به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، پروین میرمیران با بیان این مطلب، اظهار کرد: در حال حاضر تکنولوژی به قدری پیشرفت کرده که استریلیزه و هموژنیزه کردن شیر، بهداشت آن را فراهم میکند.
وی افزود: اما اولویت ما سالم بودن شیر است و میتوانیم از شیر پاستوریزه یا هموژنیزه با حفظ ارزش غذایی آن استفاده کنیم. مصرف شیر برای سلامت بدن ضروری است اما نوشیدن شیر فاسد یا آلوده میتواند باعث بیماریهای خطرناکی شود.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه در لبنیات نباید از روغن پالم استفاده شود، گفت: البته در انواع لبنیات بخصوص ماست به منظور بهبود طعم و مزه، روغنهای خوراکی اضافه میکنند و ممکن است که مصرف مکرر آن برای سلامتی مشکل ساز باشد. بنابراین در اصالت و برچسبهای تغذیهای کالاهای خوراکی باید به میزان و نوع چربی افزوده شده به آن به طور دقیق اشاره شود.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی با اشاره به اهمیت مصرف روزانه شیر در گروههای مختلف سنی، اظهار کرد: برای کودکان توصیه شده که روزانه حداقل دو لیوان شیر مصرف کنند و در مورد کودکان دو سال به بالا توصیه به مصرف شیر کم چرب و کودکان زیر دو سال طبق علم روز و نظر اسلام توصیه به مصرف شیر مادر شده است.
وی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر مناسبترین نوع تغذیه برای شیرخوار است. پس از زایمان، هیچ لحظهای را برای شروع تغذیه با شیر مادر نباید از دست داد. چربی موجود در شیر مادر از نوع چربیهایی زنجیره متوسط و بلند است که به راحتی قابل هضم هستند و شیر مادر حدود چهار درصد چربی دارد. در حال حاضر علم روز به این نتیجه رسیده که مادران در سراسر دنیا و حتی آمریکا تشویق میشوند تا به فرزندانشان شیر خود را بدهند.
میرمیران افزود: طبق تحقیقات انجام شده، شیر مادر برای رشد جسمی و ذهنی کودک با وجود چربی، برای رشد غشاهای سلولی مؤثر است. کودکانی که شیر مادر دریافت میکنند، در مقابل بیماریهایی همچون سرطان، ام اس و سایر بیماریها مقاوم هستند. چرا که شیر مادر سرشار ازایمونوگلوبین های تقویت کننده سیستم ایمنی است.
وی در مورد کودکانی که شیر مادر را مصرف نمیکنند، اظهار کرد: عدم مصرف شیر مادر نرمی استخوان را به دنبال دارد و در الگوهای غذایی و راهنماهای روزانه گفته میشود که نوزادان باید شیر مادر را دریافت کنند.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره تأثیرگذاری مصرف شیر بر استخوانها، گفت: افرادی که تا سن بلوغ شیر را تا دو لیوان مصرف میکنند، از رشد استخوانی بهتری برخوردار هستند. یعنی رشد آنها متناسب با قد و ژنتیک خانواده خواهد بود. اما افرادی که شیر کمتر مصرف میکنند ممکن است از جهت قدی به حد پتانسیل نرسند.
میرمیران تصریح کرد: شیر در گروه لبنیات بیشترین تأثیر را نشست کلسیم بر استخوانها دارد تا ماست و پنیر بنابراین برای جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان شیر را توصیه و در بزرگسالان برای پیشگیری از پوکی استخوان و شکستگیهای نواحی مختلف استخوان ناحیه دست و… نیز توصیه به مصرف لبنیات به ویژه لبنیات غنی شده از ویتامین D میشود. چون جذب کلسیم با ویتامین D افزایش مییابد. بنابراین اگر کلسیم در کنار ویتامین D باشد جذب آن بهتر است و پیشگیری از پوکی استخوان پیشگیری میکند. برای همین به افراد مسن توصیه میشود یک تا دو لیوان شیر به طور روزانه به منظور جلوگیری از پوکی استخوان مصرف کنند.
وی با تاکید بر تأثیر مصرف شیر بر استحکام دندانها، گفت: چون ترکیب شیر از کلسیم است توصیه به دریافت شیر برای استحکام دندان میکنیم.
نظر شما