مرتضی بارونی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: ساعت در ایران به صورت ۶ ماهه تغییر میکند؛ در شش ماهه نخست سال ساعت رسمی کشور، یک ساعت به جلو کشیده شده و در شش ماهه دوم، به ساعت قبلی بازگردانده میشود.
وی با بیان اینکه این تغییر ساعت تابع قوانین کشورهای مختلف است، افزود: به جلو کشیدن ساعت در ۶ ماهه اول سال را ساعت تابستانه میگویند که اقدامی قراردادی است و در بسیاری از کشورها اجرا نمیشود، اما در بعضی دیگر از جمله کشورهای اروپایی و ایران اجرایی میشود.
کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه تغییر ساعت ارتباط مستقیمی با نجوم ندارد، اما علت اصلی آن منشأ نجومی دارد، خاطرنشان کرد: زمان طلوع و غروب خورشید در طول سال تغییر میکند، طول روز در تابستان طولانی است، اما در زمستان شبهای طولانیتری داریم. در ۶ ماهه نخست سال که روزها به سمت بلندتر شدن میرود، طول روز زیاد است و در شش ماهه دوم طول روز کم میشود.
وی عنوان کرد: تغییر ساعت رسمی کشور میتواند ارتباط زیادی با تنظیم ساعت کاری افراد و مصرف انرژی داشته باشد. با تاریک شدن هوا بخش زیادی از سیستمهای روشنایی باید فعال شوند که وابستگی زیادی با طول روز و طول شب دارد.
کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان تاکید کرد: بر همین اساس به صورت قراردادی در بعضی کشورها از جمله ایران، در ۶ ماهه اول سال ساعت رسمی کشور یک ساعت به جلو کشیده میشود و در شش ماهه دوم سال به سر جای خود باز میگردد تا انطباق بین زندگی مدرن امروزی با ساعتهای شبانه روز حفظ شود.
نظر شما