به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تا کنون پژوهشگران اجرام خوراکی با مواد غذایی مختلفی مانند پیتزا، سوشی و حتی گوشت را با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تولید کردند، اما گروهی از محققان سنگاپوری به تازگی از پودر شیر به عنوان جوهر چاپگر سه بعدی استفاده کرده و یک مبل راحتی خوراکی با این روش تولید کردند.
پژوهشگران در این روش پودر شیر را با فشار زیاد در کنار هم قرار دادند و برای افزایش میزان چسبندگی پودرها، مقداری شیر تازه به آن اضافه کردند. در این روش لازم نبود پودر شیر گرم شود؛ بنابراین مواد مغذی آن از بین نرفت. علاوه بر این محققان در تولید این نوع مبل خوراکی از بکاربردن تثبیت کننده که در بیشتر روشهای چاپ سه بعدی از آن استفاده میشود خودداری کردند.
پژوهشگران با استفاده از ترکیب شیر و شکلات به عنوان جوهر چاپگر سه بعدی، آزمایش دیگری انجام دادند و موفق شدند یک مبل راحتی دو رنگ تولید کنند. جوهر شکلات مورد نیاز در این آزمایش از ترکیب پودر کاکائو و شربت شکلات به دست آمده بود. به نظر میرسد بتوان از این روش ساده برای تولید غذاهای متفاوت با ارزش غذایی بالا و ظاهری جذاب استفاده کرد.
نتایج این مطالعه در مجله RSC Advances منتشر شده است.
نظر شما