل می‌کند و سبب می‌شود مالیات بیش از حد بر صنعت خدمات درمانی وضع شود. همچنین این قابلیت ساعت‌های هوشمند موجب می‌شود افراد علائم واقعی این عارضه قلبی مانند سرگیجه یا تنگی نفس را نادیده بگیرند، زیرا پیام هشداری دریافت نکرده‌اند.

در گزارشی که ژورنال American Medical Infomatics Association منتشر کرده است، محققان مایو کلینیک، در بازه دسامبر ۲۰۱۸ تا آوریل ۲۰۱۹ سوابق بیماران را برای وجود گزارش اپل واچ بررسی کردند و متوجه شدند ۲۶۴ کاربر بیمار اپل واچ درباره ضربان ناهماهنگ قلب هشدار داده است.

نیمی از این افراد تاریخچه مشکلات قلبی داشتند و حدود دوسوم آن‌ها نیز علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس یا سرگیجه را گزارش کرده بودند، اما مشکلات قلبی فقط در ۳۰ درصد بیماران پس از مراجعه به پزشک تشخیص داده شد.

کد خبر 447893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.