تولید بذرهای هیبریدی برای مقابله با آفات گیاهی

متخصصان کشور موفق به تولید بذر هیبریدی با خواص ویژه شدند که در برابر بیماری‌ها و آفات مقاوم است.

به گزارش ایمنا و نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این محصول دانش بنیان با عملکرد خود مقاومت در برابر بیماری‌ها و آفات را افزایش می‌دهد و یکی دیگر از نگرانی‌های کشاورزان یعنی کیفیت پایین را رفع می‌کند. یک شرکت دانش بنیان با فعالیت در زمینه اصلاح بذر صیفی‌جات گوناگون مانند خیار، گوجه، فلفل، بادمجان، پیاز، هندوانه، خربزه و دانه روغنی کنجد، باعث تولید محصولات با کیفیت شده است.

مریم گل‌آبای، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان هدف اصلی این مجموعه را تولید بذر هیبرید با عملکرد بالا، کیفیت مطلوب، مقاوم به بیماری‌ها و آفات و سازگاری با شرایط آب و هوایی ایران دانست و گفت: در این مجموعه که متشکل از اعضای هیات علمی و متخصصان اصلاح نباتات، بیوتکنولوژی، بیماری‌های گیاهی، زراعت و غیره است، ایجاد خط‌های مناسب برای ایجاد هیبرید از روش‌های اصلاح کلاسیک و دابل هاپلوئیدی استفاده می‌شود.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: ما در شرکت با تکیه بر دانش بومی و اعتماد به متخصصان ایرانی توانستیم به حوزه تولید بذر هیبرید (F۱) صیفی‌جات مهم ورود کنیم؛ میزان گردش مالی واردات بذر هیبرید صیفی‌جات به ده‌ها میلیارد دلار در سال می‌رسد که در صورت تحقق اهداف چند ساله این شرکت باعث جلوگیری از خروج این مقدار ارز از کشور می‌شود.

وی اظهار کرد: محصول اصلی این شرکت، تولید بذر هیبرید صیفی‌جات است که در حال حاضر تولید تجاری بذور خیار انجام شده و بذر سایر محصولات مانند گوجه و فلفل هم به زودی تجاری‌سازی خواهد شد.

گل‌آبادی ادامه داد: تا کنون موفق شده‌ایم ۶ رقم هیبرید کاملاً ایرانی خیار گلخانه‌ای و همچنین ۳ رقم هیبرید گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای را ثبت کنیم؛ علاوه بر این محصولات دیگری نیز در حال ارزیابی‌های نهایی برای معرفی به بازار و تجاری‌سازی است.

کد خبر 430011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.