به گزارش ایمنا و به نقل از اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در شرایط کنونی که شاهد شیوع جهانی کرونا هستیم، نیاز است چند نکته مرتبط با تغذیه که باعث نگرانی عمده در سطوح ملی و بین المللی شده است و امنیت غذا و تغذیه را به خطر میاندازد، بیشتر مورد توجه افراد قرار گیرد.
با توجه به شرایط فاصله گذاری اجتماعی و خانه نشینی نگرانی از افزایش وزن به دنبال کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش مصرف تنقلات بسیار بالا رفته است. چاقی و افزایش وزن از عوامل مهم ابتلاء به بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت و پر فشاری خون است که ابتلاء به این بیماریها فرد را در برابر بیماری کووید -۱۹ آسیب پذیرتر میکند. نیاز هست در کنار رعایت توصیههای بهداشتی و در خانه ماندن، مراقب فعالیت فیزیکی خود باشیم و جهت پیشگیری از ابتلاء به اضافه وزن و چاقی توجه بیشتری به کاهش دریافت مواد پرکالری مثل نوشیدنیهای شیرین، قند و شکر، انواع کیکها و غذاهای سرخ شده بکنیم.
از طرفی نگرانی از انتقال بیماری کووید- ۱۹ از طریق مواد غذایی میتواند باعث تغییر الگوی غذایی افراد شود و مردم به سمت غذاهای بسته بندی شده روی بیاورند و یا مواد غذایی مفیدی مثل میوه و سبزیها را از سفره خود حذف کنند که میتواند دریافت ویتامینها و مواد معدنی را کاهش دهد و سیستم ایمنی افراد را تضعیف کند. در این صورت افراد در برابر بیماری کووید- ۱۹ آسیب پذیرتر میشوند. با توجه به اینکه مدت زمان درگیری جامعه با این ویروس ناشناخته است، این مسئله در دراز مدت میتواند باعث تغییر عادات و الگوی غذایی افراد شود بنابراین توصیه میشود افراد با رعایت اصول بهداشتی و نحوه صحیح شست و شوی میوه و سبزیها به سمت حذف این گروه از مواد غذایی نروند.
موضوع مهم دیگر که در این شرایط باید نسبت به آن آگاه بود، گسترش اطلاعات نادرست تغذیهای است. گسترش اطلاعات نادرست در همه زمینهها وجود دارد اما در شرایط کنونی اشاعه اطلاعات نادرست درباره بیماری کووید- ۱۹ به معضلی در دنیا تبدیل شده است که در ارتباط با تغذیه میتواند باعث حذف برخی از گروههای غذایی و افزایش غیرضروری برخی از اقلام غذایی و افزایش قیمتها آنها در بازار شود یا بر اثر اطلاعات نادرست، مردم به مصرف بی رویه برخی از مکملهای غذایی روی آورده که علاوه بر هزینه بر بودن، میتواند سلامتی افراد را به خطر اندازد.
گسترش اطلاعات نادرست در کنار مشکلات سلامتی که میتواند ایجاد کند، سلامت روانی افراد را نیز مورد مخاطره قرار میدهد. توصیه میشود مردم اطلاعات مربوط به سلامت را از سایتهای مورد تأیید وزارت بهداشت دریافت کنند و در این زمینه به اطلاعات هر کانال و گروه مجازی اعتماد نکنند. جدیدترین اطلاعات درباره طغیان بیماری کووید -۱۹ را میتوان از طریق وبسایت های سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت کشور و مسئولان بهداشت عمومی کشور یا محل زندگی خود کسب کرد.
با اینکه کووید- ۱۹ یک بیماری واگیر است، اما افراد مبتلا به بیماریهای غیر واگیر مثل دیابت، پرفشاری خون، سرطان بیشتر در معرض خطر هستند. پس همچنان در همه گیری کووید -۱۹ توجه به کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر باید مورد توجه قرار گیرد. تغذیه سالم یک فاکتور مهم کنترل بیماریهای غیر واگیر و تقویت سیستم ایمنی است که در شرایط همه گیری کووید- ۱۹ نیاز به توجه بیشتر دارد بنابراین همچنان در کنار رعایت اصول تغذیهای، مواظب وزن خود باشید و اطلاعات تغذیهای را از سایتهای معتبر دریافت کنید.
نظر شما